Semih'ten kalp masajı(31.08.2009)

Fenerbahçeliler burası sizin
Cevapla
Kullanıcı avatarı
HayLaz_EjDer54
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 1382
Kayıt: 14 Ağu 2009 [ 20:02 ]

Semih'ten kalp masajı(31.08.2009)

Mesaj gönderen HayLaz_EjDer54 »

Bu Seferki Hayat Öpücüğü Değil Bunun Adı Kalp Masajı...

Bu seferki hayat öpücüğü de değil bunun adı kalp masajı. Uzatmalar oynanıyor, Sezer vurdu Volkan parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. Hastanın kalbi durdu, herkes kalktı kapılara yöneldi. Biz iki arkadaşımla beraber inatla kaldık iki sene önce Kayseri maçını yaşamış kişiler olarak çıkmadık, candan ümit kesilmez diye bekledik. İyi ki de beklemişiz, 90 dakikanın stresi bu kadar mı güzel çıkar, sıkıntılı geceyi yüzümüzde gülümsemeyle bitirdik.

Geçen hafta sakatlıktan çıktığında yazmıştım yine yazıyorum, hoşgeldin Semih iyi ki varsın Semih. Finali böylesi biten bir maça işin güzel yönünü anlatarak başlamak istedim, yoksa maç içinde eleştireceğimiz çok şey var.

İlk düdük çaldığı andan itibaren o kadar belliydi ki gecenin zor geçeceği. Bir haller olmuştu takıma pres yoktu paslar yerini bulmuyordu maça sarılmıyordu kimse. Emre ve Baroni, olmasa takım hepten çökecek. Santos ve Kazım iki sevimsiz hayalet ortalarda dolanıyorlar ne pasları pas ne ortaları orta ne de savunma yapıyorlar. Manisa hem sağdan hem soldan geldikçe geliyor. Poziyon üstüne pozisyon kaçırıyorlar ve Fenerbahçe’yi aciz durumda bırakıyorlar. İlk devre sonunda eğer gol yemediysek Manisalı forvetlerin ya son vuruşlarda ya da son paslardaki beceriksizliğinden başka bir şey değil. Santos ve Kazım karşılıklı rap yapacağına biraz pres yapsınlar iki kişi orta sahanın yükünü kaldıramaz. Fenerbahçe eğer kanatlarda savunma yapmayı öğrenemezse zorlu maçlarda inim inim inler, her hafta bir mucize yaratamayacağına göre ceremesini çekersin.

Daum rotasyona başlamalı artık Santos, Kazım, Güiza, R. Carlos kim olursa olsun formanın ucuz olmadığını hissetmeli bu pahalı yedek kulübesi bu yüzden yaratıldı. Orta sahada yük sadece Emre ve Baroni’de sonunda lastik patlayacaktı nitekim dün gece ikisi de patladı. Yenilen golde Lugano’nun çok yanlış oyun başlatması da büyük etken oldu ama Baroni’nin de ayakta duracak hali kalmamıştı topu kaptırırken. Emre aynı şekilde müthiş bir tempo ile oynuyor üç kişilik savaşıyor. Yorgunluk ve belki de biraz bilinçaltı kendi kadar mücadele etmeyen takım arkadaşlarına isyankar. Bu da aşırı sinir yapıyor ve dün akşam ki tatsızlıklar ortaya çıkıyor. Ancak ne olursa olsun Emre’nin mazereti yok unutmaması lazım ki onu aslanların önüne atmak için pusu da bekleyen yüzlerce medya canavarı var. Kendine dikkat etmesi gerek. Gördüğü kırmızı kart tamamen sinirden, bu kontrolsüzlük niye? Zaten bir hafta önce hakemin elini itti çekti davasından atmışlar seni hakemlerin kucağına, hepsi fırsat kolluyor ilk hatanda infaz edecekler, o zaman bu gereksiz asabiyet niye? Emre takımın en önemli oyuncusu ve acilen kendine çeki düzen vermesi lazım inşallah bu kart uzun vade de faydalı bir uyarı olur.

Manisa ligin ciddiye alınması gereken takımlarından bir tanesi, Fenerbahçe çok önemli bir üç puan daha hanesine yazdı ve kayıpsız devam ediyor, ancak eğer bozulan ritm lige verilen arada düzelmezse gidişat terse döner iki haftada ters yüz olursun. Fenerbahçe’nin ilk yarı deplasmanları çetin. Bursa ile başlayacak maraton bir yandan Avrupa diğer yandan Anadolu deplasmanları ile devam edecek. Daum rotasyonu ciddi bir biçimde düşünmeli, aynı kadro ile her maça çıkma alışkanlığından vazgeçmeli. Son maçlardaki düşüşe rağmen, ki ben bunu konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum, 4 maçta 12 puan çok önemli bir başarı. Fenerbahçe senelerdir böyle güzel bir başlangıç yapmadı, umarım ara sonrasında yeniden motive olmuş olarak lige ve Avrupa serüvenine hazır olurlar.

Bir notta hakem Tolga Özkalfa için; futbolcular dünyanın her yerinde maç içerisinde birbirlerine bağırırlar, bazen küfür ederler bunu kameralar ve mikrofonlar vasıtası ile artık seyirciler de yakınen takip ediyor. Fiziksel müdahale olmadan iki futbolcunun karşılıklı sözlü sataşmasının kırmızı karta dönüştüğü çok görülen bir hadise değil. Acaba Özkalfa geçmişte hiç böyle bir uygulama yapmış mı, ya da hayatında ilk kez mi böyle bir olayla karşılaşıyor? Uygulaman doğru ama niyetini de anlamadık sanma, sen nasıl Emre’yi takip ettiysen biz de seni yakinen takip edeceğiz ilerleyen haftalardaki uygulamalarının bekçisiyiz.


En son HayLaz_EjDer54 tarafından 16 Eyl 2009 [ 21:34 ] tarihinde darbelendi.



Cevapla