Başbakanlık'tan Fransa'nın kararına kınama

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Fatma Anne
Forum Annesi
Forum Annesi
Mesajlar: 458
Kayıt: 29 Eyl 2006 [ 13:43 ]

Başbakanlık'tan Fransa'nın kararına kınama

Mesaj gönderen Fatma Anne »

ANKARA (İHA) - Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yaptırım öngören teklifi kabul etmesinin ardından Başbakanlık'tan konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. "Asılsız Ermeni soykırımı iddialarını reddetmeyi suç sayan yasa teklifinin Fransız Ulusal Meclisi'nde kabul edilmesini esefle kınıyoruz" denilen açıklamada, tarihi bir tutarsızlık olarak görülen bu kararın, Fransa'nın dar görüşlü siyasetçileri için, hem bilimsel doğrulara saygı, hem de düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından büyük bir utanç, kara bir leke olduğu vurgulandı.


Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Fransız Parlamentosu'nun vahim bir hata ve tarihi bir yanlış yaptığı belirtildi. Açıklamada, "Bundan sonra olacakları, Fransa'yı bu ayıpla yaşamak zorunda bırakan dar görüşlü bazı siyasetçiler düşünmelidir. Zira Fransız parlamentosu her şeyden önce Fransız tarihiyle ilgili kendi iddialarına ters düşmüş, aynı zamanda da savunduğu temel değerleri ayaklar altına almıştır. Her ne kadar meclisin kararı, teklifin yasalaşması için tek başına yeterli olmasa da vahim bir hata, tarihi bir yanlış yapılmıştır. Fransa kamuoyunda da bu yasa teklifine karşı sağduyulu, temel hak ve hürriyetlerden, bilimsel tutarlılıktan yana büyük bir tepki oluştuğunu görüyoruz. Tarih, bu sağduyulu tepkilere kulak tıkayarak yanlışta ısrar edenleri elbette yargılayacaktır. Ne yazık ki, bazı Fransız siyasetçilerinin bu sorumsuz tutumunun bütün sonuçlarını kontrol etmek imkan dahilinde olamayacaktır. Bizim böyle bir haksızlığı ne kabul etmemiz, ne de buna tahammül göstermemiz asla söz konusu değildir. Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızla birlikte bütün kamuyoumuz büyük bir infial içindedir. Sayın başbakanın dileği ve çağrısı, kamuoyumuzun, siyaset ve iş çevrelerimizin göstereceği haklı ve gerekli tepkilerin sağduyu sınırlarında kalmasıdır" ifadeleri yer aldı.



Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Mesaj gönderen VSaBaH »

Valla diyecek söz bulamıyorum... Amerika, Israil, Yunanistan, Danimarka derken şimdi de Fransa çıktı.. Lanet olsun hepsine. Ama Allah(cc.) büyüktür diyorum..

Şeytan diyor bizde Cezayir Soykırımı çıkaralım Fransa hakkında, Cezayir soykırımını kabul etmeyeni asalım.. :D

Fransız Mallarına Boykot ÇAĞRISI >>>
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Cevapla