Şimdi de Fare Virüsü Paniği

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Theİmam
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 63
Kayıt: 20 Ağu 2012 [ 15:51 ]

Şimdi de Fare Virüsü Paniği

Mesaj gönderen Theİmam »

Resim

ABD'deki Yosemite Ulusal Parkı'nı ziyaret eden 10 bin kişinin, ölümcül virüse yakalanmış olabileceği söyleniyor.
Modern dünyanın virüsleri bitmek bilmiyor. Kuş gribi, Domuz Gribi derken şimdi de yeni bir salgından bahesediliyor; fare virüsü!

ABD'nin Yosemite Ulusal Parkı'nı haziran ve ağustos ayları arasında ziyaret eden yaklaşık 10 bin kişinin ölümcül bir virüse yakalanmış olabileceği açıklandı.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ
Yetkililer, California'daki parkı ziyaret edenlerden ikisinin öldüğünü açıkladı. Park yöneticileri, virüs bulaşmış olmasından endişe eden binlerce kişinin kendilerini aradığını, her gün ortalama bin telefon aldıklarını söylüyor.

NEZLE BENZERİ BELİRTİLER
"Hanta" adı verilen virüs, nezle benzeri belirtiler veren ve tedavisi olmayan bir hastalığa yol açıyor.

DÖRT VAKA DAHA
Akciğerde rahatsızlanmaya yol açan virüsle bağlantılı dört vaka daha olduğu bildiriliyor. Hastalıkla ilgili belirtilerin altı hafta içinde ortaya çıktığı ve vakaların üçte birinin ölümle sonuçlandığı tahmin ediliyor.

İLK ÖLÜM, GEÇEN AY BAŞINDAYDI
Kemirgen hayvanların dışkı, salgı ya da idrarlarından geçen virüs, tozla karıştığında teneffüs edilirse hava yoluyla da geçebiliyor. Hanta virüsüyle bağlantılı ilk ölüm geçen ay başında olmuş, 37 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetmişti.

Yosemite Parkı'ndaki salgın tehlikesinin, tabiat koruma alanındaki Curry Village'de bulunan bir kamp alanında yuvalanan farelerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Hastalık Önleme ve Denetim Merkezleri adlı kuruluştan yapılan açıklamada 10 bin kişinin risk altında olduğu belirtildi.

BUNGALOVLAR KAPATILDI
Park yöneticileri, üç bin kişiyle temasa geçtiklerini, nezlenin yol açtığı belirtilere benzer işaretleri fark etmeleri halinde tıbbi yardım almaları konusunda tavsiyede bulunduklarını söylüyor. Yetkililer bir cins farenin, brandaları arasında yuvanlandığı bungalov türü 91 çadırı geçen hafta kullanıma kapattı.

DAHA ÖNCE BU VAK'ALARA RASTLANMIŞTI
Yosemite Ulusal Parkı'nı her yıl ortalama dört milyon kişi ziyaret ediyor; bunların yüzde 70'i Curry Village'in olduğu Yosemite Vadisi'ne gidiyor. Benzer Hanta virüs vakaları, parkın ücra alanlarında 2000 ve 2010 yıllarında da görülmüştü; ne var ki virüs ilk kez bu sene ölüme yol açtı.



Kullanıcı avatarı
MekanAdres
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: 10 Eyl 2012 [ 16:31 ]

Şimdi de Fare Virüsü Paniği

Mesaj gönderen MekanAdres »

Her sene başka bi şey çıkıyo arkadaş

Cevapla