2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Gurur duyduğumuz tarihimizi unutmayip, unutturmayacağız... Tarihini Bilmeyen, Geleceğini Tayin Edemez.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6071
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen VSaBaH » 05 Tem 2014 [ 14:09 ]


2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)
Soru ve Cevap Tamamlanma Yüzdesi: %95

Resim


1. SORU: 963-1187 yılları arası hüküm süren devlet?
CEVAP: Gazneliler
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Gazne_Devleti

2. SORU Falih Rıfki ATAY”ın eseri?
CEVAP: Zeytin Dağı
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Zeytinda%C ... B1_(kitap)

3. SORU: Osmanlıya katılan cihat ve gaza faaliyetinde bulunan türkmenlerdir?
CEVAP: Gaziyani Rum
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI: http://www.tarihportali.org/g/3214-gaziyani-rum.html


4. SORU: İstiklal Harbimiz
CEVAP: Kazım Karabekir

5. SORU Padişahın sürgün yetkisinin kaldırılmasıyla ilgili soru?
CEVAP: 2.meşrutiyetin ilanından sonra alınan kararla
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://www.yardimcikaynaklar.com/ikinci-mesrutiyet/

6. SORU Firdevsi şehnameyi kime ithafen yazmıştır?
CEVAP: Afrassiyap
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eehname

7. SORU Tanzimatın sebeplerinden değildir?
CEVAP: Şeriatı kaldırmak

8. SORU Ahır işleri atlara bakar tarzında bir soru vardı?
CEVAP: voynuk.
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://www.dallog.net/kurumlar/voynuk.htm

9. SORU Türkiye’de interneti ilk kullanan kurum?
CEVAP: ODTÜ
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://www.web-takip.com/2008/11/24/int ... -internet/

10. SORU 31 Mart ayaklanması'nın sebeplerinden olmayan?
CEVAP: Trablusgarp'ın işgaline halkın tepki vermesi

11. SORU 1992′ de Türkiye’nin ekonomik ve sosyal üye olduğu teşkilat?
CEVAP: KEI Karadeniz Ekonomik İşbirliği
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Karadeniz_ ... ilat%C4%B1

12. SORU 2. Dünya savaşından sonra çok partili hayata geçiş için kurulan parti:
CEVAP: Demokrat Parti
(BU SORUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER VAR DOĞRUSU MİLLİ KALKINMA PARTİSİ AMA ŞIKLARDA YOKMUŞ BU SEÇENEK)
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Milli_Kalk ... ma_Partisi

13. SORU İlk defa gizli oy:
CEVAP: 1950
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/1950_T%C3% ... 3%A7imleri

14. SORU I. Yıldırım Bayezit Niğbolu seferindeyken Ankarayı ele geçiren beylik hangisidir?
CEVAP: Karamanoğulları

15. SORU Dünyanın en yüksek?
CEVAP: Nepal
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nepal

16. SORU 1615 yılında Engizisyon mahkemesi tarafından yargılanan?
CEVAP: Galileo
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

17. SORU Tarihte hangisi seyfiyede yer almaz:
CEVAP: kazasker
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:

18. SORU Kırım Tatar Milli Meclisi Kırımoğlu soyisimli kişi?
CEVAP: mustafa abdülcemil
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Ab ... mo%C4%9Flu

19. SORU Mecelle
CEVAP: Gayrimüslümler için hazırlanmamıştır
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mecelle

20. SORU 18. Y.Y ıslahatçılarından olmayan
CEVAP: Tarhuncu Ahmet Paşa
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tarhuncu_Ahmed_Pa%C5%9Fa

21. SORU Misak-i Milliyi ilk tanıyan Avrupa Devleti?
CEVAP: Rusya
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://www.turkeyarena.net/tarih/75856- ... sidir.html

22. SORU Ayestefanos anlaşmasının maddesinden değildir?
CEVAP: Karadeniz'in savaş gemileri kapalı olması
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayastefano ... Fmas%C4%B1

23. SORU
CEVAP: Bağdat Paktı - CENTO
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/CENTO

24. SORU
CEVAP: Halk Evleri
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Halkevleri

25. SORU
CEVAP: Brest Litowsk-Kaskas Cephesi
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kafkasya_Cephesi

26. SORU Kurtuluş Savaşaının limanı
CEVAP: İnebolu limanı
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nebolu_Liman%C4%B1

27. SORU Profesör raporuyla yeniden açılan
CEVAP: İstanbul Üniversitesi
SORUNUN CEVAP KAYNAĞI:
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stan ... iversitesi



NOT: Derleme şeklinde olduğu için cevaplar kesin değildir, değişebilir ve bilgi amaçlıdır. Şayet kesin yanlış olduğunu düşündüğünüz soru varsa bildirir ve kaynak belirtirseniz düzeltebiliriz. Sık sık konuyu takip etmenizi öneririz.

<DERLEMEDİR>


 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6071
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen VSaBaH » 05 Tem 2014 [ 17:02 ]

:!: 6. soru Afrāsiab olarak güncellenmiştir.
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6071
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen VSaBaH » 05 Tem 2014 [ 18:26 ]

:!: 20,21,22,23,24,25,26,27. SORULAR EKLENMİŞTİR.
:!: BÖLÜM İÇİNDE OLMAYAN BAZI SORULAR ÇIKARILMIŞTIR!
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6071
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen VSaBaH » 07 Tem 2014 [ 18:39 ]

Aşağıdaki listede hocam soruların daha detaylı bilgilerini vermiş. Buradan da kontrol edebiliriz;

Resim
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
serhatcan159
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 15
Kayıt: 18 Ağu 2014 [ 11:44 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen serhatcan159 » 18 Ağu 2014 [ 12:12 ]

cidden işe yarar forum guzelmiş :D

Kullanıcı avatarı
webada
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 31
Kayıt: 21 Kas 2014 [ 05:07 ]

2014 KPSS Tarih Soru ve Cevapları (Sürekli Güncellenecek)

Mesaj gönderen webada » 21 Kas 2014 [ 05:16 ]

Sağol dostum

Cevapla