1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Google, Online dünya, Gerçek yaşam

Gönderilme zamanı: 16 Nis 2009 [ 01:42 ]
gönderen göKhan.
Google mı? Online dünya mı? Gerçek yaşam mı?

Teknoloji devi Google, dijital dünyamızın çeşitli boyutları için ücretsiz yazılımlar geliştirdi. Ancak, Google'ın geliştirdiği diğer ürünler, arama motoru kadar güçlü mü? Microsoft ile giriştiği mücadeleden kim galip çıkacak?

BBC Focus dergisinde yayınlanan haberde, Google ürünleri ile internette geriye kalan online siteler ve gerçek yaşamdaki en iyi alternatifler karşılaştırıldı ve her kategoride kazanan açıklandı:

Araştırma: Bilgi bulmak
Kazanan: Berabere

Google Arama LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Google, her gün yüz milyonlarca sorguyu kabul ediyor. Arama makinesi oldukça başarılı. Jenerik fiil gibi şirketin markası günlük dile de girdi ve online arama işi "googling" olarak isimlendirildi.

Google Arama başarısını bir web sitesinin popülaritesini ölçen sayısal ifade olan PageRank'e borçlu. Soru sorulduktan sonra Google Arama, sizin yazdığınız anahtar kelimelerle en ilişkili web sitesi olabileceğini düşündüğü linkleri indeksinden alıyor ve sonuçlar listesinde gösteriyor.

Fakat, indeksine eklemek amacıyla web'i taradığında Google belli dosyaları gözden geçiriyor. Örneğin, online veritabanında saklanan teknik rehberler gibi. Bu "Deep Web (Derin Web)", World Wide Web'de gördüğümüzden 500 kat fazla veri yani hemen hemen 100 terabyte'lık veri içeriyor. Deep Dyve (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ) gibi birkaç arama makinesi, bu derinlikleri tarayabiliyor. Google, PDF dosyaları gibi derin webin bazı elementlerini indekslemeye başladı. Ancak, yüzeyin altında halen gizli kalan çok fazla bilgi var.

Google'ın aynı zamanda sorularınızın bağlamına uyum sağlama yeteneğini geliştirmeye ihtiyacı var. Örneğin, "boobies" şeklinde arattığınızda mavi ayaklı kuş hakkındaki sayfalara geri dönersiniz. Ayrıca Google'ın hangi linke tıkladığınıza bağlı olarak anında değişebilen dinamik sonuçlara ihtiyacı var. Firefox web sitesine Sörf Kanyon (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ) birimini ekleyerek bunu başardı.

Diğer arama Makineleri: Metin sayfalarından sonuçları bulmada Google'ın rakipleri mukayese yapmak için yeterince farklı değiller. Fakat Google diğer araştırma servislerine Resimler ve Alışveriş sunuyor.

Google Resim Araştırma webdeki en iyi resmi bulamayacak, çünkü online resim kütüphaneleri kendi resimlerinin izinsiz olarak yeniden kullanılmasından endişe ediyor. Bu nedenle Google'a kendi resimlerini indekse eklememelerini söylüyorlar. İyi resim bulmak için kütüphanelerin internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: Getty Images (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ), Corbis (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ), Flickr (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ) ya da PhotobBucket (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ).

Google Ürün Araştırma hizmetinin diğer fiyat karşılaştırma sitelerinden hiçbir farkı yok: Eleştirileri okuyabilirsiniz ve sonuçları fiyatlarıyla ya da ürünün kullanılabilirliği açısından karşılaştırabilirsiniz. Fakat, posta ücreti masrafını göremiyorsunuz ve farklı ürünlerin detaylarını karşılaştıramıyorsunuz. Eğer giysi almak için alışveriş yaparsanız, özel yapım ürünleri de inceleyemeyebilirsiniz. Benzer parçalar bulmak Like (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ) sitesine göz atabilirsiniz.

DAD: Bir ömür boyu bilgi birikimiyle doldurulmuş DAD'in beyni çok fazla bilgi içeriyor. Ancak bu veri tabanındaki giriş dosyaları sorunun içeriğine bağlı olabiliyor. Arama makinesi olarak DAD'in performansını test etmek için 3 rastgele soru soruyoruz...

David Beckham kimdir? Dad soruyu hızlı ve doğru olarak cevaplıyor. Beckham'ın önceki futbol takımlarından, oyun tarzından onun şöhretine kadar her şeyi sınıflandırarak, soruyu sayfalarca sonuç ile cevapladı.

Banka nedir? DAD önce banka kelimesinin paraların tutulduğu bir yer mi yoksa nehrin karşı tarafıyla ilgili bir terim olduğunu aydınlatmak için bazı sorular sordu. İçeriği anladıktan sonra, farklı anahtar kelimelerle soru yağmuruna tutulduğunda ise veri tabanı kapandı.

Nereden pizza siparişi verebilirim? DAD, Sarı Sayfalar'ı da kapsayan çeşitli harici dizinleri araştırdı, sonuçları kendine göre eledikten sonra indirimleriyle birlikte el ilanlarını önerdi.

Web siteleri: Kendi siteni kurmak Kazanan: Online dünya

Blogger LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Tümüyle bir web sitesine sahip olmadan önce bildiklerini tüm dünyayla paylaşmanı sağlıyor. Sadece birkaç tıklamayla, Google'ın Blogger sistemi, www.blogspot.com'da profesyonel görünümlü bir web günlüğü (blog) sunuyor. Ya da kendi internet sitenizde bir bloğa sahip olabiliyorsunuz.

Wordpress LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Karmaşık bir yapıda olan Wordpress'in kullanımı ise hem yeni başlayanlar ve hem de webmaster'lar için oldukça kolay. Wordpress, yalnızca blogu değil, web sitenizin içeriğinin hepsini yönetebiliyor. Bu yazılımın uyumlu ek yazılımlar ile sisteme katkıda bulunan oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi var.

Kendiniz yapın! LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Web sitesi kurmak sinir bozucu ve fazla zaman alan bir iştir. En azından web dili olan HTML öğrenmek zorundasınız. Ve ziyaretçilerin senin web siteni güzelce gördüğünden emin olmak için her web tarayıcısında sitenin nasıl göründüğünü test etmek zorundasın.

Browserlar: Webi okumak Kazanan: Online dünya

Google Chrome LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Docs, Gmail ve Maps dahil Google ürünlerinin çoğu online kullanılmak üzere tasarlandı. Chrome, tüm Google uygulamalarına tek bir arayüzde ulaşmak ve bunları bütünlemek için uygun bir yol öneriyor.

İlk bakışta kalabalıktan onu ayırt etmek için çok küçük fark var. Fakat, Chrome onu göz önüne çıkaran bir özelliğe sahip: çökme kontrolü. Modern web browserlar yeni bir pencere yerine ayrı sekmelerde sayfa açıyor. Bu nedenle değişken bir websitesi tüm browser'ı çökertebiliyor. Chrome ile bilgisayarınızdaki her sekme farklı bir program gibi işliyor, bu nedenle de zararlı bir site açtığınızda diğer sekmeler. kayıp olmaksızın kapatılabiliyor.

Firefox LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Mozilla'nın web browserı gittikçe artarak popüler oluyor. 5 yıl önce, internet sörfçülerinin yüzde 90'ını internet sitelerini ziyaret ederken Internet Explorer kullanıyordu, şimdi ise 5 kişiden biri Firefox kullanıyor.

Hızlı ve güvenli olmasının yanında, Firefox kişiye özel hale getirilebiliyor. Açık kaynak olduğu için herhangi bir yazılım geliştirici esas bilgisayar koduna erişebiliyor ve Firefox'a ilave fonksiyonlar eklemek için "Add-ons" (yapısını değiştirmek ve çalışmasını geliştirmek amacıyla alete eklenen aksam) oluşturabiliyor. Örneğin, sinir bozucu yanıp sönen reklamları ve bilgisayarlar arasındaki senkronize bookmarkları engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Dünyanın en yaygın kullanılan web browser'ı güvenlik konusunda çok sorunlu olduğundan aynı zamanda en kötüsüdür. Zararlı yazılımların çoğu bilgisayar virüslerinden spyware (Kullanıcının bilgisi dışında kişisel bilgiler toplayan bilgisayar programı) programına kadar her yolla internette yayılıyor ve Internet Explorer'daki eksiklik ve açıklardan dolayı PC'lere bulaşıyor. Güvenlik açıklarını düzenleyen yamalar yayınlamak için müşterilerini bekletmiyor. Firefox'da ise yamalar gerekli olduğunda ekleniyor. Internet Explorer için yamalar Windows Update servisinde periyodik olarak yayınlanıyor. Kritik bir güvenlik açığı ve acil durum olduğunda, indirmek için mevcut güvenlik açığı haberlerine bağlı kalmak zorundasınız.

Office: İyi çalışıyor Kazanan: Online dünya

Google Docs LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Docs, belge, hesap tabloları ve sunumlar oluşturan uygulamalar topluluğudur. Farklı bilgisayarlarla uyum sorunu hakkında endişelenmeyiniz. Docs, Word dosyası gibi benzer formatları okuyabilir ve yazabiliyor.

Google'ın araçları siz online olduğunuzda kullanılıyor. Belgelerinize herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz ve dosyalarınız otomatik olarak bilgisayar çökmelerinden endişe etmemeniz gereken Google'ın browser'ına kaydediliyor. Evden çalışıyorsanız, gerçek zamanda internet üzeriden meslektaşlarınızla bilgilerinizi paylaşabilir veya onlarla işbirliği yapabilirsiniz. Docs, offline iken gözlemenize ve dosyalarınızı düzenlemenize izin veriyor. Nete bağlandığınız her seferinde Google'ın serverlar üzerinde otomatik olarak güncellenecek.

Openoffice LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Bu yazılım ailesi Microsoft Office'e kendinizi çok yakın hissedeceğiniz bir yazılımdır. Yıllardır Microsoft'un sizlere sunduklarını kullanıyorsanız, bu pakette sadece çok önemsiz farklılıklar var.

Açık kaynak kodlu bir ofis ortamı yaratma proje kapsamında oluşturulan OpenOffice.org, kelime işlemci, hesap tablosu, sunum, çizim, veritabanı ve formül yazımı programları içeren ve bir ofis paketi kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen gelişmiş bir ofis paketidir. Tüm işletim sistemleri için çok çeşitli dillerde kullanılan yazılım, Microsoft'un yapabildiği her şeyi yapıyor. Tek bir farkı var: Openoffice ücretsiz ve yazılımı sahip olduğunu her bilgisayara yükleyebiliyorsun.

MS Office office.microsoft.com : Office Word belgelerini işlemek, Excel hesap tablolarını oluşturmak ve PowerPoint sunumları yapmak için kullanılıyor. Office ile bu programları nasıl kullanılacağını öğrenebiliyoruz. Diğer yazılımların nasıl kullanılacağını öğrenmek için Office programıyla daha fazla aşina oluyoruz.

Çoğu zaman, Office iyi çalışıyor. Fakat, nadiren yazılım çöküyor ve yaptığın işleri kaybedince düş kırıklığı içinde bilgisayarını parçalamak istiyorsun. Office pahalı ve birçok ucuz netbook bilgisayarlar tarafından kullanılan Linux işletim sisteminde çalışmıyor.

Küreler: Dünyayı keşfetme Kazanan: Google

Google Earth: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Uydu gözetleme ile evin de dahil dünya üzerindeki herhangi bir yerdeki şaşırtıcı detayları gösteriyor. Google Earth, uydu görüntülerine, haritalara, araziye, 3 boyutlu binalara bakmak için, uzaydaki galaksilerden okyanusun kanyonlarına kadar Dünya'daki herhangi bir yere gitmenize olanak sağlıyor.

NASA World Wind LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Ay ve çeşitli gezegenleri görmek için görsel bir küre sunan program. Sadece bilgisayarlarda uygulanabilen yazılımda düşük çözünürlüklü uydu resimlerinin indirilmesi uzun sürüyor.

Küre (yaklaşık 15 pound): Çocuklar için mükemmel bir öğrenme aracı olan kürede ülkeler açık bir şekilde gösteriliyor ve kürenin fiziksel şekli genişlikleri karşılaştırmayı ve görsel uzaklıkları gözünüzde canlandırmayı kolaylaştırıyor. Yetişkinler bir sonraki tatillerini nerede geçireceklerini belirlemek için küreyi rastgele döndürebilirler.

Video: Ne izleyeceğiz? Kazanan: Gerçek dünya

Youtube LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Yahoo.com ve google.com'dan sonra Google'ın sahibi olduğu YouTube, internette en çok ziyaret edilen üçüncü websitesidir. Resmi sloganı "Broadcast Yourself" olan site, kliplerin, müzik videolarının ve genellikle işte boş zamanlarda ziyaret edilen site olarak biliniyor.

Çoğumuz diğer internet sitelerinde içinde bulunan ya da arkadaşlarımız tarafından gönderilen linklere tıklayarak YouTube videolarını izliyoruz. Seyretmek için başka yollar bulmalıyız, çünkü araştırdığın videolar metni içermiyorsa, kelimeleri kullanarak içeriği bulmak çok zor. YouTube'un aynı zamanda toplum yönetimini geliştirmeye ihtiyacı var. Kullanıcılar videolar hakkında yorum yapmaları konusunda teşvik ediliyorlar. Fakat, bu düşüncelerin en iyisi bile sıklıkla sönük oluyor.

YouTube klipleri meze, televizyon programları ise tam bir yemektir.

Alternatif video siteleri: Google Arama ve YouTube video paylaşımına hakim olurken en iyi alternatifler klip izlemek mi istediğinize ya da kendi videolarınızı mı paylaşacağınıza bağlı.

YouTube'un en yakın rakibi Dailymotion (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ). Hatta ikisi aynı anda online olarak çalışabiliyor. İyi kaliteyi tercih ederseniz, klip izlemek için site Metacafe (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!)'dir . Bu sitede videolarınızı paraya dönüştürebilirsiniz. Metacafe, videonuzun 1000 kez görüntülenmesi karşılığında size 5 dolar ödüyor. Kendi filminizi yapmakta ciddiyseniz, Vimeo (LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! ) oldukça kullanışlıdır.

Televizyon: Dijital televizyonun seçmekte zorlandığımız çok fazla kanalı var. İlave karasal istasyonlar için kabloya ya da Sky'a abone olmamız gerekmiyor, çünkü Freeview ve Freesat var.

Fakat kanallar arasında dolaşmak ya da elektronik program rehberinden bakmak çok fazla zaman alıyor. Televizyon internetin yeniliklerinden birini çalabilir: Öneriler. YouTube "İlişkili Videolar"'ın ön gösterimini sunuyor.

YouTube ile bugünkü savaştan, televizyon galip ayrılıyor. Sky gibi Kişisel Video Rekorder'ı ile, en sevdiğiniz programı kaçırmak geçmişte olan bir şey. BBC iPlayer gibi servisler yakında televizyonla entegre olacak.

Mail: Gönder ve al Kazanan: Google

Gmail LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Gmail'in ayırt edici özelliği önemli depolama alanı: 7 GB ve devamlı artıyor. Asla mesajlarınızı silmenize gerek kalmayacak. Onları sadece arşive aktaracaksınız. Google'ın spam filtresi spamleri gelen kutunuzun dışında gereksiz mail bölümünde tutuyor.

Hotmail LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Microsoft'un e-posta servisi 5 GB ücretsiz depolama imkânı sunuyor ya da yıllık 13 pound ödeyerek 10 GB'lık Hotmail Artı Hesabı alabiliyorsunuz. Dikkatli olun, eğer uzun süre maillerinize bakmazsanız e-posta hesabınız pasifleştiriliyor. Bu süre Hotmail'de 4 ayken, Gmail'de 9 ay.

Mektup: El yazısı mektuplar almak çok güzel. Ancak bu mektupları yazmak eziyet verebiliyor. Mektupları düzenlemek ve hatta kelime işlemcide yazmak kolay değil. Mektubu göndermek için posta servisine bağlı oluyorsunuz. 21. yüzyılda mektuplar etkili bir iletişim şekli değil.

Seyir: Yön bulma Kazanan: Gerçek yaşam

Google Maps LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : A noktasından B noktasına kadar yön bulmak için adresleri ya da posta kodlarını önceden gösteriyor. İster arabayla, ister yürüyerek isterseniz toplu taşımayla yolculuk edin, Google Map sayesinde detaylı bir yön tarifine sahip olacaksınız. Eğer Google'dan daha iyi biliyorsanız, önerdiği rotayı değiştirebilirsiniz.

Multimap LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Microsoft Görsel Dünya tarafından desteklenen Multimap, en hızlı ve en kısa rotayı seçmenizi sağlıyor. Rota basamaklarının her biri komutlarla numaralandırılıyor. Vodafone müşterileri SMS ile yol tariflerini cep telefonlarına gönderebiliyor.

Uydu navigasyon (yaklaşık 50 pound): Uydu navigasyon yolu daha güvenli ve kolay bir şekilde bulmanıza yardım ediyor. Yol haritasına gözlerinizi kısarak bakmak zorunda kalmayacaksınız ve sözlü yol tarifi dikkatinizi daha az dağıtıyor. Eğer yanlış yerden dönerseniz, cihaz yeni rota için yol tarifini yeniden hesaplıyor.

Fotoğraflar: Enstantaneleri paylaşmak Kazanan: Online dünya

Picasa web albümleri LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Google'ın fotoğraf paylaşım sitesi temelin biraz daha ötesinde bir sistem öneriyor. Picasa, fotoğrafları düzenlemek ve organize etmek için geliştirilen bir yazılım. Web albümüne yüklediğiniz fotoğraflarla hard diskinizdeki resimleri kolaylıkla senkronize etmenizi sağlar.

Flickr LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Resimleri organize ediyor ve onları anahtar kelimelerle etiketliyor ve kimin neye baktığını kontrol ediyor. Flickr fotoğraf paylaşımından daha fazlasını yapan bir site, zenginleşmiş bir online fotoğraf topluluğudur. Yıllık 15 pound'luk pro hesabı ise dikkate değer.

Fotoğraf albümleri: Bir fotoğraf albümü hazırlamak ekranda slayt gösterisi izlemekten daha etkileşimli. Fakat dijital resimlerini geliştirmek masraflı olabilir ve onları online hale getirmeden çok uzak arkadaşlarla ve ailenle paylaşmak çok zordur.

Araştırma: Gerçekleri bulma Kazanan: Berabere

Google Books LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Araştırma yapmak için sıklıkla Google Arama ve Wikipedia'yı kullanırken, çoğumuz basılı yayınlarla huzur buluyoruz.

Google Books, çeşitli ünlü Amerikan dergilerinin yanında 7 milyondan daha fazla kitap üzerinde araştırma yapma imkânı veriyor. Mevcut ciltlerin 5 milyonu baskısı tükenmiş kitaplardan oluşurken 1 milyonu tamamen görülebiliyor. Diğer bir milyon ise telif hakkı gerektiriyor ve yayıncıların izniyle internette yayınlanabiliyor. Bu kitaplarda araştırılabiliyor, ancak sayfa sayfa incelenemiyor. Akademik enstitülerin ortaklığında gerçekleştirilen Google Book Kütüphane Projesi henüz başlangıç aşamasında, fakat şüphesiz paha biçilmez bir kaynak olacak.

Wikipedia LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! : Online ansiklopedi olan site, dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturulan ortak bir çaba. Sitenin genel yasal uyarısı beyan ediliyor "Wikipedia herhangi bir geçerlik garanti etmiyor". Ancak anahtar makaleler genellikle iyi referans edilmiş oluyor. Bu nedenle sık sık güvenilir kaynaklar bulmak için iyi bir başlangıç noktası. Wikipedia, itaatnameler üzerindeki oybirliğini tercih ediyor. Etkili ıvır zıvırların muazzam miktarı, ilginç konularda bilgi bulmak için oldukça iyi. Geleneksel bilgi havuzlarına benzemeyen Wikipedia, yakında gerçek zamanlı olarak güncellenecek.

Kütüphane: Yerel kütüphanenizin her konu için bölümler halinde iyi düzenlenmiş olması gerekiyor. Çünkü kitapların içeriğini ve nerede olduklarını bilmeden araştırma yapmak imkânsız. Kütüphaneciler, sizi doğru yöne ve ilgili bölüme çevirebilir. İhtiyacınız olan tüm kitaplar kullanışlı bir yerde olacak. Ancak bazı engellemelerle karşılaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan kitaplar başkası tarafından ödünç alınmış olabilir ya da kitapları geri vermek için ileriki bir tarihte kütüphaneye dönmek zor gelebilir.

Re: Google, Online dünya, Gerçek yaşam

Gönderilme zamanı: 13 May 2019 [ 05:32 ]
gönderen toptanci
Tıpkı Youtube gibi Dailymotion da bir video paylaşım sitesi. Youtube üzerinden dilediğiniz videoyu indirmek için pek çok farklı program olmasına rağmen piyasada Dailymotion'a özel bir program bulmak biraz zor. Bazı videolar ise sadece bu platform üzerinde olabiliyor. Biz de bu problemi çözmek için LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! sitesi ile program kullanmaya gerek kalmadan kolay bir şekilde dilediğiniz içeriği indirmenize imkan tanıyoruz. 

Re: Google, Online dünya, Gerçek yaşam

Gönderilme zamanı: 18 May 2019 [ 21:08 ]
gönderen ihsan_23
Google şimdiden birçok piyasayı kontrol altına almış durumda. Microsoft ile Google arasındaki mücadeleye son noktayı koyacak olan otomotiv ve gayrimenkul piyasasından kimin galip çıkacağıdır. Şimdilik iki şirketin de bu iki sektörde büyük yatırımları mevcut değil, fakat otonom elektrikli araçların trafikte ve otomotiv sektöründe daha çok var olması; akıllı evlerin (smart house) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının gayrimenkul fiyatları üzerinde daha çok etkin olması sonrası bu iki sektörde de baş gösterecek olan yeniliklere en çok uyum gösterecek olan şirket, sanıyorum ki, bu yarıştan galip çıkacaktır. Öyle ki, LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! üzerine yaptığım çalışmalar doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarına adapte edilmiş gayrimenkullerin diğer gayrimenkullere kıyasla daha çok kar getirdiğini söyleyebilirim.