EZME TURŞU
Gönderilme zamanı: 01 Eki 2006 [ 21:29 ]
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
MALZEMELER
4 kg olgun domates
1 kg acı biber
1 baş sarmısak
Yeterince tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
Yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun.Mutfak robotunda iyice doğrayın.
biberleri ve maydonozu da yıkadıktan sonra maydonozu ince ince doğrayın.
Sarmısakları soyup biraz küçülttükten sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacagınız kabın içine koyarak,yaklaşık 2 hafta bekletin ,turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
NOT:Ara sıra kapağını açıp havasını almanız gerekmektedir.
MALZEMELER
4 kg olgun domates
1 kg acı biber
1 baş sarmısak
Yeterince tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
Yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun.Mutfak robotunda iyice doğrayın.
biberleri ve maydonozu da yıkadıktan sonra maydonozu ince ince doğrayın.
Sarmısakları soyup biraz küçülttükten sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacagınız kabın içine koyarak,yaklaşık 2 hafta bekletin ,turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
NOT:Ara sıra kapağını açıp havasını almanız gerekmektedir.