Bombacı Karayılan'ın Koruması Çıktı

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Theİmam
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 63
Kayıt: 20 Ağu 2012 [ 15:51 ]

Bombacı Karayılan'ın Koruması Çıktı

Mesaj gönderen Theİmam »

Gaziantep saldırısını gerçekleştiren teröristin "Firaz" kod adlı Murat Filiz olduğu kesinleşti.

Resim

Pkk Gaziantep saldırısını üstlenmedi, Kck kınadı. Ancak bombacının Kandil'den geldiği ve Kck'nın bir numarası Murat Karayılan'ın koruması olduğu tespit edildi. Gözaltına alınanlardan çekici şoförü ise sorgulandı ve tutuklandı.

Gaziantep saldırısını gerçekleştiren teröristin "Firaz" kod adlı Murat Filiz olduğu kesinleşti.

Saldırıyı Filiz'in yaptığını açıklayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, 13 zanlının gözaltına alındığını, 4 zanlının adliyeye sevkedildiğini açıkladı. Teröristin kimliğinin kesinleşmesi, Gaziantep eylemini üstlenmeyen ve "kınayan" KCK-PKK'nın yalanını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Çünkü terörist Filiz'in, Kck'nın bir numarası Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın korumalığını yaptığı tespit edildi.

MOLOTOF ATMAKTAN TUTUKLANMIŞ

2005 yılında PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması BAGEH içerisinde Diyarbakır'da faaliyet gösterdiği belirlenen Murat Filiz'in 6 Mart 2006'da bir süre tutuklu kaldığı da öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Filiz, Şanlıurfa'da terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto eylemine katılarak emniyet güçlerine taşlı sopalı saldıra bulunmak, Molotof kokteyli atmak, esnafın mallarına zarar vermek suçundan tutuklandı.

CEZAEVİNDEN SONRA KANDİL'E GİTTİ

Murat Filiz'in cezaevinden çıktıktan sonra Kandil'de örgütün dağ kadrosuna katıldığı ifade edildi. Filiz, Kandil'de gerekli askeri ve siyasi eğitimi aldıktan sonra Kck Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın korumalığını yapmaya başladı. Filiz'in, Kandil'de Karayılan'ın korumalığının yanı sıra Haftanin kampında Öz Savunma Komiteleri'ne patlayıcı eğitimi verdiği de güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

'DOKTOR AYDIN' İLE BİRLİKTE PLANLADI

Patlayıcı konusunda uzman olan Filiz'in birkaç ay önce Türkiye'ye gelerek metropol saldırılarının sorumlusu Doktor Aydın kod adlı Hacı Türmak'a bağlandığı belirlendi. İkili tarafından saldırının önce Urfa ardından Gaziantep'e yönelik planlandığı, patlayıcının getirilmesi ve araca yerleştirilmesinin tamamen Filiz tarafından yapıldığı tespit edildi.

KORUMASININ EYLEMİNİ KINAMIŞ

Filiz, Kck'nın bir numarasının korumalığı başta olmak üzere örgütün en önemli patlayıcı uzmanları arasında yer almasına rağmen, Kck'nın eylemi kınayan açıklamalar yapması ise örgütün iki yüzlülüğü olarak nitelendirildi. Pkk daha önce de sivillerin hedef aldığı saldırıları üstlenmemiş, saldırganlar tespit edilince de genillekle 'yerel sirimlerin denetim dışı eylemi' gibi savunmalar yapmıştı.

YAKIN AKRABALARI DA GÖZALTINDA

Diyarbakır'da gözaltına alınan 4 kişinin ise eylemci Murat Filiz'in yakın akrabaları olduğu kaydedildi. Mersin'de son olarak gözaltına alınan 2 kişinin ise öğretmen M.H ile irtibatlı kişiler olduğu ifade edildi. İstanbul'da gözaltına alınan kişilerin 11 Nisan'da Sakarya Geyve'den çalınan 54 EA 926 plakalı Citroen C4 marka aracı çaldığı iddia edildi. Bu araca daha sonra 34 YNU 86 plakası takılarak, bomba eylemi için kullanılmıştı.

KATİLLERDEN BİRİ ÖĞRETMEN ÇIKTI

Gaziantep'teki bombalı saldırının 'Firaz' kod adlı 'Murat Filiz' isimli terörist olduğunu açıklayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, saldırıda 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobil olduğunu söyledi.

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012'de Sakarya'dan çalındığını vurgulayan Ata, ''Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonrda patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir'' diye konuştu.

TERÖRİST DE ANTEP'E ÇEKİCİYLE GELDİ

Patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'u ağır 68 kişinin yaralandığını, 5'i polis otosu ile 4'ü sivil araçta, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında, çevrede bulunan kamu binaları ve sivil vatandaşlara ait iş yeri ve evlerde maddi hasar meydana geldiğini belirten Ata, olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekicinin sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S.'nin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yakalandığını söyledi. Zanlıların ifadelerinden bomba yüklü aracın Siverek'ten Antep'e çekici şoförü M.Ç. ve 'Firaz' kod adlı Murat Filiz tarafından olay yerine getirildiğini anlatan Vali Ata, saldırıda 50 kilo C-4 patlayıcı kullanıldığını, etkisini artırmak için de içine çivi ve yanıcı madde eklendiğini söyledi.

Gözaltındaki İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı olan Mahmut H.'nin de bombacıya yardım ettiğini belirten Vali Ata, "Tamirci K.S.'nın alınan beyanında, olay günü kendisinin Siverek ilçesinde ikamet ettiğini, M.H.'nin kendisini arayarak arızalı bir aracı olduğunu söylemesi üzerine aracın bulunduğu yere gittiğini, ancak arızasını tespit edemediğini belirtmiş ve örgüt mensubunu teşhis etmiştir. Konuyla ilgili olarak örgüt mensubuna 63 EM 422 plakalı araçla yardım eden M.H., Mersin'de evinde kaldığı M.A. ile birlikte gözaltına alınmıştır." dedi.

ÇEKİCİ'NİN ŞOFÖRÜ DE BİLİYOR

Vali Ata şöyle devam etti: "Mobese ve güzergahlarda alınan kamera kayıtlarının incelenmesinde ve yapılan istihbarat çalışmalarında Murat Filiz'e, R.F., H.F. B.T. ve Y.A. isimli şahısların 21 FP 998 plakalı araç ile yardım ettikleri bilgisi üzerine adı geçenler de Diyarbakır'da gözaltına alınmıştır. Gözaltı süresi dolanlardan M.Ç., M.Y., B.Y., K.S. isimli şahıslar adliye sevk edilmiştir. İlimizden ayrılmadığı düşünülen terörist Filiz'in yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. İlk etapta çekici sürücüsünün olayla ilgisi olmadığı görülüyor, ancak yapılan değerlendirmede daha sonra olayı kısmen bildiği anlaşılıyor."

İLKOLKULDA MÜDÜR BAŞYARDIMCISI ÇIKTI

Bombalı aracı çekiciyle yola çıkaran kişi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mahmut H.'nin, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu'nda Müdür Başyardımcısı olduğu ortaya çıktı. Meslektaşları, eşi de Diyarbakır'da öğretmen olan 3 çocuk babası Mahmut H.'nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını anlattı. İsmini vermek istemeyen Eğitim-Sen yöneticileri ise Mahmut H.'ye sahip çıkarak böyle bir eylemi yapmayacağını iddia etti.



Cevapla