Benim Annem Melekti

Kitap Özetlerine bu bölümümüzden ulaşabilirsiniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
REKLAM YAZARI
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 32
Kayıt: 13 Nis 2011 [ 14:23 ]

Benim Annem Melekti

Mesaj gönderen REKLAM YAZARI »

Benim Annem Melekti Şiir Kitabıma Destek Olur musunuz?


TÜRÜ ŞİİR
112 SAYFA
FİYATI 5 LİRA

Türkiye İçin Geçerlidir.Destek ve Kitap İsteme Adresi:

PTT HESAP NO : 8771827



BENİM ANNEM MELEKTİ

Ruhun Şad Olsun Anneciğim...

Saygıdeğer Okuyucu,

Çok değişik bir şiir kitabı ile karşınızdayım.Bir şairin sadece anne şiirleri ile okuyucularla buluşması dünya ve Türkiye’de ilk defa olmaktadır.Diğer şairlerimizin şüphesiz annelerine yazdığı çok güzel şiirleri vardır. Sadece bir şair tarafından annesine yazılan kapsamlı bir şiir kitabı okumadım.Bu kitabımda, 12 Ağustos 2004 yılında Almanya’da vefat eden merhume annem Emine Sancak ve diğer annelerimizle ilgili yazmış olduğum anne şiirlerimi okuyacaksınız.Şiir kitabımı okuyan her kişi, muhakkak kendi annesinden de bu şiir kitabımda bir şeyler bulacaktır. BENİM ANNEM MELEKTİ üçüncü şiir kitabımdır. Daha geride 50 tane şiir kitabım okuyucularla buluşmayı beklemektedir.Destek olacak okuyucularımıza şiir kitabım imzalanarak gönderilecektir.

Değerli Okuyucu,

Bize emek veren, yetiştiren, büyüten, yürüten, topluma kazandıran, üzüntülerimizle üzülen, sevinçlerimizle sevinen dünyanın en değerli insanları annelerimizle ne kadar övünsek azdır. Şiir kitabım "Merhume Canım Annem Emine Sancak" ve o kutsal değerler için kaleme alınmıştır.Annelerimize karşı duyulan saygı ve sevgi ciltlere sığmaz. İslamlıktan önce ve sonra da Türk toplumu, anneye çok büyük değer vermiştir. Onlar, çocuklarından ilgi ve destek beklemektedirler. Ne olur evden çıktığınız ya da eve girdiğiniz zaman ellerini öpüp, hâlini ve hatırını sorsak, ne kaybederiz? Bunu söyleyince, kendi annemi hatırladım. O daha dün Almanya'da, günlerinin çoğunu hastanede geçiriyordu.Telefonla konuştuğumuz zaman iyi olduğunu söylüyordu. Hâlbuki izin günleri geçmişti. Doktorlar Türkiye’ye gelmelerine izin vermiyorlardı. Yolculuk yapması çok tehlikeleiydi.Almanya’daki ameliyatı çok çetin geçmişti. Doktorlar yarım kilo yük kaldırmayacaksın demişti. Seninle ilk defa öldükten sonra dertleşiyorum anneciğim. Bizi başına toplar, anlatırdın. Biz, hüngür hüngür ağlardık. Bana oğlum hayat hikâyemi yaz dedin. Niçin yazmadım? Onun sıkıntısını çekiyorum. Alaçam 'da olduğu zaman bir akşam yukarı kata çıkıp, elini öpüp, durumunu sormadığım zaman çok üzülürdü. Bizim ailede baba, anne bir büyük odaya girdiği zaman ayağa kalkıp, onlara yer vermek gerekir. Zaten doğrusu da budur. Konuşurlarken, sözlerini kesmek iyi bir şey değildir. Canım anneciğim o çektiklerin televizyon dizisi olsa, bütün herkesi televizyon başına toplar, hüngür hüngür ağlatırdın. Bizim çocukluk dönemimizde babamızın bir seslenmesiyle yerimize çakılırdık.Aynı Ömer Seyfettin’in Kaşağı hikayesindeki baba gibi.İlkokulda iken, çöplükteki bütün izmarit sigaraları bizden sorulurdu. Okuldan kaçarak,naylon torbalara sigara izmaritlerini doldururduk.İzmarit sigaralarının büyükleri ile Pişti oynardık.Bir taraftan da sigara içerdik.Sigara ve kumar işi en son yarım saatlik bir falaka ile ilkokulda sona erdi. Babam hazırlan dediği zaman, zavallı annem oğlumun eti acımasın diye pantolonları, kazakları, gömlekleri üst üste giydirirdi. Babam bunu bilmezdi. Ne sıkıntılar çektin! Benim bildiğim 4–5 sefer ameliyat geçirdin. Bir ameliyatında da doktorlar içinde gazlı bezleri unutmuşlardı.Sizin haklarınızı nasıl ödeyeceğiz? Yüce Allah'ım bile sizin altlarınıza Cenneti sermiş. Annem için yazmış olduğum bu olayları nice annelerde çekmiştir. Yaşayan bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum. Yüce Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu dünyadan göçen bütün annelerimize de Rabb'imden rahmet mağfiret ve affedilmelerini diliyorum. Geride kalanlara da sabırlar ve uzun ömürler diliyorum.



ANNE VE BABALAR,

BELEDİYE BAŞKANLARI-İŞADAMLARI,

Çocuklarınıza-Evlatlarınıza
Kitap Okuma Aşkıyla Tutuşan Gençlere
Alacağınız-Vereceginiz Hediye Kitap Olsun!..


BENİM ANNEM MELEKTİ

Şiir kitabımdan elimde 550 tane kaldı.Bu şiir kitabıma destek bulduğumda bin tane daha başka bir şiir kitabım okuyucularla buluşmuş olacaktır.Şiir kitabıma; şiir kitabımı alarak,yeni çıkartacağım şiir kitabımda isminiz, unvan ve bulunduğunuz ilin adı yazılarak kitabıma destek olabilirsiniz.


Kıymetli Okuyucu,

BENİM ANNEM MELEKTİ!


12 Ağustos 2004 yılında Almanya’da vatanım vatanım diyerek vefat eden biricik annem Merhume Emine Sancak için kaleme alınmıştır.Şiir kitabım tamamen anne şiirlerinden oluşmaktadır.Ne yazık ki ülkemizde milli kültüre destek olacak belediye başkanları,işadamları yok denecek kadar azdır.Varsa bile onlara sesimi duyuramadım.

ŞİİR KİTABIMI ALACAKLARIN DİKKATİNE!

Şiir kitabıma destek olacak okuyucularımız üye oldukları forum sitelerinden adreslerini gönderebilirler.Kitap alacaklar bildirildiğinde adlarına imzalanarak gönderilecektir.

Samsun’un Alaçam ilçesindeki PTT’den kendime bir hesap numarası açtım.Yukarıda ve ismimin üzerinde en altta bu numarayı bilginize sunuyorum.PTT binasına telefon,elektrik parasını yatırmaya gittiğinizde aklınıza geliyorsam, numarayı da bir kağıda yazmışsanız, içinizde kendi annenizin sevgisini taşıyorsanız, şiir kitabıma desteklerinizi bekliyorum.
Şiir kitabım iki şekilde okuyucularımıza ulaştırılacaktır.Tek kişi isteklerde normal posta ile gönderilecektir. Toplu isteklerde ise,PTT kargosu ile şiir kitaplarım verdiğiniz adreslere gönderilecektir.PTT kargo tek kitap ve bir kiloya kadar 5 lira ücret almaktadır.


PTT, hesabıma yatırılan her yüz lira için 1,5 lira ücret almaktadır. Yirmi kişi ayrı ayrı kitap istese ve hesaba para yatırsa, yirmi sefer 1,5 lira yatırması gerekir.Bu da 30 lira eder.Arkadaş olanlar,bir kişi adına hesaba yüz lira para yatırırsa, sadece 1.5 lira vermiş olur.TOPLU İSTEKLERDE PTT YE ÖDENECEK FAZLA PARA İLE 5-6 KİTAP DAHA ALMIŞ OLURSUNUZ.Arkadaş olanlar ya da destek vereceklerin toplu halde posta numarasına para yatırmaları ve kitap istemeleri daha ekonomik olmaktadır.


Bu durum Türkiye için geçerlidir.Almanya ve diğer yabancı ülkelerdeki vatandaşlarımıza kitap göndermek çok masraflı olmaktadır.Bir çare de bulamadım.Forum sitelerinden bu yazımı okuyan yurtdışındaki vatandaşlarımızın Türkiye’de aileleri bulunmaktadır. Onlar vasıtasıyla kitabıma ulaşma imkanına sahiptirler.
Bütün bu duygu ve düşünceler içerisinde günlerinizin mutlu,sağlık ve sıhhatle geçmesini diler,saygı ve sevgilerimi sunarım.


Bir şiir kitabını kalemle deftere yazmak, bilgisayara geçmek,sayfa düzenini yapmak,yanlışları düzeltmek,kelimeleri yerli yerine yerleştirmek…Büyük bir sabır ve çaba gerektirmektedir. Bunlar yapıldıktan sonra şiir kitabının okuyucuya ulaşması için paraya ihtiyaç vardır.Benim gibi maddi gücün yerinde değilse,üç tane evladın üniversitede okuyorsa,bir de emekli bir öğretmenseniz…Bu işin içinden çıkmak inanın çok zordur. Benim durumumda olan binlerce kişi bulunmaktadır. Eğer gücünüz yerindeyse,şiiri seviyorsanız,reklamınızı yaptırmak istiyorsanız bize ulaşınız.Kitabımın karton kapaklarında renkli olarak tanıtımlarınızı en güzel bir şekilde yapabilirsiniz.Bütün bu duygu ve düşünceler içerisinde günlerinizin mutlu,sağlık ve sıhhatle geçmesini diler,saygı ve sevgilerimi sunarım.
SAYGILARIMLA.



YETER ARTIK-YETER GAYRI
ANNECİĞİM- KALMA AYRI

Senelerce-senden uzak
Anne kaldım-epey ırak
Unutamam-sözlerini
Sensiz mevsim-inan kurak

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Hep coşayım-sevineyim
Kavuşayım-övüneyim
Olmaz ise-senle gönül
Anneciğim-dövüneyim

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Yüzün temiz-o saçın ak
Düşün beni -anne hep bak
Issız gönlüm-perişandır
Gece gündüz-ışığı yak

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Yoksun burda-duydum acı
Oğlun sana-bil duacı
Yanıma gel-söylüyorum
Ben koyayım-başa tacı

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Durumumu-sorarmışsın
Sanki beni-sararmışsın
Yemedimse-yemekleri
Yumurtayı-kırarmışsın

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Hatırlarım-geçmişimi
Yapıyorum-ben işimi
Biraz daha-sıkacağım
Vücudumu-ve dişimi

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Unut deme-deme unut
Gel yanıma-elimden tut
Kalbinizde-ruhunuzda
Anneciğim-uyut uyut

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Öksüz koyma-şu illerde
Hoplat hoplat-sen ellerde
Selâmını-ben alayım
Hışırtıda-hep yellerde

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Kuvvetini-sal duyayım
Sözlerine-ben uyayım
Çalışayım-gece gündüz
Taş üstüne-taş koyayım

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Karanlıklar-ersin sona
Teşekkürler-annem sana
Hem büyüttün-hem yürüttün
İyilikler-yaptın bana

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Gerçek zormuş-bu tahammül
Ruhum dilim-hep doldu kül
Ötüyorum-ben tutsağım
Sanki oldum-anne bülbül

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı

Bu ayrılık-sona ersin
Rabbim size-ömür versin
Oğlun Hasan-sesleniyor
O ruhuna-huzur girsin

Yeter artık-yeter gayrı
Anneciğim-kalma ayrı



SESLENİVER-ANNE SENİ-DUYAYIM
SÖZLERİNE-HECE HECE-UYAYIM

N' olur okşa-saçlarımın-telini
Uzat anne-uzat bana-elini
O nefesin-bahar gibi-kokuyor
Yüreğimi-hep ruhumu dokuyor

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Sana gelsem-duyar mısın-sen beni
Bu can beden-daim sever-hep seni
Mutluluklar-esenlikler-anneme
Onun ile-sevgi gelir-haneme

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Seni sevmek-sevgilerin-yücesi
Hiç ayrılma-ne gündüzü-gecesi
Konuşuver-ruh bedenle-dilinle
Sevgi göster-o kalbinle-elinle

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Anlat anlat-seni duysun-yüreğim
Havalara-o an kalksın-bileğim
Derdin derdim-o suratın-bembeyaz
Anneciğim-senden aldım-büyük haz

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Sensiz akmaz-o nehirler-ırmaklar
Onun için-hepsi bana-ıraklar
Bağ üzümsüz-evler sensiz-sedasız
Öyle kaldım-tek başıma-nidasız

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Kimse bakmaz-bu derdimi-sormazlar
Kışa döndü-ilkbaharım-ve yazlar
Rüzgar eser-yollar tozlu-haberim
Geç ulaşır-sıkıntım çok-o erim

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

İçimdeki-duyguları-seziver
Hiç olmazsa-gel yanımda-geziver
Gönlüm kırık-perişanım-ağlarım
Selâmın yok-karaları-bağlarım

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Sensin benim-gururumun-timsali
Saygı sevgi-sana duyar-ahali
Yaşatırım -damarımda-sen varsın
O ateşin-benliğimi-hep sarsın

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Demet demet-bal çiçeksin-bir gülsün
Yeşil dalda-sen ötüşen-bülbülsün
O eşarbın-yüz gözüne-yakışmış
Seni seven-sıkıntıyı-ilk aşmış

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Sana bakan-gözlerimin-ferini
Hissedeyim-yaklaş yaklaş-terini
Dudakların-hece hece-yaz olur
Kavuşanlar-hep yanında-naz olur

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Yokluğundan-harap oldum -azarım
İşte böyle-dörtlükleri-yazarım
Bir gün gelir-sen oğlunu-sezersen
Erken davran-hemen kavuş-bana sen

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım

Başı koyup-dizlerinde-upuzun
Şu talihi-kaybederek-siz bozun
Hasan söyler-şiir yazar-devamlı
Siz orada-ben burada-hep gamlı

Sesleniver-anne seni-duyayım
Sözlerine-hece hece-uyayım




AYAN BEYAN BİLİNSİN-"ANNEMİZ BİR MELEKTİ"
O UNUTULMAYACAK-HAYATIMIZDA TEKTİ


13 Ağustos Günü-sabah Saat Üç Otuz
Anne naaşın geldi-içimize bastın tuz
4-5 kişi birlikte-tuttuk kaldırdık seni
Hepimizi çok üzdün-insanları ve beni

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

Hani konuşuyordun-soğuktu o bedenin
Hep manasız bakışlar-hareketsizdi tenin
Şu uykusuz geceler-kız oğlunu soldurdu
Acı ve sıkıntıyı-içimize doldurdu

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

Sabah olduğu anda-beyler ile kadınlar
Seni anmaya geldi-nice nice insanlar
Çoluk çocuk akraba-Trabzon İstanbul'dan
Kavuştular araçla-ayrılmadılar yoldan

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

Bütün akrabaların-açtılar tabutunu
Hayatın başlangıcı-evet vardır bir sonu
Sesler ve haykırışlar-hepten kapladı arzı
Ora kimler gelmişse-içte duyuldu sızı

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

O yüzün bembeyazdı-aktı burnundan kanlar
Gerçekten de üzüldü-oğlun kızın ve canlar
"Hoca dedi Şehittir"-ağlamayın siz sakın
Ruhu ile bedeni-Allah'a oldu yakın

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

Amca dayı torunu-hala ve teyzelerim
Hangisini sayayım-toplandı bütün erim
Öğle namazı ile-biz kaldırdık naşını
Sıkıntı acı doldu-sızlattın bütün canı

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti

Şu Şadibey Camisi-duy anne ağza kadar
İnsanlarla dolmuştu-bütün meydan geldi dar
Şiirim dörtlüklerim-anneciğim hep sana
Söyleyen Oğlun Hasan-rüyamda görün bana

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatımızda tekti




OLMUYOR ANNECİĞİM-İNAN SENSİZ OLMUYOR
HEPTEN ÇARESİZ KALDIK -ANLA VAKİT DOLMUYOR

Bugün günlerden Cuma- Saat 7'de kalktım
O perdeyi kaldırdım-pencereden bir baktım
Oda sessiz ben sessiz-yapraklar kımıldıyor
Kuşlar cik cik ötmekte-beni üzüntüye kor

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

Sokak tamamen bomboş-karşı yolu gözlerim
Bir elimde kalemim-ağlamakta gözlerim
Üzdün annem bizleri-soldurdun yürekleri
Bir kez daha görmekti-bizlerin dilekleri

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

Rabb'im seni bizlerden-seviyormuş çok daha
Yeşillenen ağaçlar-bana görünür vaha
Allah'ım güç kuvvet ver-koyma bizi ellerde
İnan dua ederiz-Bismillahım dillerde

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

İlk defa tadıyorum-gerçekten son ayrılık
Annem bak toplanıyor-durmadan kalabalık
Herkes seni konuşur-bütün insanlığını
Hepsi de çok seviyor-Emine denen canı

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

Almanya'da namazın-kılınmış toplu hâlde
Anneciğim duymadın-dolmuştu sende vade
Vücudu yıkamışlar-sarmalamışlar seni
Biz nasıl göreceğiz-konuşmayan o teni

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

Duy Cumartesi günü- tamam öğle namazı
Bizlere zehir oldu-hem kışı hem de yazı
Teker teker geliyor-bütün akrabaların
Durmadan anlatılır-o sevgin itibarın

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor

Hasan şiir yazıyor-bir taraftan ağlıyor
Sen yoksun yanımızda- karaları bağlıyor
Mevla'm sorgu sualden-kolay geçir annemi
Yıkıldım perişanım-ben kaybettim hanemi

Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor






Türkiye İçin Geçerlidir.Destek ve Kitap İsteme Adresi:

PTT HESAP NO : 8771827



HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)



Cevapla