Duygusal MÜkemmellİk

Kitap Özetlerine bu bölümümüzden ulaşabilirsiniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tarla__kusu93
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2167
Kayıt: 30 May 2008 [ 21:22 ]

Duygusal MÜkemmellİk

Mesaj gönderen tarla__kusu93 »

DUYGUSAL MÜKEMMELLİK

MAYA PHILLIPS

ÇEVİREN : OSMAN AKINHAY
ALFA Yayınları,İstanbul,1997

KİTABIN ÖZETİ :
1. ETKİLİ OKUMA

Hayatımız öğrenmekle geçer. İyi-kötü tatlı-acı, devamlı bir tecrübe içinde devam ederiz hayatımıza. Bu konuda en iyi araç kitaptır. Kitap ile duygularımız arasında bir bağ bile kurabiliriz. Kutsal kitapların dünya çapındaki liderleri nasıl etkileme gücü olduğunu biliyoruz. Kitap okurken ve sayfaya bakarken odaklanan gözler hünerli organlardır. Odaklanırken fiziksel olarak bedeni de rahat bırakın ve kontrollü olmaktan vazgeçin.

2. ETKİLİ DÜŞÜNME

Düşünce güçlü bir şeydir. Duyguyu etkiler. Duygu size hayat okyanusunda rotanızı çizen bir dümendir. Bunu yaparken de iletişimden, renksiz işaretler ve söyleyişlerden faydalanırız, imgelerle konuşuruz.

3. GÜVEN

Hayat en büyük öğretmendir. Deneyimler hafızamızda iz bırakır. Bu izlere hatıra

denir. Herkes hatıralarla yaşar.

4. KAYNAK TOPLAMA

a. O anki davranış ve inançlar.

b. Geçmişteki davranış ve inançlar.

c. Yeni davranış ve inançlar.

ç. Yeni bir hüner öğrenmek.

d. Başkalarının başarı potansiyeli taşıyan davranışları.

e. Bilinç dışından gelen sezgiler, sezgiler, ışıklar, imgeler.

f. Hayal dünyamız.

Bu kaynaklar bize mükemmel ve özgür bir çözüm bulma konusunda en iyi verileri sunacaktır.

5. HAYAT

Bir arkadaşımızla tartışmaktan en çok hoşlandığınız ya da ondan titizlikle sakladığımız sorunlar ve problemler dört kategoride toplanır. Bunlar aşk, cinsellik, para ve güçtür.

6. AŞK

Aşk bir derin duygudur. Onu içinize çektiğiniz havaya da benzetebilirsiniz. Aşk sizin düşünceleriniz ve hayallerinizden çıkıp somut bir içeriğe kavuştuğu her seferde karşılaştığınız bir şeydir. Aşk duygusunu herhangi bir şey üretirken de hissedebilirsiniz. Bu duygu hayatın inişlerini ve çıkışlarını kolaylaştırır.

7. CİNSELLİK

İnsanlar hayatın başlangıcından beri, cinselliğe çocuk sahibi olmanın çok ötesinde anlamlar yüklemişlerdir. Cinselliğe karşı tutumumuz genellikle dönemin dinsel ve kültürel kurallarıyla belirlenip, toplumda egemen olan öğreti ile şekillenir. Aynı anda hem ayartmayı yasaklayan dinsel yasaklar olduğu gibi, hem de Tanrıya inançla çoğaltılan dinsel baskılar da vardır. Bazen bu dogma o kadar katı olabilir ki hayatı bile etkileyebilir. Her türlü hayat üreme ile birlikte yürür. Cinsel ilişki yalnızca fiziksel birleşme değil beden ile ilgili de bir olaydır.

8. PARA

Para denilen şeyin kağıt, plastik ve karışım metallerden oluşturulmuş nesneler olduğu unutulmamalıdır.

9. GÜÇ

Güç, nsanoğlunun gördüğü bütün çatışmaların, savaşların ve devrimlerin nedenidir. Güç, insanları özsaygı, hoşgörü ve sevgi bağları ile birbirine bağlayan ve kendi kendini besleyen empatik bir olgu olarak ortaya çıkmaktadır.

10. KİŞİSEL BECERİLER

Öğretmen, öğrenci hazır olunca ortaya çıkar. Aynaya bakın, hayatınıza bakın. Sizin en iyi öğretmeniniz kendinizdir. Neyi öğrenmeyi istediğinizi yine kendiniz bilirsiniz. Önünüze bir ders çıktığında, bu dersin size ne kadar uygun olduğuna karar verecek olan yine sizsiniz. Yeni fikirler toplumun kenarlarında ortaya çıkar. İlk olarak görmezlikten gelinir, daha sonra reddedilir, sonra da saldırıya maruz bırakılırlar. Toplumda akıllıca düşüncelerse yavaşça etkisini gösterir ve kabul edilirler. Kölelik bu şekilde kaldırılmıştır. Doğada yeni gelişmeler öncesinde kaçınılmaz doğal süreçler yaşanır.

11. KENDİ KENDİNE YARDIM

Bir şeye sahip olmak istiyorsanız onun değerini bilmeli veya onu görmelisiniz. İnsanların suçu geçmişte yaşadıkları olaylara atarak o anda yaşadıkları hayal kırıklıkları ile problemlerin sorumluluklarından kaçmaları şimdi en sık rastlanan olaydır. Çoğu insan hayatın bir mücadele olduğuna inanır. Duygusal ihtiyaçlarınızı göz ardı ederseniz ilgisizlikten kendi kendinizi yok edersiniz. Hayat zıtlıklarla doludur. İnsanlar sevgisizlikten ötürü psikolojik terapiye ihtiyaç duyarlar. Bu konuyu Milton’un güzel bir sözü ile bitirebiliriz: Zihnin kendine göre bir yeri vardır ve orada cehennemden bir cennet, cennetten de cehennem çıkarabilir



Cevapla