Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Kitap tanıtımları, yeni çıkan kitaplar, en çok okunanlar, yorumlar ve daha fazlası...
Kullanıcı avatarı
ShiftlesS
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 1728
Kayıt: 22 May 2009 [ 20:01 ]

Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen ShiftlesS »

Arı kovanına çomak sokan kız



Kullanıcı avatarı
merveceylan
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 01 Şub 2012 [ 13:25 ]

Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen merveceylan »

Şu anda Umberto Eco'nun LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! kitabını okuyorum. Elimden bırakamadım. Kitap bittikten sonra daha önceden satın aldığım İskender Pala'nın OD kitabını okuyacağım.

Kullanıcı avatarı
sezarx_x
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 13 Nis 2012 [ 23:59 ]

Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen sezarx_x »

arkadaşlar orçun sezer diye birisinin kitabını gören ve duyan var mı? kitabın ismini bile bilmiyorum ama bir kaç forumda okuyanlardan büyük övgüler almış ama kimse ne yayınevinden nede kitabın kendisinden bahsetmiyor. duyan yada bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

Kullanıcı avatarı
thekingpoyraz
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 156
Kayıt: 05 Nis 2013 [ 18:58 ]

Mesaj gönderen thekingpoyraz »

Numb yazdı:yerim seni öss


O kitabı biliyorum .
Başı '' ÖSS (Ö)zel (S)ivri (S)inek " diye başlayan kitap değil mi o ?

Düşünüyorum Öyleyse Sınavdan Kaç Alırım ? ----- Hakan Karadaş

Kullanıcı avatarı
hknkiler
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 15
Kayıt: 19 Ağu 2013 [ 10:38 ]

Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen hknkiler »

Al gozum seyreyle Salih'i okuyorum

Kullanıcı avatarı
kadim
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 4
Kayıt: 22 Şub 2015 [ 18:19 ]

Re: Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen kadim »

#kitap

Kim homo sapiens ( insan ) çizebilir. Çizmeye kalkarsak eğer, insan için çizebilecek milyonlarca farklı vücut şekli, milyonlarca farklı yüz şekli vardır. Ayrıca onun için çizilebilecek hadsiz sıfatlar da vardır. Bu hadsiz imkanlar içinde, şimdi bakıyoruz ki karşımızda bir insan duruyor. İnsan için en güzel vücut seçilmiş, altın oran bütün evrene uygulandığı gibi onun vücuduna da uygulanmış. Ona en hikmetli ve faydalı aletler takılmış ve hayatının idamesi için gerekli olan sıfatlar ile donatılmış. Acaba bu durumda hiç mümkün müdür ki, bu sınırsız imkanlar içinde, en güzel ve hikmetli ihtimalin seçimi, bir tercih edicinin, bir tayin edicinin ve bir tahsiz edicinin fiili olmasın ve bu iş tesadüfün işi olsun. Buna imkan var mıdır? ( ilim Tanrı'yı fısıldıyor - sayfa 145 )

Bilimsel olarak maddenin varlığı nedir?

Maddenin varlığı bir kozmolojik kanıt olmakla beraber, bütün bilim insanları tarafından kabul edilen bir gerçektir fakat bu madde tek bir şeyden oluşmamaktadır. Maddenin dağılışı Evren'de farklıdır. Evrendeki kütle çekimsel enerjinin incelenmesi sonucunda şu ortaya çıkar: Varsayılan toplam enerji yoğunluğunun sadece %4'ü doğrudan gözlemlenebilir maddedir. Yine bu toplamın %22'sinin karanlık maddeden oluştuğu hesaplar dahilindedir. Kalan %74'ü ise karanlık enerji olarak kabul edilir. Bu karanlık enerji Evren'e dengeli bir şekilde dağılır. Daha doğrusu karanlık enerji, Evren'i sürekli genişletir ve galaksileri birbirinden uzaklaştırır. [*] ( ilim Tanrı'yı fısıldıyor - bir parça )

Hayatın gerçek bir anlamı, evrenin gerçekten amacı yok mu? Yaptıklarımızla hayata katmaya çalıştığımız anlamdan söz etmiyorum. Eğer hayatın nesnel bir anlamı yoksa, o zaman hayata öznel olarak anlam katmaya çalışmalıyız. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmanın, çocuklarınızı büyütmenin ve onlara hayat veren eşinizi sevmenin yanlış olan bir yanı yoktur. Fakat ateist bilim insanı için tüm bunlar, hava ısındığında eriyen bir kardan adam gibidir. Kardan adam eridiğinde su kalır. Peki ya elinizdekinin hepsi su ise? Kardan adamlarınızın hepsi, nihai olarak anlamsız eylemlerinizin hepsi, zaman içinde tamamıyla yok olacaktır. Doğru, kardan adam yapmak, dağa tırmanmak, bebekleri gıdıklamak, güneşin batışını izlemek veya kumsalda kumdan kaleler yapmak eğlencelidir ama hayatta bilimin bizlere söylediğinden daha fazlası yok mudur? ( ilim Tanrı'yı fısıldıyor - sayfa 19 )

ARKA KAPAK

Söz konusu Tanrı'nın varlığı olduğunda, varabileceğimiz sadece iki olası çıkarım vardır: Tanrı vardır veya Tanrı yoktur. Bu temel sorunun cevabı, hayatla ilgili önemli sorulara yanıt bulmanın ön koşuludur: Nereden geldik? Neden buradayız? Burada bir amaca mı hizmet ediyoruz? Öldüğümüz zaman ne olacak? Doğuştan gelen bir değerimiz var mı? Öldükten sonra ne olacak? Söylediğimiz gibi, hayatla ilgili önemli sorularımız için Tanrı'nın olup olmadığını bilmemiz yaşamsal öneme sahiptir. Bu soruyu bizim yerimize cevaplama işini bilim insanlarına mı bırakalım? HAYIR. Bu soru, hepimizin kişisel olarak ve araştırarak almamız gereken bir kararı gerekli kılmaktadır.

Kullanıcı avatarı
remzi1234
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 11 Ağu 2015 [ 10:14 ]

Re: Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen remzi1234 »

Yeşilden kırmızıya isimli kitabı okuyorum oldukça akıcı.

Kullanıcı avatarı
joliathon
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 01 Eki 2015 [ 16:22 ]

Re: Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?..

Mesaj gönderen joliathon »

Jean-Christophe Grange - Sisle Gelen Yolcu
Yazarın tüm kitaplarını okudum.Polisiye-gerilim tarzı roman seviyorsanız tavsiye ederim

Cevapla