Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Üniversiteliler kendi üniversitenizi ve bölümlerinizi burada tanıtabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Diyarbakır Dicle Üniversitesi

Dicle Üniversitesi bünyesinde, halen11 fakülte, 13 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 3 enstitü , 9 uygulama ve araştırma merkezi, ile 1 eğitim ve araştırma hastanesi yer almaktadır...


Kuruluş Tarihi : 1973
Adresi : Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Diyarbakır
Bulunduğu Şehir : Diyarbakır
Mail Adresi : [email protected]
Tel : 0(412)248 80 30
Öğrenci Sayısı : 11 500
Eğitim Dili : Türkçe
Üniversite Türü : devlet Üniversitesi

Dicle Üniversitesi bünyesinde, halen11 fakülte, 13 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 3 enstitü , 9 uygulama ve araştırma merkezi, ile 1 eğitim ve araştırma hastanesi yer almaktadır.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Beslenme ve Barınma:

Öğrencilerin barınma problemi, kampüs içerisindeki ve üniversiteye bağlı birimlerin bulunduğu yerlerdeki kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlar sayesinde çözümlenmiştir
Üniversite yemekhanesinden de ucuz ve sağlıklı yemek yenilebilmektedir.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversitede Bilgi işlem merkezi aracılığıyla, İnternet bağlantısı mevcuttur.Yine üniversite bünyesinde bir kütüphane öğrencilere kaynak taraması ve araştırma yapma imkanı sunmaktadır.

Sağlık:

Mediko-Sosyal Merkezi,diğer birçok üniversitede olduğu gibi;gerektiğinde öğrencilere ilk sağlık müdahalesinin yapıldığı merkezdir.Burada,bir uzman hekim, bir pratisyen hekim ve birde diş hekimi görev yapmaktadır.Gerekli görülmesi durumunda hastalar üniversite hastanesine veya başka bir sağlık kurumuna sevk edilirler.

Sosyal etkinlikler:

Kampüs içerisindeki sosyal ve sportif aktivitelere katılmak mümkündür.

Ulaşım:

Herhangi bir ulaşım problemi olmadan üniversiteye ulaşılabilmektedir.



Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Elazığ Fırat Üniversitesi

Elazığ şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede kurulmuş olan üniversite,Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birisidir...


Kuruluş Tarihi : 1975
Adresi : Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Elazığ
Bulunduğu Şehir : Elazığ
Mail Adresi : [email protected]
Tel : 0(424)236 08 46
Öğrenci Sayısı : 14 000
Eğitim Dili : Türkçe
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

Elazığ şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede kurulmuş olan üniversite,Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birisidir.

Fakülteler:

Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik Fakülresi
Su Ürünleri Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Tıp Fakültesi
Veteriner Fakültesi

Yüksek Okullar:

Beden Eğitimi ve Spor Y.O.
Bingöl M.Y.O.
Bingöl Sağlık M.Y.O.
Elazığ Sağlık Y.O.
Kemaliye M.Y.O.
Maden M.Y.O.
Malazgirt Alparslan M.Y.O.
Muş M.Y.O.
Sağlık Hizmetleri M.Y.O.
Sivrice M.Y.O.
Sosyal Bilimler M.Y.O.
Süleyman Demirel Keban M.Y.O.
Teknik Bilimler M.Y.O.
Tunceli M.Y.O.


Devlet Konservatuarı:

Türk Musukisi Temel Bilimler Bölümü

Rektörlüğe Bağlı Birimler:

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Enformatik Bölümü, Güzel Sanatlar Bölümü
Türk Dili Bölümü

Enstitüler:

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü


Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar

Barınma ve Beslenme:

Üniversite öğrencileri kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlarda barınabilirler.Öğrencilere barınma olanağı sağlayan özel yurtlarda mevcuttur.
Üniversite kampüsü ve birimlerindeki yemekhaneler,kafeteryalar ve kantinlerden yemek yemek mümkündür.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversitede İnternet bağlantısı vardır.
Üniversite kütüphanesinde 80 000’in üzerinde kitap vardır.Yine üniversite kütüphanesinde 500’ün üzerinde süreli yayını takip etmek mümkündür.

Sağlık:

Sağlık problemleri Üniversitenin Mediko-Sosyal birimi tarafından
çözümlenmektedir.Burada ilk tedavisi yapılan hastalar, gerekli görüldüğü takdirde hastanelere sevk edilirler.

Sosyal etkinlikler:

Bütün öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre katılabilecekleri değişik kol faaliyetleri ve spor faaliyetleri yapılmaktadır.

Ulaşım:

Üniversite kampüsüne ve üniversite birimlerine ulaşım toplu taşıma araçlarıyla sağlanmaktadır.Yine birbirlerine uzaklığı belirli bir mesafede olan birimler arası ulaşım ise rektörlüğün organize ettiği servisler sayesinde sağlanmaktadır.

Üniversite; yerleşimi itibariyle şehrin merkezine çok yakın bir konumdadır. Öğrencilerin ulaşım ihtiyaçlarını yaya olarak kolaylıkla sağlamalarına rağmen şehirle bağlantıyı daha çabuk sağlayan imkanları da öğrencilerimizin istifadesine sunmaktadır. Üniversitemizde, bu münasebetle Elazığ Belediyesi’ne bağlı toplu taşım araçları öğrenci yoğunluğuna göre her kampüse de sefer programları düzenleyip bugün toplam mevcudu 14 bini bulan öğrenci mevcuduna ulaşım hizmeti vermektedir.

Üniversite yerleşim itibariyle büyük bir alan içerisinde yayılmış ve bilindiği üzere Orman Bakanlığı’na bağlı Zafran Mesire Yeri tarafından da ikiye bölünmüş bir kampüs görüntüsü vermektedir. Bu münasebetle öğrencilere gerek her iki kampüs arasında hızlı ulaşım imkanı sağlama, gerekse Mühendislik Kampüsü bünyesinde bulunan YURT – KUR’ a bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin Rektörlük Kampüs’ünde yer alan fakülte ya da yüksek okullarına rahat ulaşım sağlamaları amacıyla Rektörlüğümüz tarafından bu hatlara da servis araçları tahsis edilmiştir.


Not:Üniversite Rektörlüğü tarafından, ihtiyacı olan öğrencilere, belirli kriterler doğrultusunda burs verilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Eskişehir Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi; merkez kampüsü niteliğindeki Yunus Emre kampüsün de Eskişehir’in içinde yer almaktadır. Üniversiteye bağlı birimlerin büyük bir bölümü buradadır...


Kuruluş: 1958
Adresi: Yunus Emre Kampüsü 26470 Eskişehir
Bulunduğu Şehir: Eskişehir
Tel: 0(090)222 335 05 80
Eğitim Dili:Türkçe-İngilizce

Anadolu Üniversitesi; merkez kampüsü niteliğindeki Yunus Emre kampüsün de Eskişehir’in içinde yer almaktadır. Üniversiteye bağlı birimlerin büyük bir bölümü buradadır. Ayrıca şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta da 2 Eylül Kampüsü bulunmaktadır.

Üniversitenin birimlerinin tamamına yakınında, İngilizce hazırlık okunmakta daha sonra bazı dersler İngilizce yürütülmektedir.Üniversite; örgün eğitimin yansıra, yüz binlerce öğrenciye Açık öğretim imkanı sunmaktadır. Üniversite bünyesinde; 9’örgün ve 3’ü uzaktan eğitim veren toplam 12 fakülte, 6 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 9 enstitü ve 16 araştırma merkezi mevcuttur.


Barınma ve Beslenme

Üniversiteye bağlı yurtların yanısıra, kredi ve yurtlar kurumu yurtları ve özel yurtlarda öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayabilecekleri mekanlardır. Bunun yanında öğrenciler kendi aralarında ev kiralayarak ta bu problemi halledebilirler.
Üniversite kampüslerindeki yemekhaneler öğrencilerin özellikle öğle yemeği ihtiyacı için çok ekonomik bir çözüm sunmaktadır. Ayrıca üniversite birimlerindeki kafeteryalarda da öğrenciler yemek yiyebilmektedirler.

Teknolojik İmkanlar:

Üniversite teknolojik imkanları açısından Türkiye`nin önde gelen üniversitelerinden birisidir. Bütün birimlerde öğrenciler bilgisayar ve İnternet ağından faydalanabilmektedirler. Üniversitenin zengin bir kütüphanesi mevcut olup, öğrenciler kütüphanenin bütün imkanlarından yararlanabilmektedirler.

Sağlık :

Bütün öğrenciler, sağlık problemlerinde, üniversiteye bağlı Mediko-Sosyal merkezinden yararlanabilirler. İlk muayeneleri burada yapılan öğrenciler, daha sonra gerekli görülürse başka hastahaneye sevk işlemleri yapılmaktadır.

Ulaşım:

Şehir merkezindeki kampüse ulaşım problemi yoktur. Şehir dışındaki üniversiteye bağlı birimler için ise servis ve toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Gaziantep Üniversitesi

Üniversitenin hemen her biriminde kendi alanlarıyla ilgili eğitim amaçlı kullanılan laboratuvarlar mevcuttur...


Üniversite
Gaziantep'te yüksek öğretim 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında ise üniversite tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Kuruluşundan bu yana dengeli bir şekilde gelişmesini sürdüren Gaziantep Üniversitesi, çevre il (Kilis, Adıyaman) ve ilçelere (Nizip, Besni, Gölbaşı ve Oğuzeli) yayılarak 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 8 Meslek Yüksekokulundan oluşan bir bölge üniversitesi haline gelmiştir. Bağlı birimlere ilave olarak, Adıyaman Mesleki Teknik Eğitim Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu'nun ayrıca Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ve Oğuzeli'nde birer Meslek Yüksekokulu'nun kurulması çalışmaları sürmektedir. Tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenci alınan bölüm ve program sayısı 2002 yılında toplam 104 olmuştur. Mevcut öğretim elemanı sayısı 763 olup, 2002 yılı itibariyle yaklaşık 11.000 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Üniversite Mühendislik Fakültesinde, Fen Edebiyat Fakültesinin ise İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğrenim dili İngilizce olup, bu iki birimin yanı sıra Tıp Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okutulmaktadır.

Üniversite, öğrencilerine ve tüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir.

Bilimsel yayın sıralamasında Gaziantep Üniversitesi Türkiye'nin vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere tüm üniversiteleri arasında 10., devlet üniversiteleri arasında ise 5. sırada olup Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.


Burs Yerleri

Türk Eğitim Vakfı
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi
Gaziantep Üniversitesi Vakfı
Gaziantep Üniversitesi Hizmet Bursu
Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Yemek Yardımı
Gaziantep Üniversitesi Başarı Teşvik Bursu
Gaziantep Üniversitesi Özel Burs
Türk Anneler Derneği


Laboratuarlar

Üniversitenin hemen her biriminde kendi alanlarıyla ilgili eğitim amaçlı kullanılan laboratuvarlar mevcuttur. Bu laboratuvarların yanı sıra öğrencilerin eğitim, araştırma, tez ve ödevlerini yapabilmeleri amacıyla 9 ayrı bölümde ve taşra birimlerimizin her birinde, internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarları oluşturulmuştur.


Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilerine ve mensuplarına etkin ve çağdaş bir kütüphane hizmeti sunmaktadır. Yaklaşık 7000 metrekare kapalı kullanım alanı bulunan kütüphane binasında 8 okuma, 2 sergi, 1 sinema, 1 konferans salonu bulunmaktadır. Genel koleksiyonun bulunduğu okuma salonları ile diğer bölüm salonları aynı anda 640 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.

Kütüphane LC (Library of Congress) sınıflama sistemini kullanmaktadır. Yayınlar açık raf sistemi ile kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Genel olarak kütüphane koleksiyonu 54.000 kitap, 20.400 ciltli süreli yayın olmak üzere yaklaşık 72.000 adettir.

Ayrıca Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi 260'ı yurtdışı olmak üzere toplam 470 süreli yayına abonedir.

ANKOS aracılığıyla Science Direct (Elsevier), Web of Science (ISI), IOP (Institute of Physics), Synergy (Blackwell), Link (Springer Verlag), Kluwer, Interscience (John Wiley) veri tabanlarına on- line abonelik bulunmaktadırr ve yaklaşık 3.000 uluslararası dergiye tam makale olarak ulaşmak mümkündür. Halen kütüphane kullanıcılarına, "Kütüphane Otomasyon Programı BLISS" aracılığıyla hizmet sunmakta ve on-line erişim sağlamaktadır. Tüm kütüphane hizmetlerinin elektronik ortamda sunulmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.


Araştırma ve Uygulama Merkezleri

Üniversitede özellikle sosyal ve kültürel alanlardaki araştırma ve uygulamaların önemli bir kısmı aşağıda belirtilen merkezler tarafından yürütülmektedir. 1999 yılında Halep Üniversitesi bünyesinde kurulan "Türkçe Öğretim Merkezi" Gaziantep ve Halep Şehirleri arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

�Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADİMER)
� Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER)
� Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİLAMER)
� Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
� Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi (GÜGEMER)
� Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (GABAM)
� Gaziantep Üniversitesi GAP Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAPMER)
� Gaziantep Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAMER)
� Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAMER)
� Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM)
� Gaziantep Üniversitesi Tübitak- Sanayi, Ortak Araştırma Merkezi (GÜSAM)
� Halep ÜniversitesiTürkçe Öğretim Merkezi


Barınma

Üniversiteye il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep kampusundaki barınma ihtiyaçları, YURT-KUR'a bağlı öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurt, erkek öğrenciler için 1150, kız öğrenciler için 960 yatak kapasitesine sahiptir.

Yurtlarda öğrencilerin yemek yiyebileceği yemekhane ve kafeterya bulunmakta olup, bir adet kapalı spor salonu, bilardo salonu, kütüphane ve çamaşırhanesi mevcuttur. Ayrıca bilgisayar ve internet imkanları sunulmaktadır.

Yurtlara ilk kayıt yaptıracaklar için başvurular Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında, ara sınıflar için ise Temmuz ayında yapılmaktadır.

Kilis'te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurt, erkek öğrenciler için 144, kız öğrenciler için 288 kapasiteye sahiptir.

Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu erkek yurdu 156, kız yurdu 468 kapasiteye sahiptir. Gölbaşı Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrenciler için de üniversiteye ait 84 yatak kapasiteli bir yurt mevcuttur. Yine 2002 yılında hizmete giren Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteli (Konukevi) modern binasında hem üniversite personeli hem de konuklara kaliteli bir hizmet sunmaktadır.


Beslenme

Üniversitenin Gaziantep ve Gaziantep dışındaki tüm kampuslarında öğrencilere öğle yemeği verilmektedir. Kampus içerisinde bulunan 3500 kişilik kapasiteye sahip merkezi kafeteryada hafta içi her gün öğle yemeği verilmektedir. Akşamları ve tatil günlerinde ise öğrenciler yurtlarda ve kampus içerisinde bulunan özel kafeteryalardan faydalanabilmektedir.


Sağlık Hizmetleri

Öğrencilerin sağlık sorunları, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Sağlık Merkezinde çözümlenmekte olup, gerekli görülen hallerde hastalar Üniversite Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Devlet Hastanesine sevk edilerek tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. Sağlık merkezinde muayene ünitelerinin yanı sıra iki adet diş ünitesi, fizik tedavi birimi ve psikolojik danışmanlık birimi bulunmaktadır.


Ulaşım

Üniversiteye hemen her semtten dolmuş, belediye ve halk otobüsü seferleri yapılmaktadır. Bu hatlarda fazla bir yoğunluk yaşanmamaktadır ve yaklaşık 10 dakika içerisinde Şehir merkezine ulaşmak mümkündür.


Yurtdışı Hizmetleri

Üniversite ile Suriye Halep Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Halep'te Türkçe Öğretim Merkezi kurulmuştur. Söz konusu merkezde üniversite öğretim görevlileri görev yapmakta olup, burada Türkçe öğrenmek isteyen Suriye vatandaşlarına Türkçe eğitim verilmektedir.

Yurt dışına yönelik olarak ayrıca, başta Avrupa devletlerindeki üniversiteler olmak üzere çeşitli üniversiteler ile ortak bilimsel nitelikli toplantılar düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra bazı öğretim elemanları uygulama ve araştırma yapmak, bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla yurt dışında çeşitli üniversitelerde görevlendirilmektedir.


Burslar ve Maddi İmkanlar

Gaziantep Üniversitesinde başarılı ve maddi durumları iyi olmayan öğrencilere Üniversite Vakfı başta olmak üzere, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, Türk Eğitim Vakfı, Türk Anneler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep şubesi, Türkiye Ticaret Sanayi, Deniz Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları Birliği gibi kuruluşlar tarafından karşılıksız burslar verilmektedir.

Bu kapsamda her öğretim yılında; maddi durumları zayıf olan, herhangi bir disiplin cezası almamış ve not ortalamaları belirli bir düzeydeki öğrencilere vakıf, yemek bursu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda üniversiteyi fakülte ve yüksekokullarına ait bölümleri ilk sırada tercih edip, kazandığı bölümü tercih edenler arasında ilk üç sırada yer alan öğrencilere başarı teşvik; birimlerde hizmet açığını kapatmak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla, belirli saatlerde çalışan öğrencilere çalışmalarının karşılığı olarak hizmet bursu verilmektedir.


Danışmanlık Hizmetleri

Üniversite Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Sağlık Merkezinde görevli psikolog tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir. Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ile ortaklaşa psikolojik danışma hizmetleri çerçevesinde psikodrama çalışmaları yapılmaktadır.


Kariyer Hizmetleri

Öğrenci işleri Daire Başkanlığı bünyesinde, mezunlarla ilişkiler ünitesi kurulmuştur. Bu ünitenin amacı mezunlarımıza iş bulmada yardımcı olmak ve çalışan mezunların araştırmalarından faydalanarak üniversiteyle ilişkilerinin devamını sağlamaktır.


Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Gaziantep Üniversitesinde, eğitim-öğretim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, ülkemizi yakından ilgilendiren ekonomik, siyasi, kültürel, vb. konularda, üniversiteye davet edilen uzman kişiler veya kendi öğretim elemanlar tarafından düzenlenen çeşitli konferans, seminer, panel, açık oturum ve sempozyum gibi bilimsel toplantılarla başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm çalışanlar ve Gaziantep kamuoyu aydınlatılmaktadır.

Ayrıca çeşitli sergi, tiyatro ve konser gibi etkinlikler ile Gaziantep ve yöremizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkıda bulunulmaktadır.

Söz konusu etkinlikler çoğunlukla kampus içerisinde bulunan ve son derece modern bir şekilde tasarlanmış Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Yabancı Diller Bölümü konferans salonlarında da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetler yürütülmektedir.


Yaşlılar Haftası, Nevruz kutlamaları, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri ve Cumhuriyet Haftası Kutlamaları, Bahar şenlikleri, Milli Günlerimiz ile ilgili tören, konser ve bilimsel toplantılar, başta Atatürk Koşusu olmak üzere çeşitli sportif faaliyetler, yarışma, sergi ve gösteriler; Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından tertiplenen konserler, Sosyal ve Kültürel yönden geleneksel hale gelmiş etkinliklerdir.


Öğrenci Toplulukları

Gaziantep Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür işleri Müdürlüğü bünyesinde halen 37 adet öğrenci topluluğu faaliyet göstermektedir. Bu topluluklar öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine ve becerilerini tüm öğrenci arkadaşlarıyla paylaşmalarına imkan sağlamaktadır. Topluluklar çalışmalarını akademik danışman, çalıştırıcı ve Kültür Müdürlüğü personelinin denetim ve gözetiminde yapmaktadırlar.

Kültür Müdürlüğü personel ve öğrencilerin ilgi ve beceri alanlarına yönelik olarak ücretsiz bağlama, klasik gitar, ud, resim, karikatür, fotoğraf, satranç, briç kursları düzenlemekte, ayrıca Türk Sanat ve Halk Müziği Koro çalışmaları da yapmaktadır. Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu Halk Oyunları Grubu, yurdun çeşitli yörelerine ait oyunları ile her yıl T.C. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yurtiçi yarışmalara katılarak başarılı sonuçlar almaktadır.


Bahar Şenlikleri

Topluluklara üye öğrencilerin hazırladıkları ve sosyo-kültürel etkinliklerin sergilendiği geleneksel "Gaziantep Üniversitesi Bahar şenlikleri" her yıl mayıs ayında akademik-idari personel, öğrenci ve şehir halkın katılımı ile açık hava ve salonlarda coşkuyla kutlanmaktadır. Şenliklerde, birimler arası spor karşılaşmaları, çeşitli sanat gösterileri, konserler, bilimsel nitelikli toplantılar düzenlenmekte, üniversite cep sinemasında yerli ve yabancı filmler izlenime sunulmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilerinin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda toplumsal, kültürel ve sosyal gelişimlerine yardım etmek, beden ve ruh sağlıklarını korumak ve onları araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olarak yetiştirebilmek için gerekli tüm faaliyet ve etkinlikleri desteklemektedir.


Spor Tesisleri ve Faaliyetleri

Gaziantep Üniversitesinde spor faaliyetleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları danışmanlığında, Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yürütülmektedir.

Üniversitede biri yurt kompleksi içerisinde olmak üzere iki adet 500 seyirci kapasiteli spor salonu, birer adet kondisyon ve güreş salonları, birçok açık basketbol, voleybol ve futbol sahaları, çim ve halı saha, tenis kortları ve bir adet yüzme havuzu bulunmaktadır. Üniversite öğrencilerine her türlü sportif faaliyetler için imkan sağlanmıştır.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en iyi ve eğitim kalitesi en yüksek üniversitelerinden birisi olarak eğitim faaliyetlerini devam ettirmektedir...



Kuruluş: 1971
Adresi: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü 80815 Bebek
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Mail Adresi: [email protected]
Tel: 0(212 ) 263 15 00
Ögrenci Sayısı: 10.000
Eğitim Dili: İngilizce


Genel Açıklama
Boğaziçi Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en iyi ve eğitim kalitesi en yüksek üniversitelerinden birisi olarak eğitim faaliyetlerini devam ettirmektedir. Özellikle İngilizce eğitim vermesi itibariyle, yıllarca birçok öğrencinin yurtdışı eğitim düşüncesinin ilk ayağını oluşturmuştur. Yine uzun seneler boyunca Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini kendi bünyesinde barındırmayı başarmıştır.

Üniversitede 4 fakülte, 32 bölüm, 6 enstitü,15 araştırma merkezi ve 86 laboratuar bulunmaktadır. Yine üniversite bünyesinde 1130 akademisyen görev yapmaktadır. Üniversite kampüsü Bebekte ki, Robert Kolej'den devir alınan binalarda nefis boğaz manzarası eşliğinde kurulmuştur.

Yurtlar
Üniversite kampüsü içerisinde öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik yurtlar mevcuttur. Ama bunlar bütün ihtiyacı karşılamamaktadır. Özellikle İstanbul dışından gelen öğrencilerden 2500`ü için yurt imkanı mevcuttur. Yine İstanbul dışından üniversiteyi kazanan öğrencilere üniversite yönetimi tarafından yardımcı olunmakta, yurt başvuruları belirli kriterlere göre değerlendirilmektedir.

Üniversitenin yurtları:
1- Erkek Yurdu.
2- 2.Erkek Yurdu(1985).
3- Hisar Erkek Yurdu (1990).
4- Ayşe-Zeynep Birkan Kız Yurdu
5- 2.Kız Yurdu
6- Uçaksavar Yurdu
7- Superdorm

Üniversitenin tüm yurtlarında 24 saat sıcak su, uydu anten bağlantısı, bilgisayar laboratuarı ile birlikte her odada buzdolabı, İnternet bağlantısı, telefon mevcuttur.
Üniversite kampüsünde bulunan kafeteryalarda öğrenciler yemek ihtiyacını karşılayabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerin alışveriş ihtiyacını gidermeye yönelik bir market yine kampüste hizmet vermektedir. Kantinler 08:00-24:00 arası, Market 09:00-20:00 saatleri arasında açıktır.

Boğaziçi Üniversitesi Bursları
Birincisi üniversitenin kendi verdiği ve ikincisi diğer kişi ve kuruluşların verdiği burslar olmak üzere iki çeşittir. Üniversite tarafından verilenler:
Gereksinim,
Başarı,
Yemek,
Yurt,
Kitap,
YADYOK,
Yaz Okulu Bursu
ve Harç Artışı Muafiyeti Hakkı

şeklinde verilmektedir. Bir öğrenci bu burslardan bir veya birkaç tanesini alabilir. Bu burslar öğrencilerin başarıları ve ihtiyaçları göz önünde tutularak, değişik kriterlere göre verilmektedir. Bu bursların mahiyeti ve şartları hakkında üniversite kampüsündeki Burs Ofisi nden bilgi alınabilir.

Burs Ofisi Üniversite nin Güney Kampüsünde Kayıt İşleri Binasındadır. Basta Türk Eğitim Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Finans Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı olmak üzere elliyi aşkın vakıf, kurum ve kuruluştan sağlanan burslar ise üniversitenin özel burslarını teşkil etmektedir. Yine bu bursların alınabilmeside belirli başarı ve ihtiyaç kriterlerine tabidir.
Üniversite bünyesinde, öğrenciler sağlık problemlerinin çözümü için Mediko- Sosyal Şube Müdürlüğüne başvurmalıdırlar. Üniversite de bir revir ve yeterli sayıda sağlık personeli mevcuttur. İlk muayeneden sonra gerekli görülürse hastaların sevki tam teşekküllü bir hastaneye yapılmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi, öğrencileri bilgisayar teknolojisinden en üst düzeyde yararlanabilen üniversitelerden birisidir. Bu amaca yönelik olarak üniversitede 250 Bilgisayarın kullanıldığı 11 bilgisayar labaratuarı mevcuttur. Bunun haricinde bölümler bünyesindeki 24 laboratuarla birlikte toplam 35 laboratuar öğrencilerin hizmetindedir.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri üniversiteye ulaşmak için servis araçlarını veya toplu tasima araçlarını kullanabilirler.


Üniversite tarafından verilen burslar:

Boğaziçi Üniversitesi'nde Başarı ve Gereksinim kriterlerine dayalı burslar verilmektedir.

Başarı Ödülü ve Başarı Bursu için ÖSYM'nin tespit edeceği sıralamada OBP'nin 0.8 katsayı ile çarpılması sonucu bulunan ilgili Y-ÖSS puanı esas alınacaktır.

Başarı Ödülü

Türkiye genelinde ilk beş içinde yer alan öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere "Başarı Ödülü" verilmektedir.

Başarı Bursu

* BÜ bölümlerine birincilikle giren öğrencilere verilir.
* Bölümüne birinci tercih olarak ilk beş içinde girenlere verilir.
* Başarı bursu devam edebilmesi için her dönem genel not ortalamasının (GNO) en az 3.00 olması zorunludur. Eğitim süresi içinde bir dönem GNO�nun belirtilen ölçülerin altına düşmesi bursun kesilmesini gerektirmez. Ancak GNO 2.00 altına düştüğü taktirde burs kesilir. Ayrıca dil hazırlık okulunu bir yılda tamamlamak ön koşuldur.
* Başarı bursuna hak kazananlara ayrıca, dönem başlarında kitap bursu verilir.
* Burslar ilgili programın normal süresini aşamaz.
* Burs karşılığı olarak öğrencilerden üniversitenin bazı birimlerinde haftada 2 saate kadar çalışmaları istenebilir.

Gereksinim Bursu

* Gereksinim bursuna başvuran öğrencilerin Y-ÖSS puanı, lise başarısı ve aile durumu değerlendirilir. Ön elemeden geçen öğrencilerle mülakat yapılarak gereksinim bursu verilecekler seçilir. Hazırlık ve ilk 4 yarıyıl öğrencilerine öncelik verilir.
* Gereksinim için başvuran lisans öğrencisinin GNO�sunun en az 2.00 olması zorunludur.Eğitim süresi içinde bir dönem GNO�sunun belirtilen ölçütlerin altına düşmesi bursu kesilmesini gerektirmez. Ancak GNO�su 1.50'nin altına düştüğü taktirde öğrencinin bursu kesilir.
* Bölümünde en az bir dönem okumuş öğrencilerin bursa başvurabilmeleri için en az 2.00 GNOya sahip olmaları gerekmektedir. Eğitim süresi içinde öğrencinin bursu GNOsunun üstüste iki dönem 2.00'ın altına düşmesi veya bir dönem 1.50'nin altına düşmesi durumunda kesilir.
* Hazırlık öğrencilerinin derse devam hakkı olduğu sürece gereksinim bursu devam eder. Hazırlık okulunu bir yılda bitiremeyenler lisansa başlayıncaya kadar burs alamazlar. Bu üğrenciler lisans eğitimine başlarken gereksinim bursu için yeniden başvurmak zorundadırlar.
* Öğrencilerin burs karşılığı üniversitenin bazı birimlerinde haftada 4 saate kadar çalışma yükümlülükleri vardır.
* Kesilen bursun yenilenmesi, kontenjana göre Burs Komisyonu tarafından değerlendirilir.

Yemek Bursu

* Üniversite yemekhanesinde günde 1 ve ya 2 öğün ücretsiz yemek yeme hakkıdır. Bir akademik yıl için geçerlidir.
* Her dönem yemek hakkının yüzde ellisinden azını kullanan öğrencilerin bu bursu kesilir.

Yurt Bursu

* Gereksinime bağlı yurt bursu, Üniversite yurtlarında ücretsiz olarak kalma hakkıdır. Bir akademik yıl için geçerlidir.
* Yurtlarda bir ay süreyle kalmayan öğrencinin bursu kesilir. Bursun yeniden verilmesi Yurt Komisyonu ile Burs Komisyonu'nun ortak kararına bağlıdır.

Kitap Bursu

Öğrenciye B.Ü. Kitapevi�nden ücretsiz ders kitabı sağlanmasıdır. Bir akademik yıl için geçerlidir. Başarı bursu kesilen öğrencilerin kitap bursu da kesilir. Başarı Bursu dışında, diğer kitap bursları gereksinim bursu kriterlerine göre değerlendirilir.

YADYOK Bursu

ÖYS ile gelen hazırlık öğrencilerine verilen aylık gereksinim bursudur. Süresi bir yıldır. Öğrencinin ÖYS puanı, lise başarısı ve aile durumu değerlendirilir. Yapılan görüşme sonucunda gereksinim bursu alacaklar seçilir. Hazırlık öğrencisinin derslere devam hakkı olduğu sürece YADYOK bursu devam eder. Hazırlık okulunu bir yılda bitiremeyenler lisans öğrenimine başlayıncaya kadar burs alamazlar.

Yaz Dönemi Bursu

Yaz döneminde ücretsiz olarak tek ders alma hakkıdır. Bursiyerler, Yaz döneminde verilen dersleri almaya durumu uygun olan öğrencilerden seçilir. Başvurular Nisan ayında yapılır. Burs karşılığı Yaz dönemi süresince Üniversite içerisinde haftada 2 saat çalışma yükümlülüğü vardır.

Özel Burslar

BÜ dışındaki kişi ve kuruluşların verdikleri burslardır. Bu burslar için öğrenci seçimi, bursu verenler ile BÜ Burs Ofisi arasındaki işbirliği sonucunda yapılır. Bu burslarla ilgili duyurular Burs Ofisi panolarında ilan edilir.

Fon Bursu

Kurum veya şahıslar tarafından Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde açılmış fonlardır.
Buradaki amaç, burslardaki sürekliliği sağlamak, anaparayı enflasyona karşı korumak ve fonun yıl içi faiz geliriyle burs vermektir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Galatasaray Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi 5 fakülte, 9 bölüm, 2 enstitü ve 3 araştırma merkezinden oluşmaktadır...

Kuruluş: 1992
Adresi: Galatasaray Üniversitesi Çırağan Cad. No:102 80840 Ortaköy
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Mail Adresi: [email protected]
Tel: 0(212) 227 44 80 (16 hat)
Ögrenci Sayısı: 1500
Eğitim Dili: Fransızca -Türkçe


Genel Açıklama
Galatasaray Üniversitesi 5 fakülte, 9 bölüm, 2 enstitü ve 3 araştırma merkezinden oluşmaktadır. Üniversite bünyesinde 160 akademisyen görev yapmaktadır.


Yurtlar
Üniversitenin şu anda kendi bünyesinde öğrenci yurdu bulunmadığı için öğrenciler kalacak yer problemini kendileri halletmek zorundadırlar. Ancak üniversiteye yakın Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarından yararlanmak mümkündür.


Beslenme-Yemek
Üniversitede bütün öğrencilerin yemek ihtiyacına cevap verecek kapasitede bir yemekhane mevcuttur. Bunun yanı sıra iki adet kantinde öğrencilere alışveriş imkanı sunmaktadır.


Burslar
Öğrenciler belirli kriterler doğrultusunda üniversiteden ve bazı vakıflardan değişik şekillerde burs alma imkanına sahiptirler.


Teknik Donanım
Üniversitede, fizik, kimya, lisan ve multi medya laboratuarları bulunuyor. Toplam 5 laboratuar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.


Sağlık
Sağlık hizmeti de yine üniversite bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sağlık Birimleri tarafından verilmektedir.Gerekli görülen hastalar hasta hanelere sevk edilmektedirler

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi, 17 Fakülte, 142 Bölüm, 13 Enstitü, 1 Konservatuar, 5 Yüksekokul ile 7 Kampüste öğrenim hizmeti vermektedir.



Kuruluş Tarihi:1453
Adresi: İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü 34552- Beyazıt
Bulunduğu Şehir:İstanbul
Mail Adresi: rektör@İstanbul.edu.tr
Tel: 0(212) 513 41 87 - 528 07 01
Eğitim Dili:Türkçe


Genel Açıklama
İstanbul Üniversitesi, 17 Fakülte, 142 Bölüm, 13 Enstitü, 1 Konservatuar, 5 Yüksekokul ile 7 Kampüste öğrenim hizmeti vermektedir.
Üniversite Türkiye’nin en köklü ve en büyük üniversitelerinden birisidir. Kuruluş tarihi itibariyle de yine Türkiye’nin en eski üniversitelerinden birisidir. Özellikle İstanbul’un bir kültür metropolü olması da İstanbul Üniversitesi’ne olan ilgiyi arttıran faktörler arasında sayılabilir.

Barınma
Öğrencilerin barınma problemleri devlet yurtları ve özel yurtlar dışında üniversiteye bağlı yurtlar sayesinde de çözülmeye çalışılmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Yurtları

İ.Ü. Avcılar Kız Öğrenci Yurdu
İ.Ü. Avcılar Erkek Yurdu
İ.Ü. Çağdaş Yaşam M.Can Afacan Yurdu
İ.Ü. Mercedes Benz Türk Öğrenci Yurdu
İ.Ü. Çağdaş Yaşam Ahmet Taner Kışlalı Yurdu
İ.Ü. Çağdaş Yaşam Hıfzı Oğuz Bekala Yurdu
İ.Ü. Dr. Natuk Birkan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kız Öğrenci Yurdu


Burslar
İstanbul Üniversitesi Öğrencileri,bir çok vakıf ve dernekten burs alabilme imkanına sahipler. Ayrıca başarılı öğrencilere üniversite tarafından da değişik şekillerde burslar verilmektedir.
Türkiye Bursları

Yemek İmkanları
Öğrencilerin beslenme ihtiyaçları üniversitenin tüm kampüslerindeki yemekhane ve kantinler sayesinde çözülmeye çalışılmaktadır. Özellikle öğle yemeği ihtiyacı büyük oranda problem teşkil etmemektedir. Ayrıca üniversite kampüsleri çevresinde öğrencilerin hesaplı yemek yiyebilecekleri yerler mevcuttur.

Sağlık
Öğrencilerin sağlık problemleri üniversite kampüslerindeki Mediko-Sosyal ler tarafından halledilmektedir.
Burada muayenesi yapılan öğrenciler gerekli görülürse tedavisi yapılmak üzere üniversite hastanelerine sevk edilmektedir.Ayrıca imkanlar çerçevesinde öğrencilerin ilaç ihtiyacının bir bölümü de yine üniversite tarafından karşılanmaktadır.

Diğer
İstanbul Üniversitesi çok zengin kütüphanesi ile bütün öğrencilerin bu yöndeki ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

Ulaşım
Özellikle İstanbul da okuyan bütün öğrencileri ilgilendiren bir hususa da değinmekte yarar var: Trafik problemi.[ie] Öğrenciler üniversite tarafından kendilerine temin edilen kartlar sayesinde toplu taşıma araçlarından indirimli olarak istifade edebilmektedirler.Üniversite merkezine uzak kampüsler içinde servis hizmeti verilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, toplam beş kampüsten oluşmaktadır.Üniversite bünyesinde 11 fakülte, 41 bölüm,
4 enstitü, 14 araştırma merkezi, 1 konservatuar ve 1 yüksekokul bulunmaktadır.



Kuruluş: 1773
Adresi: İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazaga Kampüsü Maslak
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Tel: 0(212) 285 30 30 / 285 33 33
Öğrenci Sayısı: 22000
Eğitim Dili: Türkçe –İngilizce


Genel Açıklama
İstanbul Teknik Üniversitesi, toplam beş kampüsten oluşmaktadır.Üniversite bünyesinde 11 fakülte, 41 bölüm,
4 enstitü, 14 araştırma merkezi, 1 konservatuar ve 1 yüksekokul bulunmaktadır. Üniversitede 3.500 civarında akademisyen görev yapmaktadır.

Fakülteler:

-İnşaat Fakültesi
İnşaat Mühendisliği
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
Çevre Mühendisliği

-Mimarlık Fakültesi
Mimarlık
Şehir ve Bölge Planlama
Endüstri Ürünleri Tasarımı
İç Mimarlık
Peyzaj Mimarlığı

-Makina Fakültesi
Makina Mühendisliği
Tekstil Mühendisliği
İmalat Mühendisliği

-Elektrik-Elektronik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Kontrol Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Telekomünikasyon Mühendisliği

-Maden Fakültesi
Maden Mühendisliği
Jeoloji Mühendisliği
Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği
Jeofizik Mühendisliği

-Kimya-Metalurji Fakültesi
Kimya Mühendisliği
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Gıda Mühendisliği

-ve Deniz Bilimleri Fakültesi
Gemi İnşaatı Mühendisliği
Deniz Teknolojisi Mühendisliği

-Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik Mühendisliği
Fizik Mühendisliği
Kimya
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Mühendislik Bilimleri
İnsan ve Toplum Bilimleri

-İşletme Fakültesi
İşletme Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

-Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Uçak Mühendisliği
Meteoroloji Mühendisliği
Uzay Mühendisliği

-Denizcilik Fakültesi
Gemi Makinaları İşletme Mühendisiliği
Güverte

-Meslek Yüksek Okulu
Denizcilik Bölümü


Barınma
Üniversite öğrencilerine oldukça yüksek standartlarda, konforlu barınma imkanı sunmaktadır. Özellikle İstanbul dışından bu üniversiteye gelen öğrenciler için bu çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu yurtlar üniversitenin
daha önceki mezunlarının destekleriyle yapılmış olup kapasitesi 3000 civarındadır.Yurtlar öğrencilerin bütün ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılmıştır.Bunun dışında tabiki İstanbul daki diğer özel yurtlardan ve devlet yurtlarindanda barınma amaçlı yararlanılabilmektedir.

Yurtlarda kalmak isteyenlerin İTÜ Burs Ofisine başvurmaları gerekmektedir.

İTÜ Rektörlüğü Burs Ofisi

Rektörlük Binası
Ayazağa Kampüsü, 80626 Maslak/İstanbul
Tel: 0 212 276 23 33 / 0 212 285 71 60 (3 hat)
Fax:0 212 276 23 35
İTÜ Yurtlar Web Sitesi LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
e-mail: [email protected]


İTÜ öğrencileri değişik vakıflardan değişik mahiyetlerde burslar almaktadırlar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz

1. ÖSS Yerleştirme sınavı sonucunda Sayısal puan türü sıralamasında Türkiye genelinde ilk 500’de yer alan öğrencilere verilen ayda 150 milyon TL. karşılıksız burs ve 1 ya da 2 kişilik odaları bulunan yüksek standartlı öğrenci yurtlarından ücretsiz yararlanma olanağıdır.

2. ÖSS Yerleştirme sınavı sonucunda Sayısal puan türü sıralamasında Türkiye genelinde ilk 1001-2000 arasında yer alan öğrencilere verilen ayda 50 milyon TL. karşılıksız burs ve öğrenci yurtlarına girme önceliğidir.

3. Tüm İTÜ öğrencileri arasından seçilen 2500 öğrenciye her ay verilen ve değeri 35 milyon TL ile 70 milyon TL. arasında değişen başarı ve gereksinim burslarıdır

4. İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilen öğrenci yurtlarında kalan 500 öğrenciye aylık yurt aidatlarının yarısı olarak verilen burs ödemesidir.

Üniversite bünyesindeki yemekhanelerde toplam 20.000 üzerinde öğrenciye yemek yeme imkanı sunulmaktadır.
Toplam beş tesiste kamp üsler içerisinde yemekhaneler hizmet vermektedir. Bunun yanında yine kampus içinde kafeteryalar hem yemek yemek için hemde değişik sosyal aktiviteler için kullanılmaktadır. Özellikle yemeklerde yüksek kalite ve fiyatta hesaplılık göz önünde bulundurulmaktadır. Üniversite ekonomik durumu iyi olmayan belirli sayıda öğrenciye ücretsiz yemek imkanda sunmaktadır.

Sağlık
Üniversitede, öğrencilerin sağlık hizmetleri, ücretsiz olarak Mediko Sosyal servisi tarafından karşılanır. Çeşitli dallarda uzmanlaşmış 7 doktor, 3 pratisyen hekim, 5 hemşire, 1 psikolog, 4 sağlık teknisyeni, 8 idari ve sağlık personelinin görev aldığı Mediko-Sosyal Merkezi’nde çeşitli tıbbi analizler ve küçük cerrahi operasyonlar
yapılıyor. Acil durumlar için bir de ambulans her an hazır bulunuyor. Mediko-Sosyal Merkezi’nde tedavisi
mümkün olmayan öğrenciler, isterlerse devlet hastanelerine sevk edilebiliyor. Öğrencilerin, şevkle gittiği bu hastanelerdeki tüm harcamalarını üniversite karşılamaktadır.

Bilgi İşlem
İstanbul Teknik Üniversitesi, bilgi teknolojilerinden öğretim ve araştırmalarda en fazla yararlanmayı ilke edinmiş üniversitelerimizdendir.Ülkemizdeki en eski merkezlerden biri olan İTÜ Bilgi İşlem Merkezi 1963 yılında kurulmuştur. Üniversitenin bilgisayar altyapısının yenilenmesi ve iyileştirilmesi amacına yönelik ilk büyük çalışma
1994 yılında başlatılmış olup bu çalışma ile Ayazağa Kampüsü’ne fiber optik altyapı döşendi ve ATM ve ethernet teknolojilerinin karışımının kullanıldığı ağ hizmetleri gerçekleştirildi.

Bugün her fakültede, biri İnternet hizmetlerine, biri de idari büroların veri tabanı uygulamalarına ayrılmış iki sunucu bulunuyor. Bunun yanında akademik personel ile öğrencilerin kullanımına sunulmuş olan iş istasyonları ve bireysel bilgisayarlar vardır. Öğrenci laboratuarlarında toplam 800 PC hizmet veriyor. Her laboratuarda lazer yazıcı ve tarayıcılar bulunmaktadır. 1999 yılında 1000 adet PC (Pentium II), 35 sunucu, 70 lazer yazıcı, 70 tarayıcı öğrencilerin kullanıma açılmıştır. İTÜ’de her öğrenci bir elektronik posta adresine sahip. İsteyen öğrenciler WEB sayfalarını hazırlayıp dünyaya açabiliyor. Üniversitede, bilgi sistemleri ile ilgili merkezler 365 gün ve 24 saat hizmete açıktır.

Ulaşım
Üniversite öğrencilerinin ulaşım imkanlarını kolaylaştırmak için kamp üsler arasında servis hizmeti sağlamıştır. Kampüslerden belirli saatlerde hareket eden otobüsler öğrencileri şehir merkezlerine ve diğer
Kampüslere taşımaktadır.Ayrıca kampüsler bünyesindeki yurtlarda oturmayan öğrenciler içinde servis hizmeti mevcuttur. Ayrıca yine toplu tasima araçları bu amaca yönelik olarak kullanılabilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi, 118 yıllık mazisi, 2.700 civarında öğretim elemanı ve 55.000 ögrenci sayısıyla İstanbul’un ve Türkiye nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından birisidir.


Kuruluş: 1883
Adresi: Marmara Üniversitesi Rektörlüğü İshak Paşa mah.Atmeydanı sok. PK.34413 Göztepe
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Mail Adresi: [email protected]
Tel: 0(212) 518 16 00 (9hat) 0(216) 414 05 45
Öğrenci Sayısı: 55.000
Eğitim Dili: Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca


Genel Açıklama
Marmara Üniversitesi, 118 yıllık mazisi, 2.700 civarında öğretim elemanı ve 55.000 ögrenci sayısıyla İstanbul’un ve Türkiye nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından birisidir. Dört dilde eğitim veren üniversite, Türkiye’nin tek çok dilli üniversitesidir.Üniversite bünyesinde, 14 fakülte, 11 enstitü, 8 yüksekokul, 29 araştırma merkezi ile 99 bölüm 37 programda eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.
Üniversitenin akademik kadrosu da oldukça zengindir. Üniversite de, 420 profesör, 280 doçent, 455 yardımcı doçent, 305 öğretim görevlisi, 1000 araştırma görevlisi, 170 okutman, 90 uzman olmak üzere toplam 2700 öğretim elemanı ve yine değişik birimlerde çalışmakta olan, 1.400 idari personel görev yapmaktadır.


Fakülteler

Atatürk Eğitim Fakültesi
Dişhekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Tıp Fakültesi
Sağlık Eğitimi Fakültesi

Burs, Krediler:

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, her yıl 1000 öğrenciye 8 ay süreyle, Marmara Üniversitesi Vakfı, her yıl 50 öğrenciye 9 ay boyunca; Nihad Sayar Eğitim Vakfı ise yılda 50 öğrenciye 8 ay boyunca burs vermektedir. Öğrencilere burs ve maddi yardımda bulunan özel kuruluşlar da bulunmakta olup; bunlar arasında: Sabancı Vakfı, Koç Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Eğitim Vakfı, M.Ü Tıp Fakültesi öğretim Elemanları Bursu, Çağdaş Eğitim Vakfı, Rotary Kulüpleri, Türk Üroloji Derneği, şahıs bursları sayılabilir. Bütün öğrencilerimiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs olanaklarından yararlanma hakkına sahiptirler.

Barınma
Marmara Üniversitesi öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan yararlanabilmektedirler. Üniversiteye bağlı yurtlarda öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Yemek-Beslenme
Öğrencilerin beslenme ihtiyaçları, üniversitenin bütün birimlerindeki yemekhane, kantin ve kafeteryalar aracılığıyla karşılanmaktadır. Bu birimlerde düşük bir ücret karşılığı öğle yemeği verilmektedir.

Burslar
Üniversite öğrencileri birçok değişik kurum ve vakıftan burs alabilmektedirler. Ayrıca üniversite vakfı da şartları uyan öğrencilere burs vermektedir.
Türkiye Bursları


Teknolojik Altyapı
Üniversite oldukça iyi düzeyde bir teknolojik altyapıya sahiptir. Bütün birimlerde öğrencilerin kullanımına sunulmuş bilgisayarlar bulunmaktadır. Üniversitenin bütün birimleri bir sistem altında bilgisayar ağına sahiptir. Değişik bölümlerde bulunan bilgisayar labaratuvarlarida öğrencilere bilgisayar teknolojisinin imkanlarını sunmaktadır.

Sağlık

Üniversitenin sağlıkla ilgili isleri Mediko-Sosyal tarafından yürütülmektedir. Üniversite bünyesinde toplam 7 dispanserde öğrencilere sağlık hizmeti verilmektedir. Bu birimlerde yeterli sayıda sağlık personeli mevcuttur.

400 yataklı olan hastanede kar gayesi gütmeden yılda 200.000 hastaya hizmet verilmektedir. Tüm branşlarda kendi alanlarında ülkenin en iyisi olan hekimlerin görev yaptığı hastanemizde 6000 ameliyat yapılmaktadır.

Kritik hastalara 24 saat hizmet verilen yoğun bakım üniteleri, acil servisi, kan bankası, tam donanımlı radyoloji laboratuvar bölümleri, dializ ünitesi, kanser hastalıkları için radyoterapi ve günlük kemoterapi tedavi merkezi, yenidoğan ünitesi ve mükemmel hizmet veren özel servis ile tam teşekküllü bir hastanedir. Marmara Üniversitesi Hastanesi, güvenilir sağlık hizmetini, modern teknoloji eşliğinde deneyimli ekibiyle sizlere sunmaktadır.


Öğrenci Kulüpleri

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Kulübü
WIB CLUB (Almanca İşletme ve İşletme Enformatiği Kulübü)
Marmara Community (İngilizce Ekonomi Kulübü)
Elektrik Kulübü
Marmara Dans Kulübü
Tenis ve Raket Sporları Kulübü
Management Club
Uluslararası İlişkiler Kulübü
Biyoloji Kulübü
Fen Kulübü
Rock Kulübü
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kulubü (ICTS Club)
Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü

Kız Öğrenci Yutları

* Vezneciler Kız Öğr. Yurdu - Vezneciler
* Çemberlitaş Kız Öğr. Yurdu - Ç. Tas
* Fındıkzade Kiz. Öğr. Yurdu - F.zade
* Fatih Kız Öğr. Yurdu - Yusufpaşa
* Hüdavendigar Kız Öğr. Yur. - Yavuzselim
* Çapa Kız Öğr. Yur. - Çapa
* Maslak Kız Öğrenci Yur. - Maslak
* Anadoluhisarı Kız Öğr. Yur. - Anadoluhisarı
* Şehremini Kız Öğr. Yur. - Şehremini

Erkek Öğrenci Yutları

* Atatürk Öğr. Sitesi - Topkapı
* Abdi İpekçi Er. Öğr.Yur. - Maçka
* Edirnekapı Er.Öğr. Yur. - Vatan Cd.
* Feriköy Er. Öğr.Yur. - Feriköy
* Kadırga Er. Öğr. Yur. - Kumkapı
* Hürriyeti Ebidiye Er. Öğr. Yurdu - Okmeydanı
* Çapa Er. Öğr. Yurdu - Çapa
* Altunizade Er. Öğr. Yur. - Altunizade
* Bahçeköy Er.Öğr.Yurdu - Bahçeköy
* Avcılar Er.Öğr.Yurdu - Avcılar
* Kayışdağı Er.Öğr.Yurdu - Kayışdağı
* Cerrahpaşa Er.Öğr.Yur. - Cerrahpaşa

Ulaşım
Marmara Üniversitesinin konumu gereği, öğrenciler büyük bir ulaşım problemiyle karsılaşmamaktadırlar. Ulaşım için toplu taşıma araçlari kullanılabildiği gibi üniversitenin servis araçlarından da yararlanılabilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi

Mimar Sinan Üniversitesi 3 fakülte, 2 enstitü,1 yüksekokul, 5 araştırma merkezi, 1 konservatuar ile 24 bölümde İstanbul’daki değişik binalarında öğrencilerine eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır.



Kuruluş: 1982
Adresi: Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü Meclisi Mebusan cad. Fındıklı
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Web Adresi: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Tel: 0(212) 252 67 07/252 16 00-24
Öğrenci Sayısı: 5.100
Eğitim Dili: Türkçe


Genel Açıklama
Mimar Sinan Üniversitesi 3 fakülte, 2 enstitü,1 yüksekokul, 5 araştırma merkezi, 1 konservatuar ile 24 bölümde İstanbul’daki değişik binalarında öğrencilerine eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Üniversitenin bir kampus binası yoktur. Üniversite bünyesinde 500’ün üzerinde akademisyen görev yapmaktadır.

Barınma
Üniversiteye bağlı ögrenci yurtları mevcut olmadığından, öğrenciler barınma problemlerini devlet yurtları, özel yurtlar ve ev kiralayarak çözmek zorundalar.

Yemek-Beslenme
Üniversiteye ait değişik binalarda bulunan yemekhaneler, yemek ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca yine değişik binalardaki kafeteryalarda, değişik yiyecek alternatifleriyle öğrencilere bu hususta kolaylık sağlamaktadır.

Burslar
Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri birçok değişik kuruluştan burs alabilme imkanına sahipler.Bunların baslıcaları: Koç Vakfı, Sabancı Vakfı, Uran Holding ve bazı belediyelerdir.

Sağlık
Öğrencilerin sağlık problemleri, üniversite bünyesindeki yeterli sayıda sağlık personeliyle giderilmektedir. Merkez binada 1 dış bölümü ve 1 eczane bulunmaktadır.

Teknik Altyapı
Üniversite bünyesinde, üniversitenin teknolojik altyapısını oluşturmak amacıyla bir Bilgi İşlem Merkezi kurulmuştur.Ayrıca yine öğrencilerin ve akademik personelin ihtiyacını karşılayacak, İnternet ağ sistemine bağlanılmıştır.

Ulaşım
Ulaşım hususunda çok büyük bir problemle karşılaşılmamaktadır.Üniversiteye ulaşım toplu taşıma araçlarıyla yapılabildiği gibi, bazı bölgelerden üniversiteye servis araclarida mevcuttur.

Cevapla