Avustralya'da Eğitim

Yurtdışında eğitim şartları neler? Hangi üniversiteler nasıl eğitim veriyor? Hepsi bu bölümümüzde..
Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Avustralya'da Eğitim

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'da Eğitim

Avustralya’daki eğitim sistemi genel olarak dört bölümden oluşur

- İlkokul

- Orta Öğrenim (Lise)

- Mesleki Eğitim

- Yüksek Öğrenim (Üniversite)

Bu kategorilerde eğitim veren kurumlar ya devlete ait ya da özeldir. Özel kurumların çoğu, merkezi hükümet ya da eyalet hükümetlerinden belirli bir miktarda para desteği alır. Okullarda verilen eğitim konusunda en büyük sorumluluk devlete aittir. Bazı bölgelerde küçük farklılıklar olsa da, Avustralya’nın hemen her yerinde eğitim sistemi temel olarak aynıdır. Örneğin, Batı, Güney ve Kuzey Avustralya ile Queensland’de ilkokul 7 yıl, orta öğrenim ise 5 yıldır. New South Wales, Victoria, The Australian Capital Territory ve Tasmania’da ise hem ilkokul, hem de orta öğrenim 6 yıldır. Her iki sistemde de öğrenciler, ortaöğrenimlerini tamamladıklarında, mesleki eğitim veren kurumlara ya da üniversiteye gidebilecek duruma gelirler.



Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'da Eğitim için Burs İmkanları

Avustralya'da öğrenim görmek isteyen bir öğrencinin, maddi olanakları yetersiz kalıyorsa, farklı kaynaklardan yararlanarak eğitimini sürdürme yoluna gidebilir. Avustralya'da lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler birçok parasal kaynaktan yararlanabilir. Öncelikle yurtiçinden sağlanabilecek burs imkanları ve devletin sağladığı olanakları iyice araştırın. Devletin, vakıf veya derneklerin verdiği karşılıklı veya karşılıksız burs olanakları vardır. Bazı uluslararası kuruluşlar da, özel bir alanda çalışmalarını yürüten öğrencilere burs verir. Ülkemizdeki bazı özel şirketler de yurtdışında eğitim görmek isteyen başarılı öğrencilere burs vermektedir.

Avustralya'da eğitim görmek için yeterli bütçesi olmayan öğrencilerin başvurabilecekleri bir diğer finansal kaynak ise yurtdışından sağlanabilecek burs imkanlarıdır. Avustralya’da birçok üniversite uluslararası öğrencilere finansal yardım ofisleri aracılığıyla kısıtlı parasal yardım sağlar. Okulun kayıt işleri ofisinden, başvuru formu isterken parasal yardım hakkında bilgi de isteyebilirsiniz.

Burslu öğrenim görmek konusunda unutulmaması gereken en önemli nokta, çok çalışmak ve başarıyı bir yaşam kuralına dönüştürmektir.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'da Uzaktan Eğitim

Avustralya'ya gitmeden de, bu ülkede eğitimde uzmanlaşmış üniversitelerde kurslar veya kredili dersler alarak akademik dereceye yönelik eğitim yapma olanağı vardır. Uzaktan eğitim internet ve yeni iletişim teknolojileri öğrencilerin istedikleri mekandan hatta okul sınırları dışından öğrenim görmelerine olanak sağlıyor. Bu programlar, uluslararası öğrencilere öğrenim gördükleri sürenin büyük bir kısmını kendi ülkelerinde geçirme fırsatını sunar. Bu öğrencilerin, programın sadece bir kısmında veya son yılında Avustralya’da bulunmaları gerekebilir; bu yılın sonunda da diplomalarını alırlar. Bu kısaca istediğiniz saatlerde, size en uygun mekanda, istediğiniz biçimde çalışabilmeniz anlamına gelir. Uzaktan eğitim programında kablolu yayın, internet, uydu, video kaset ya da başka bir kitle iletişim aracıyla kampüs dışına gönderilebilecek kredili dersler verilir."Homestudy", "Distance Learning", "Independent Study" ya da "Correspondence Courses" olarak da bilinen Avustralya'da uzaktan eğitim, yöntem olarak Türkiye'deki "açık öğretim"i çağrıştırmaktadır.

Avustralya'da uzaktan eğitim konusunda uzmanlaşmış okullardan İngilizce dil kurslarının yanı sıra, bilgisayar, işletme, resim, müzik, otelcilik, elektronik gibi dallarda da iyi ve kaliteli bir eğitim alarak sertifika sahibi olabilir veya ön lisans diploması alabilirsiniz. Bazı daha avantajlı okullar, sizlere verdikleri eğitimin sonunda lisans ve yüksek lisans diploması bile verebilirler. Ancak unutmamalı ki, derslere girmeden o konuyu öğrenmenin tek yolu, bilinçli ve düzenli olarak çalışmaktan geçer. O yüzden, uzaktan eğitim gören kişi derslerini düzenli çalışacak, prensip sahibi biri olmalıdır. Aksi taktirde harcanan paraların karşılığı alınamaz.

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve piyasanın değişmesi sonucu, Avustralya’da da dil kursu, üniversite lisans ve yüksek lisans programlarında farklı eğitim fırsatları sunulmaya başlamıştır. Birçok eğitim kurumu bu amaçla uzaktan eğitim programları geliştirmiştir.

Sadece belirli sayıda ders "off shore" olarak verilse de Avustralya’nın kazandırdığı nitelikleri edinmenin ve tüm öğrenimini Avustralya da görmüş gibi kabul edilmenin en pratik ve en ekonomik yolu uzaktan verilen uluslararası eğitimdir. Birçok eğitim kurumu uzaktan eğitim yoluyla çok geniş bir alanda lisans ve yüksek lisans dersi verir.

Uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim görmek için gereken ön koşul "matriculation" ya da orta öğrenimi yabancı bir ülkede tamamlamış olmaktır. Yine de bu şekilde bir eğitim almak isteyen öğrenciler; olgunluklarını, ilgilerini ve eğilimlerini yeterince gösterebilirlerse, "mature age special entrants schemes"e girme hakkı kazanabilirler. Giriş başvurularının genellikle kayıttan bir önceki yılın sonlarına doğru yapılması gerekmektedir. Öğrenci kapanış tarihi ile ilgili bilgileri seçtiği kurumdan mümkün olduğunca çabuk edinmelidir; çünkü öğrenimini kampüs dışında sürdürecek bir öğrenci için derslere dönem başladıktan sonra katılmak oldukça can sıkıcıdır. En son geliştirilen uzaktan eğitim programlarında, birçok iletişim aracını birleştiren bir sistem kullanılır. Bu sistem, hem basılı malzemeleri, hem de bilgisayarlara dayalı öğrenmeyi, etkileşimli iletişim araçlarını, ses kasedi ve video bantlarını; hatta "talkback" radyoyu içermektedir. Bazı kurumların belirli başkentlerde yatılı ya da hafta sonu yatılı okulları vardır. Ayrıca bu kurumlar öğrencileriyle e-mail, telefon yada video konferanslar yoluyla da sürekli ilelişim kurar.

Uzaktan eğitim kursları, özel mesleki TAFE kurumları tarafından da verilmektedir. TAFE kurumları sertifika, ön lisans diploması ve diploma seviyesinde birçok kurs sunar. Bu kurslarda herhangi birine yıl boyunca kaydolmak mümkündür.

University of Queensland’in 1911’de kampüs dışında verdiği ilk kursla başlayan uzaktan eğitimin uzun bir geçmişi vardır. O zamandan beri (özellikle 1970’ten sonra) verilen derslerde ve kayıtlarda çok büyük bir artış olmuştur. İletişimde devrim yaratan ve gittikçe ilerleyen teknoloji sayesinde hem uzaktan eğitim birçok insan tarafından tanınır hale gelmiş, hem de bu eğitimi almak çok kolaylaşmıştır.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'daki Yabancı Öğrencilerin Zorunlu Sağlık Sigortası

Diğer birçok ülkede olduğu gibi, Avustralya’da da sağlık hizmetleri pahalı olabilir. Sıradan bir nedenden dolayı sadece birkaç gün hastanede yatmak bile sizi binlerce dolar tutarında hastane ve doktor ücreti ödemek zorunda bırakabilir. Uluslararası öğrenciler ise böyle durumlara karşı özel sağlık sigortasıyla sigortalanabilirler. Avustralya’nın en büyük sağlık sigortası kuruluşu olan Medibank Private, uluslararası öğrencilere Overseds Student Health Cover (OSHC) hizmetlerini sunar.

Medibank Private, ayrıca Avustralya’ya gelen yabancı ziyaretçilere ve Avustralya’da yaşayan 2 milyon kişinin sağlık sigortasını da yapmaktadır. Öğrenciler seçtikler okul nerede olursa olsun, Avustralya’da 90’ın üzerinde bulunan Medibank Private Retail merkezlerindeki müşteri hizmetlerinden yararlanabilir.

Avustralya’nın ulusal sağlık programı Medicare tarafından sigortalanmadıkları için, Avustralya’ya gelen bütün uluslararsı öğrenciler, öğrenci vizelerinin süresi boyunca geçerliliğini koruyacak özel bir sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. Kısa süreli bir kurs almak için (3 ay yada daha kısa süren ) ziyaretçi vizesiyle Avustralya’ya gelen yabancı ziyaretçilerin bile OSHC’den faydalanma şansları vardır ve bu ziyaretçilere kendilerini korumaları için özel sağlık sigortası yaptırmaları tavsiye edilir. Yeni Zelanda ve kendi isteğiyle Avustralya’yı terk etmiş Avustralyalı öğrencilerin de OSHC’den faydalanma şansları vardır.

Vize Süresi Tek Öğrenci Öğrenci ve Ailesi
3 aya kadar 74$ 148$
6 aya kadar 148$ 296$
9 aya kadar 212$ 424$
12 aya kadar 274$ 548$


Bazı İsveç ve Norveçli öğrencilere kendi hükümetleri tarafından sağlık sagortası yapılmıştır; bu yüzden OSHC hizmetiniden yararlanamazlar. Fakat, kendi hükümetleri tarafından sigortalanmadıklarını ya da sigortalanmaya uygun olmadıklarını belgelerle kanıtlayan İsveç ve Norveçli öğrenciler OSHC tarafından sigortalanabilirler. Hem pahalı olmadığı hemde kapsamlı bir sigorta sağladığı için OSHC, bütün uluslararası öğrencilere sunulan iyi bir sağlık sigortası fırsatıdır. Avustralya vatandaşı olan diğer öğrencilere sunulan benzeri sağlık sigortası çok daha pahalıdır. OSHC uluslararsı öğrencilerin ve ailelerin Avustralya’da kaldıkları süre boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tedavi ve bakım ücretlerinin ödenmesinde yardımcı olur. OSHC öğrencinin sağlığı ile ilgili şu hizmetlerin ücretinin ödenmesine yardımcı olur: Hastanede, evde ya da doktorun muayenehanesinde yapılan tedavilerde doktor ücreti (uzmanları da içerir); kan testi ve röntgen gibi patoloji hizmetleri, devlete ait ya da özel hastahanelerde yapılan tedavi, ambulans ve reçeteli ilaçların temini.

Bütün sağlık sigortalarında olduğu gibi OSHC’de bazı bekleme süreleri ve özel durumlar vardır. Öğrenciler bu detayları Medibank Private’den öğrenebilirler. OSHC sadece öğrenciyi, öğrenciyle birlikte Avutralya’ya gelen eşini ve 18 yaşının altındaki çocuklarını sigortalar. Öğrencinin ailesinin diğer üyeleri (ebeveynler, teyzeler, kardeşler vb...) sigorta kapsamında değildir. Eğer ailenin bu üyeleri de öğrenciyle birlikte Avustralya’ya gelirse, onlara Medibank Private yabancı ziyaretçi sigortası ile (Overseas Visitors Cover ) sigortalanmaları tavsiye edilir.

Uluslararası öğrenciler genellikle OSHC sigorta ücretlerini Avustralya’ya gelmeden önce, öğrenim görmeyi düşündükleri eğitim kurumuna ya da yetkili bir yabancı acentaya yatırırlar. Bu ücret daha sonra Medibank Private’a gönderilir; böylece Avustralya’ya geldiği andan itibaren sigortalı olması sağlanır. Ödediği ücret Medibank Private’in eline geçinceye kadar öğrenci hiçbir talepte bulunamaz.

Medibank Private, öğrencilerin OSHC ücretlerini öğrenci vizelerini süresi kadar ödemelerini tavsiye eder. Çünkü böylece vizenin süresi boyunca ilk ücret sabit kalacak ve öğrenci kârlı çıkacaktır. Eğer öğrenci, vizesini uzatırsa başka bir ücreti uygun bir orana göre ödemesi gerekecektir. Ücretleri ödemediği zaman, OSHC’nin bütün üyelerine OSHC üyelik kartı verilecektir. Bu kart öğrenciye genellikle, öğrenim göreceği okul tarafından ulaştırılır. Öğrencilere, bir doktora ya da hastaneye gittiklerinde üyelik kartlarını her zaman yanlarında bulundurmaları tavsiye edilir. Bu kart ayrıca, bir talepte bulunmak için Medibank Private Retail merkezlerinden birine gidildiğinde ya da telefon edildiğinde OSHC üyeliklerini kanıtlayacaktır.

Diş ve göz tedavisi ile fizyoterapi gibi hizmetler OSHC’nin sağladığı sigorta kapsamında değildir. Bu hizmetler içinde sigortalanmak isteyen uluslararası öğrenciler, Medibank Private Extras’ı tercih edebilir. Medibank Private öğrencilere, bütçelerine ve sağlık sorunlarına göre tercih edebilicekleri bir çok "Extras" sigortası fırsatı sunar. Bu "Extras" sigortaları öğrenci Avustralya’ya geldikten sonra herhangi bir Medibank Private Retail merkezinde düzenlenebilirv e ücreti 12 ay öncesinden itibaren ödenebilir.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'ya Genel Bir Bakış

Avustralya hem dünyanın en küçük kıtası, hem de en büyük adasıdır. Bir kıtanın tamamını tek başına kaplayan tek ülke olan Avustralya, Kanada, Çin, ABD ve Brezilya’dan sonra dünyanın en büyük altıncı ülkesidir.

Yaklaşık üçte biri tropikal kuşakta yer alan Avustralya’nın kıyıdaki verimli arazilerine rağmen, iç kısımlarının büyük bir kısmı çöl halindedir. Avustralya’da yaşayan 18 milyon insanın yaklaşık %85’i sahil şeridinden 80 km içeriye kadar olan alanda yaşar. Avustralya’nın muhteşem bir iklimi vardır; yılın büyük bir kısmı ılık geçer. Yazın sıcaklık zaman zaman çok yükselse de kışın kar yağan tek yer Güney Doğu köşesidir. Burada da yalnızca çok yüksek yerlere yağar.

Mevsimler doğal olarak Kuzey yarımküredekinin tam tersidir. Ocak genellikle en sıcak ayken, yılın en soğuk günleri Temmuz’da yaşanır. Tropikal iklimde bulunan Far North’ta sene boyunca hava ılık ile sıcak arasındadır; mevsimler sadece "yağmurlu ve yağmursuz" olarak isimlendirilir ve en çok yağış yaz aylarında görülür.

"The Commonwealth of Australia" 6 eyaletten oluşur: New South Wales, Victoria, Queensland, South Australia, Tasmania, Western Australia. Bunların dışında 2 tane de ayrı bağımlı eyalet vardır: Australian Capital Territory ve Northern Territory.

Ülkede üç kademeli bir yönetim sistemi uygulanmaktadır: Merkezi yönetim, Eyalet yönetimi ve Yerel yönetim. Merkezi yönetimin başında başbakan bulunmaktadır. Merkezi yönetim dış işleri, savunma, iletişim gibi Avustralya’yı bir bütün olarak ilgilendiren konulardan sorumludur. Eyalet yönetimleri okullarda verilen eğitim, kanunların uygulanması, taşıma gibi konuları denetler. Yerel yönetim ise şehir planlaması, yollar, parklar, inşaat izni gibi konularla ilgilenmektedir.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya için Öğrenci Vizesi

The Department of Immigration and Multicultural Affairs’in (DIMA) öğrenci vizesi programı, yabancı öğrencilerin kayıtlı bir bölümde öğrenim görmek için Avustralya’ya gelmelerini sağlar. Öğrenci vizesi almak için öğrencinin bir başvuru formu doldurması ve AUD$ 290.00 tutarındaki işlem ücretini ödemesi gerekir. Herhangi bir sebeple vize başvurunuz geri çevrilirse bu ücretin iadesi mümkün değildir.

Öğrenci vizesi sadece kayıtlı bir bölümdeki derslerin tamamını veya bir kısmını alacak olan öğrencilere verilebilir. Kayıtlı bölüm, yabancı öğrencilere eğitim vermek için Avustralya hükümetine kayıtlı olan ve Avustralya’da bulunan bir eğitim kurumu tarafından açılan bölümdür. Bir öğrencinin, öğrenci vizesi alabilmesi için aşağıdaki koşullara uyması gerekir.

- Vize şartlarına uyacak ve öğrenim süresi bittiğinde ülkeyi terk edecek bir öğrenci olması.

- Avustralya hükümetine yabancı öğrencilerle ilgili olarak kayıtlı olan tam günlük bir bölüm tarafından kabul edilmiş olması.

- Derslere gelme oranın en az %80 olduğunun, bağlı olduğu okul tarafından kanıtlanması.

- Derslere gelme oranı kanıtlanamazsa, bağlı olduğu okul tarafından belgelenecek olan tatmin edici düzeyde bir akademik başarı sağlaması.

- Bağlı olunan okulun öğrenim ücretleriyle ilgili şartlarına uyulması

Yukarıdaki koşullar yerine getilirmezse öğrenci vizesi otomatik olarak iptal edilecek ve öğrenci ülkeden çıkartılacaktır.

Ayrıca öğrencinin şunları yapması gerekir:

- Öğrenimi boyunca yetecek kadar parasal kaynağının olduğunu belgeleyen banka referans mektubu, hesap cüzdanı fotokopisi, varsa tapu, hisse senedi, ruhsat fotokopiler.
- Avustralya’dayken sağlık sigortasıyla ilgili işlemlerin yapıldığını kanıtlayan bir belge sunması.

"Gazetted" ve "Non-Gazetted" Ülkeler:
Avustralya hükümeti, yabancı ülkeleri "gazetted" ve "non-gazetted" olarak iki gruba ayırmıştır. Vize başvuru işlemleri, öğrencinin ülkesinin girdiği gruba göre farklılık gösterir.

"GAZETTED" ÜLKELER

Almanya, Amerika, Avusturya, Bahran, Belçika, Brunei, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,

Endonezya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya,

İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kıbrıs, Kore, Macaristan, Malezya, Malta,

Mısır, Norveç, Papua Yeni Gine, Polonya, Portekiz, Romanya, Singapur, Slovak Cumhuriyeti,

Suudi Arabistan, Tayland, Yeni Kaledonya, Yeni Zelanda, Yunanistan


"Gazetted" ülkelerden gelen öğrenciler, Avustralya’daki bir eğitim kurumuna başvurup bu kurum tarafından kabul edildikten sonra, vize başvurularını yapmalıdırlar. Vize almaya uygun olup olmadıklarının değerlendirilmesi ancak o zaman yapılacaktır.

Vize, öğrencinin öğrenim göreceği programın süresine göre verilecek ve bu süre içerisinde ülkeye birçok kez girmeyi mümkün kılacaktır. Avustralya’da bulunma sürelerini uzatmak isteyen öğrenciler, vizelerinin süresi dolmadan yeni bir vize için başvurmalıdırlar.

"Non-gazetted" ülkelerden gelen öğrenciler ise (Türkiye de non-gazetted kategorisindedir.) başvurdukları okul tarafından kabul edilmeden önce, vize başvurularını yapmalıdırlar. Bu öğrenciler, en yakın Avustralya Konsolosluğu’nun vize bölümünden alacakları kendi kendini değerlendirme kılavuzunu kullanarak, vize alma şanslarının ne kadar olduğunu ölçmelidirler. Öğrenciler, kendilerini değerlendirdikten sonra, vize başvurusu yapmaya karar verirlerse, Avustralya’daki eğitim kurumlarından birinden bir teklif almalı ve en yakın Avustralya Konsolosluğu’na giderek, öğrenci vizesi için başvurularını yapmalıdırlar. Kayıt tamamlama, okul ücreti ödeme ve vize formalite işlemlerini bitirmeden önce, öğrenciler başvurularının kabul edildiğini bildiren belgeyi beklemelidirler. "Non-gazetted" ülkelerden gelen ve 12 aydan daha kısa süren bir bölüme kaydolan öğrencilere, Avustralya’da öğrenci olarak toplam sadece 2 sene boyunca kalma hakkı tanınır.

Avustralya'da Öğrenci Vizesi ile Çalışma İmkanları


Öğrenci vizesi için ilk defa başvuruda bulunan öğrencilere otomatik olarak Avustralya’da çalışma izni verilmeyecektir. Bu öğrenciler, Avustralya’ya geldikten ve öğrenimlerine başladıktan sonra, çalışma iznini içeren bir vize için başvurabilirler. Öğrenciler, öğrenimlerine başladıklarını kanıtlayan bir belge sunmalı ve 50$ tutarındaki ücreti ödemelidirler. Ancak vizelerini yenileyen öğrencilerin çalışma hakkı olacaktır.

Öğrenciler, okulların açık olduğu süre boyunca haftada 20 saate kadar; tatilde ise tam gün çalışabilirler. Öğrenciye çalışma hakkı verilmesinin tek amacı öğrencinin gelirine katkıda bulunmasıdır. Bu, öğrencinin tek parasal kaynağı olarak kesinlikle görülmemelidir.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'ya Seyahat

Qantas, Ansett Australia ve sayısı 40’tan fazla olan diğer uluslararası hava şirketleri, Avustralya’ya düzenli seferler düzenlemektedir. Avustralya’ya giriş için en çok kullanılan nokta Sydney olsa da, Asya’dan birçok havayolu şirketinin Brisbane, Cairns, Darwin ve Perth’e aktarmasız seferleri vardır. Avrupadan gelen uçaklar ise genellikle önce Sydney’e, daha sonra da aktarmalı olarak diğer büyük şehirlere gider.

Birçok eğitim kurumu, sizi hava alanından karşılamayı teklif edecek ve sizin kalacağınız yere kadar götürecektir. Aile yanında konaklama sçeneğini tercih ettiyseniz; uçuş bilgilerinizi önceden bildirmeniz koşuluyla yanında kalacağınız aile de sizi havaalanından karşılayabilir. Eğer eğitim kurumunuzun sizi karşılamasını önceden ayarlamamışsanız, uluslararası terminallerde havaalanı ile şehir merkezi arasında çalışan otobüsleri kullanabilirsiniz. Havaalanından taksi tutmanız da mümkündür.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'da Gümrük İşlemleri

Uyuşturucu maddelerin, steroitlerin, ateşli silahların, koruma altındaki vahşi hayvanların ve buna benzer şeylerin Avustralya’ya sokulması katı kanunlarla yasaklanmış ya da sınırlanmıştır. Avustralya’ya getirilebilecek ya da Avustralya’dan çıkarılabilecek Avustralya parasını ve/veya yabancı paraların miktarı hakkında bir sınırlama yoktur; fakat 5.000$ üzerindeki miktarların bildirilmesi gerekir.

Taze veya paketlenmiş yiyeceklerin, içeceklerin, yumurta veya yumurta ürünlerinin, sebzelerin tohumlarının, bitkilerin ve bitki ürünlerinin ithalatı çok sıkı bir biçimde kontrol edilir. Ve bu maddelerin varlığı Avustralya’ya giriş sırasında bildirilmelidir. Bütün evcil hayvanlar için 6 aya kadar varan karantina vardır.

Kullanıcı avatarı
summer
KF Yönetim Yetkilisi
KF Yönetim Yetkilisi
Mesajlar: 2351
Kayıt: 07 Ağu 2006 [ 13:24 ]

Mesaj gönderen summer »

Avustralya'da Konaklama Seçenekleri

GEÇİCİ KONAKLAMA

Oteller:
Avustralya’da oteller, geçici bir süre kalmak için cazip bir alternatiftir. Avustralya’da geçici bir süre konaklayabileceğiniz farklı özelliklerde pek çok otel bulunmaktadır. Bu otellerde kişiye özel odalar bulunur ve günlük temizlik hizmeti sunulur. En iyisi turizm mevsiminden önce rezervasyon yapılmasıdır, çünkü oteller % 90 doluluk oranına ulaştığında kalacak uygun bir yer bulmak çok zor, hatta imkansız olacaktır. Gitmeden en az 2 hafta önceden rezervasyon yaptırmak genelde uygun olur.

Otel hizmetleri, ücretler ve kalite otele göre değişir. Büyük kentlerdeki otellerde oda ücretleri genelde daha pahalıdır. Kanada'daki çoğu otelde kredi kartıyla ödeme yapılabilir; rezervasyonunuzu da ister doğrudan, ister ülkenizdeki bir turizm acentası aracılığıyla yapabilirsiniz.

Pansiyonlar:
Geçici konaklama için ucuz bir yol da pansiyonlardır. Kişiler evlerinin odalarını pansiyon olarak işletebildiği gibi; belediyelerin işlettiği pansiyonlar da vardır. Tek kişilik oda ücretine sabah kahvaltısı dahildir. Bazı pansiyonlarda her odada duş ve tuvalet olmayabilir.

DEVAMLI KONAKLAMA

1-Okulun Sağladığı İmkanlar:

Aile Yanında Konaklama
Yabancı öğrencileri evlerinde ağırlayan pek çok Avustralyalı aile vardır. Bir aile yanında kalmak İngilizcenizi geliştirmeniz, Amerikalı insanları tanımanız ve yeni, cana yakın insanlarla tanışmanız için çok iyi bir fırsattır. Aile yanında yaşamak yabancı öğrenciler için daha düzenli ve emniyetli bir konaklama imkanıdır. Öğrenciye mobilyalı bir oda ve yemek verilir, ayrıca aile sosyal etkinliklerine öğrenciyi de davet edebilir.

Öğrencinin yanında kalacağı aileyi okul ayarlar ve öğrenciler kendilerine en uygun ailelerin yanına yerleştirilir. Kanada'daki birçok okulun yabancı öğrencileri aile yanına yerleştiren "housing office"leri bulunmaktadır. Eğer aile yanında konaklama istiyorsanız okula başvurunuz sırasında konaklama için de başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Konaklama başvurunuz sırasında size aile bulunması için gereken formu da doldurup, eğer gerekiyorsa başvuru ücretini de yatırmanız gerekiyor. Aile yanı konaklama başvuruları sırasında, uygun ailenin seçilmesi için forma sizinle ilgili bilgileri (sigara kullanıp kullanmadığınız, çocuklu bir aile tercih edip etmediğiniz, varsa yemek tercihleriniz, alerjileriniz vs.) de vermeniz gerekiyor. Okulunuz, yanında kalacağınız aileyle görüşerek Kanada’ya geldiğinizde sizi karşılamalarını da sağlayabilir.

Ücretler Avustralya'da kalacağınız şehire göre değişebilir. Bazı okullar da bir yerleştirme ücreti talep eder. Bu ücret size uygun ailenin buluınması için bir kereye mahsus olarak verilir. Eğer öğrencinin yanında kaldığı aileyle ilgili bir problemi olursa, yine okulun "housing office"ine giderek,ailenin değiştirilmesini isteyebilir.

Misafirhane/yurt
Eğitim amaçlı Avustralya'ya gittiğinizde konaklama seçeneklerinizden biri yurtlardır. Gittiğiniz şehirde kalabileceğiniz özel yurtlar veya okulun yurdu olabilir. Her ne kadar özel ve okul yurtları arasında kalite farkı olmasa da; okul yurtlarında yer bulmak genellikle daha zordur. Dolayısıyla okula başvuru sırasında yurda da başvurmanız; yer bulmanızı kolaylaştıracaktır. Hatırlatılması gereken bir konu da her okulun yurt imkanının bulunmamasıdır. Bazı özel dil okulları yabancı öğrencilere yalnızca aile yanında konaklama imkanı sağlamaktadır.

Üniversite öğrencileri ilk yıllarını veya dönemlerini kampüste geçirmek isteyebilirler. Kampüste kalmak ulaşım açısından çoğu zaman daha avantajlıdır. Kütüphaneye, bilgisayar laboratuvarına, spor salonlarına, kafeteryaya ve sınıflara daha rahat ulaşabilirsiniz.

Avustralya’daki tipik öğrenci yurtları size kalacak yerin haricinde başka olanaklar da sunar. Burada amaç, öğrencilere sosyal etkinliklerle zenginleştirilmiş bir eğitim hayatı sunmaktır. Bazı okullarda kız ve erkek öğrenciler karma yurtlarda kalabilir. Bir yurda yerleşmeden önce, orasıyla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunuzdan iyice emin olun. Yurtlardaki öğrencilerin farklı kulüpleri vardır.

Yurtta konaklamayı tercih edecek öğrencilerin bazı konularda bilgi sahibi olması gerekmektedir:

- Ev tutup yaşayan öğrencilere göre okul kampüsleri her zaman daha ekonomiktir.

- Kanada okullarında genelde kız ve erkek öğrenciler karma olarak yurtlara yerleştirilirler.

- Yurtlarında tek kişilik oda olan okul sayısı azdır ve genelde en az iki kişilik odalar bulunur.

- Odalara özgü mutfak yoktur, ama tüm öğrencilerin ortak olarak yararlanabileceği en az bir mutfak vardır.

- Banyolar çoğunlukla tek kişiye özgü değildir, arkadaşlarınızla paylaşmak durumundasınızdır.

- Yurt içinde çalışma odaları her zaman mevcuttur. Böylece odanızda ders çalışmak zorunda kalmaz, arkadaşınızla da sorun yaşamazsınız.

- Yurtlar okulun kampüsün içi ya da yakınında yer aldığı için bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve spor salonları gibi imkanlardan anında ve ücretsiz yararlanabilirsiniz.

- Yemek asla sorun değildir. Yurtta ve kampüs içindeki kafeteryalarda günün her saatinde yemek yiyebilir ve oturup bir şeyler içebilirsiniz.

Kampüs yaşamı üniversite deneyiminizin önemli bir parçasıdır. Pek çok avantajı vardır. Sosyal hayatın bir parçası olmak, kütüphane, yemekhane, ve üniversite etkinliklerine yakın olmak bunlardan yalnızca birkaçıdır. Dezavantajlar ise daha çok maddidir.Bağımsız yaşama gücünüz ve olgunluk dereceniz de önemlidir; çamaşırlarınızı kendiniz yıkayıp bütçe yapmaya çalışırken okulu ve sosyal hayatınızı dengede tutabilecek misiniz? Odanızı bir başkasıyla paylaşmaya hazır mısınız? Yurtların ve misafirhanelerin hepsi birbirine benzemez. Eski, küçük, kutu gibi odalarda da kalabilirsiniz, yepyeni havalandırmalı binalarda da. Bazı yurtlar dersliklere yakındırlar, bazılarıysa bisikletle ya da minibüsle gidilebilecek bir mesafede bulunurlar. Bazı okullarda kız ve erkek yurtları ayrı binalardır ; bazılarındaysa sadece katlar ya da odalar ayrılmıştır. Pek çok üniversitede yurtlar öğrencilerin ortak özelliklerine göre bölümlere ayrılmıştır. Örneğin, sigara içmeyen öğrenciler, sessizlik isteyenler, sağlıklı yaşam diyenler, aynı bölümde okuyanlar gibi. Yemeklerini okulda yemek isteyen öğrenciler için genel de çok çeşitli menü, mekan ve yemek seçenekleri bulunur.

2- Kampüs dışında konaklama:

Kiralık ev
Ev kiralamak da öğrenciler için bir başka seçenek olabilir. Ancak ücretler her şehirde değişir; bazı bölgelerde kiralık ev bulmak hiç de kolay değildir. Büyük kentlerde kiralar yüksektir, her zaman ev de bulunmaz. Öğrenciler çoğunlukla kendi ihtiyaçlarına ve zevklerine uygun evler bulup bir kaç kişi bir arada yaşayarak kirayı bölüşürler. Pek çok okul yakındaki ucuz kiralık evlerin bir listesini okul panolarına asarak öğrencilere bu konuda yardımcı olur. Aynı yöntemle öğrenciler de kendilerine ev arkadaşı bulabilirler. Okula geldiğinizde her tarafta bu tür ilanlarla karşılaşacaksınız ama yine de kalacak yerinizi gelmeden ayarlamanız daha iyi olacaktır.

Bir yabancı öğrenci olarak kiralayabileceğiniz çeşitli mekanlar vardır. Bir öğrencinin tek başına bir evin kirasını karşılaması zordur. Öğrenciler ya bir stüdyo (Bir oda, banyo ve mutfaktan oluşan küçük daire) tutar ya da birkaçı birleşerek ev kiralarlar. Bir kaç oda bir banyo, mutfak ve tuvaletten oluşan apartman daireleri de bir seçenek olabilir. Kiralık daireler genelde mobilyasızdır. Ancak bazılarında elektrik ve ısıtma giderleri kiraya dahildir.

Yerel gazetelerdeki ilanlardan kiralık ev ya da daire bulunabilir. Bu mekanlar okul tarafından denetlenmediği için uygun bir yer bulmak tamamen öğrenciye kalmıştır. Kanada'nın Farklı Şehirlerinde Ev Kiraları da önceden araştırılmalıdır.

Kullanıcı avatarı
deathpoint
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 30 Mar 2012 [ 10:22 ]

AVUSTRALYA ÖĞRENCİ VİZESİ BİLGİLERİ

Mesaj gönderen deathpoint »

Avustralya konsolosluğuna vize başvurunuz yapıldıktan sonra ortalama 6-8 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Sürece check up ve okul ücreti yatırılması ve COE alımı dahildir.

Şu anki vize başvuru harcı 652 TL’dir.

VİZE EVRAK LİSTESİ

1-En az 1 yıl geçerli pasaport

2-Arka fonu açık renkli 4 adet vesikalık fotoğraf

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

4-Vukuatlı nüfus kayıt örneği

5-Sabıka kaydı

6-Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi(Tecil yada terhis durumunu gösteren)

7-Lise veya üniversite diploması

8-Evli öğrenciler için evlilik cüzdanı

9-Okul kabul belgeleri(Avustralya Eğitim Dünyası sizin adınıza almaktadır)

10-IELTS(Bazı üniversitelerin başvuruları için ve TAFE başvuruları içindir, dil başvurularında istenmez.)

10-Sponsorluk evrakları

a)Eğitim, yol ve konaklama ücretlerinizi karşılayacak miktarda paranın 3 aydır banka hesabında beklediğini gösterir gösteren banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü veya bankadan kredi çekildiğini gösteren mektup,

b)Sponsorun gelir belgesi(maaş bordrosu, emekli cüzdanı veya şirket belgeleri),

c)Sponsorun konsolosluğa hitaben yazdığı niyet mektubu(örneğini AED’den talep edebilirsiniz).

Sponsorlukla ilgili önemli açıklama:

Avustralya Konsolosluğu'nun vize ile ilgili en önemli şartı; eğitim, yol ve konaklama masraflarınızı karşılayacak miktarda para gösterebilecek, düzenli gelir sahibi bir sponsora sahip olmanız ve sponsorun vize başvuru tarihinden en az 3 ay önce açılmış banka hesabının bulunmasıdır. Konsolosluk, bankada bulunması gereken para miktarını aşağıdaki formülasyona göre hesaplamakta olup, bu miktar uçak bileti, konaklama ve eğitim masraflarını içermektedir.

Kendi kendinize sponsor olabileceğiniz gibi, herhangi bir akrabanız yada tanıdığınız da size sponsor olabilir. Sponsor, düzenli gelirini çalışıyorsa ise 3 aylık maaş bordrosu ile; emekli ise bankadan aldığı emeklilik maaşı aldığını gösterir belge ile, şirket sahibi ise para şahsi hesapta olmak şartıyla şirket evrakları ile düzenli gelirini kanıtlayabilir.
Sponsor yukarıdaki belgelerden herhangi birini gösteremiyorsa; ancak düzenli kira geliri varsa, kira kontratı ve tapuyu göstererek de sürekli gelirini kanıtlayabilir.

Eğer bankada sizin ya da yakınlarınızın 3 ay beklemiş paraları yoksa alternatif çözüm olarak bankadan kredi çekebilirsiniz. Bu durumda, vize başvurusundan önce paranızın bankada 3 ay beklemesi şart koşulmamaktadır

Bankada bulunması gereken para miktarı aşağıdaki formülasyona göre yaklaşık olarak şöyle hesaplanmaktadır:

Aylık 1000 AU$ yaşam & konaklama gideri + okul ücreti + 2000 AU$ uçak bileti

AVUSTRALYA ÖĞRENCİ VİZESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

*Avustralya’ya ELICOS vizesi ile uzatılabilir öğrenci vizesi alabilmeniz için en az 40 haftalık bir dil kursuna kayıt olmanız gerekmektedir.

*IELTS sınavına girmeden doğrudan bir TAFE kurumuna veya diploma kursuna başvuru yapamazsınız.

*IELTS sınavına girmeden dil+lisans paketiyle 3-5 yıllık uzun vize alabilirsiniz

*Lisans ve yüksek lisans başvuruları için bankada paranın 3 ay bekleme şartı yoktur.

*Avustralya öğrenci vizesi başvurularında mülakat ancak konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yapılır.

*Avustralya öğrenci vizesi için ortalama işlem süresi 6-8 hafta sürmektedir ancak bu süre ortalama olup, konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak çok daha uzun ve ya kısa sürebilmektedir.

*Sağlık kontrolü sonuçlarınız onaylandıktan sonra okula parayı yatırmanız gerekmektedir.

*1 yıl ve üzeri süren eğitimler için aile üyeleri (eş ve çocuklar)de öğrenciye Avustralya’da eşlik edebilir.

*Avustralya’da öğrencinin haftalık 20 saat yasal çalışma izni vardır. Eğer aile ile gidilmişse eşin de yasal çalışma izni vardır.

*Vizenizde 8534 koşulu varsa eğitiminiz bittikten sonra Türkiye’ye dönmeniz gerekir, başka bir eğitime kayıt olarak Avustralya’dan uzatma şansı bulunmamaktadır.

*Avustralya’ya iltica eden akrabanız varsa ret alma ihtimaliniz fazladır.

*Turist vizesiyle 3 aya kadar eğitim alabilirsiniz ancak çalışamazsınız.

*Uluslar arası öğrenciler sadece full-time eğitim alabilirler.

LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!

Cevapla