Bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklık sistemi nasıl korunur?

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dean534
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 277
Kayıt: 01 Nis 2015 [ 14:48 ]

Bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklık sistemi nasıl korunur?

Mesaj gönderen dean534 »

LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklık sistemi nasıl korunur?
Tüm dünyada büyük yıkım yaratan Covid-19 pandemisi bize önemli dersler verdi. Bu dönemde, morale ve sağlığa ne kadar ihtiyacımız olduğunu ve artık sağlık ve bağışıklık anlamında kendisine yatırım yapan bireyler ayakta kalacağını net bir şekilde anladık.
 
Evrim başka bir dönemi başlattı hayatımızda. Artık sağlıklı olmak için, devamı gelen ve sürekli tekrar ettiğimiz alışkanlıklara ve ritüellere ihtiyacımız var. Güzellik ile sağlık bir bütündür ve ruh - beden dengesi olmadan güzel ve sağlıklı olunamaz.
Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer, bu süreçte kısa dönemlik diyetlerin, yarım bırakılmış sağlık desteklerinin ve kulaktan dolma bilgilerin de yeterli olamadığının ortaya çıktığını söyleyerek bağışıklığın ise mevsimsel değil her zaman yatırım yapmamız gereken bir olduğunun altını çizdi.
BAĞIŞIKLIK NASIL KORUNUR?Hastalarıma sürekli anlattığım ve sıkça yazdığım maddeler vardır. Sağlıklı beslenin, egzersiz yapın, bol su için, meyve sebzeyi mevsiminden seçin diye devam eden. Ama yine de bugün kadar olayın ciddiyetinde değildik. Şimdi doktorlar olarak neredeyse tüm söylemlerimiz buraya saplanıp kaldı. Gelin neler yapabileceğimizi madde madde inceleyelim.
Günümüzde sağlıklı beslenmek çok önemli olmakla beraber yeterli değil. Özellikle de 40 yaş üstü, sigara içen ve kronik hastalığı olan kişiler için. Burada antioksidan kavramı ön plana çıkıyor. Vücudumuzda her hücrenin kendi içinde antioksidan enzim mekanizması vardır. Ve dışarıdan ya da içeriden oksidan (yıkıcı, zarar verici) bir ajana maruz kaldığında hücre anti-oksidan enzimleri, elementleri ve vitaminleri ile hasarı onarır. Bu hasar sürekli devam ettiğinde ise kendi onarıcı gücü yetersiz kalır. Zarar görür ve belki ölür. Devam eden hasar sizin sürekli olarak kendinize sigara, kötü beslenme, kötü hayat koşulları ve kötü ruh sağlığı ile verdiğiniz hasardır. Bu yük özellikle büyük şehirlerdeki stres altında çalışanlarda artmıştır. Bu yüzden hücre hasarının azaltılmasına yardımcı olmak için günlük olarak vitamin içeren gıda takviyenizi almalısınız.
KORUYUCU GIDA TAKVİYELERİ NELERDİR?Takviyenizi seçerken dikkat edeceğiniz en önemli noktalar şunlar;
Her gün alacağınız için bu takviyeler ilaç olmasalar da ilaç gibi özenle formüle edilmiş olmalılar. İçinde kullanılan ham maddeler klinik çalışmalarla etkinliği kanıtlanmış ve patentli ham maddeler olmalıdır.
Gıda takviyesinin ya da vitaminin ürün olarak geliştirilmesinin arkasında doktorların ve AR-GE şirketinin olması önemli yer tutar. Bu ürünler her şey den önce zarar vermemeli, sonrasında da etkinliği klinik çalışmalarla gösterilmiş olmalıdır.
İçtiğiniz gıda takviyesinde boyar madde, katkı maddesi, aroma çok az olmalı ama en iyisi hiç olamamalıdır.
Vücutta biriken vitaminlerin yüksek doz alınması zarar da verebilir. Bir vitamin ya da etken madde en yüksek hangisindeyse o en iyisidir mantığı her zaman doğru değildir. Sizin için gerekli dozlar yaşınıza, cinsiyetinize göre ya da doğduğunuz coğrafyaya göre değişebilir.
Özetle gerekli dozda ve doğru kombinasyonla, klinik çalışmaları yapılmış ürünleri tercih edin ve kafanız karıştığında mutlaka doktorunuza danışın.
Medikal Estetik Hekimi
Dr. Seran Göçer
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!



Cevapla