Fiziksel dedicated sunucu nedir?

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
nullsix
Fanatik Üye
Fanatik Üye
Mesajlar: 2004
Kayıt: 21 Tem 2008 [ 20:14 ]

Fiziksel dedicated sunucu nedir?

Mesaj gönderen nullsix »

Fiziksel dedicated sunucu nedir?

Yüksek kaynak ihtiyacı olan ya da paylaşımlı servisler ile aynı ortamda veri barındırmak istemeyen, veri gizlili olan hizmetler ile ilgili genellikle sunucu hizmeti tercih edilmektedir. Kiralık sunucu hizmetleri paylaşımsız bir servis olup, sunucunun tüm RAM ve CPU gibi kaynakları tamamen sunucu kiralayan kişi/firmaya ait olmaktadır.

LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! aynı zamanda kişiye ya da projeye göre özelleştirilebildiğinden tercih edilmesinde önemli rol oynayan başka bir sebeptir. Zira paylaşımlı olarak alınabilecek hosting ya da reseller hosting gibi paketlerde yazılımın herhangi bir gereksinimi kişiye özel olarak güvenlik sebebiyle yapılandırılamaz. Fiziksel Dedicated sunucularda ise tüm ayarlamalar kişiye özel olarak yapılabilmektedir.

LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!mak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz Akwebhostingi.com.tr/dedicated-server.html


Neden Fiziksel sunucu kiralanmaktadır?

Kısmen yukarıda da ifade ettiğimiz üzere paylaşımsız kaynak ihtiyacı olan projelerde ya da veri gizliliği olan projelerde fiziksel sunucu tercih edilmelidir ? Çünkü fiziksel sunucudaki tüm kaynak sadece sunucuyu kiralayan kişiye ait olduğu için, herhangi bir CPU ya da RAM limiti olmadığı için tüm sunucu ana kaynağı sadece ilgili site ya da sitelere atandığı için performans sorunu olmamaktadır. Paylaşımlı sunucularda yaptığınız optimizasyonlarda güvenlik ve performans sebeple bir çok kısıtlama olmaktadır.Ancak Fiziksel sunucularda bu kısıtlamaları kaldırabilir ya da daha farklı yapılandırmalarda oluşturabilirsiniz.

Tüm bunların dışında Birden fazla LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!ya ihtiyacınız var ise ayrı ayrı sunucu almak maliyet olarak yüksek bütçelere sebep olabileceği için bir fiziksel sunucu kiralayıp sanallaştırma yapılarak birden fazla sunucuya bölünebilir. Bu sayede hem tüm sunucularınızı tek yerden kontrol edebilir hemde ihtiyacınıza uygun adette sanal sunucular oluşturabilirsiniz.


Fiziksel Sunucu kiralamanın avantajları nelerdir?

Sunucu kiralamanın en büyük avantajı, sunucunun tamamen size özel olmasıdır. Bu da sizi gerek güvenlik, gerek performans gerekse de birden fazla sunucu ihtiyacınız için makul bir tercih sebebi yapmaktadır.

Bir diğer avantajı ise, hem web sitesi barındırmak için hemde uzak masa üstü bağlantısı kurmak gibi farklı ihtiyaçlarınızı tek bir fiziksel sunucuyu sanallaştırarak sahip olabilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız sanal sunucularda da hosting firmalarının limitlediği gibi herhangi bir CPU ve RAM limitine takılmadan sahip olabilirsiniz.

Yüksek kaynak tüketimi yapan yazılım ya da uygulamalarınız için paylaşımlı servislerden hizmet almanız oldukça yüksek maliyetli olacaktır. Bu sebeple bir fiziksel sunucuda tüm bu yüksek kaynak ihtiyacınızı en düşük maliyet ile karşılayabilirsiniz.

Daha fazla kaynak ihtiyacınız olduğunda fiziksel sunucunuzun desteklediği sürece ek CPU, RAM ve DİSK takarak kesintisiz olarak kaynaklarınızı artırarak, daha fazla performans elde edebilirsiniz


Fiziksel sunucu kiralamanın dezavantajları nelerdir ?

En önemli dezavantajı özellikle hosting sunucularında cpanel, litespeed, cloudlinux gibi tüm lisansları da ayrıca sizin almanız gerekmektedir. Bu da maliyetlerinizi daha fazla yükseltecektir.

Sunucu yönetimi konusunda bilginiz yok ise, her ne kadar hosting firmalarından ücretli sunucu yönetim desteği alabiliyor olsanız da bir dezavantaj olmaktadır.

Fiziksel kiralık sunucularda tüm yönetim size ait olacağı için eğer sunucunuzu hazırlarken, yedekleme ayarları yapılmadı ise olası bir sorunda veri kaybı yaşamanız mümkün olmakta.Bu da bir başka dezavantaj olmaktadır


Fiziksel sunucu kiralarken nelere dikkat edilmelidir ?

Kiralayacağınız sunucunun kesinlikle miadı dolmuş eski işlemci, RAM ve disk ile olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü ömrünü tamamlamış donanımlar, sunucuyu çok az yük altında çalıştırsanızda istediğiniz performansı alamamanıza neden olacaktır. Bu sebeple mutlaka yeni nesin CPU ve RAM kullanan hatta mümkünse sıfır disk kullanılan sunucu almayı tercih etmelisiniz

Bütçenizin el verdiğince mutlaka SSD disk ve her SSD disk te olmadan Samsung serisi SSD disk olan sunucuları tercih etmeniz, sunucunuzun yüksek kullanımlarında darboğaza girmemesine ve performans kayıpları olmamasına neden olacağından SSD disk tercih edilmelidir.

Mutlaka RAİD yapılı sunucular kiralamalısınız. Çünkü alacağınız disk adetine göre RAİD yapılarak hem veri güvenliği hemde performans elde etmiş olacaksınız. Örnek vermek gerekirse: 2 Adet 500 GB SSD diskli bir sunucu kiralayacaksanız mutlaka RAİD 1 yaparak sunucu kurulumu talep etmelisiniz. RAİD 1 sayesinde olası bir disk arızasında sunucu diğer disk üzerinden çalışmaya devam edecektir.

Aynı şeklide eğer 4 Adet 250 GB SSD disk ile sunucu kiralayacaksanız mutlaka RAİD10 ile sunucu kurulumu talep etmelisiniz. RAİD 10 sayesinde ise 2 disk birden arızalansa dahi sistem çalışmaya devam etmektedir.

Yüksek performans için mutlaka sunucu çekirdek başına yüksek GHZ olan E3 serisi ya da yeni nesil E5 serisi işlemciler tercih etmelisiniz.

Sunucu kiralarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi de eğer projeniz ileriye dönük büyüyebilecek bir proje ise sunucunun da ek RAM ve DİSK gibi kaynak artırımına uygun olan bir donanım olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Akweb Hostingi olarak, yeni nesil E3 ve E5 serisi sunucular ile tamamı sıfır olarak alınan SSD diskler ile kiralık sunucu hizmeti vermekteyiz. Müşteri taleplerine göre aynı şekilde yüksek kapasiteli verimerkezi için tasarlanmış SATA diskler de kullanmaktayız

Fiziksel Sunucu Kiralama için sunucu paketlerini inceleyebilirsiniz.

Akwebhostingi.com.tr/dedicated-server.html



Cevapla