Diş Kaplama Nedir?

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Sendebiliyorsun
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 273
Kayıt: 29 Oca 2022 [ 22:43 ]

Diş Kaplama Nedir?

Mesaj gönderen Sendebiliyorsun »

Resim
Diş kaplama işlemleri, dişlerin belli maddelerden yararlanılarak ve köprüler yapılarak kaplanma işlemleri olarak ifade edilmektedir. Bu işlemler genel olarak estetik amacıyla gerçekleştirilmektedir. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! konusunda da son derecede ekonomik rakamlar ortaya çıkabilmektedir.


Diş kaplama işlemleri sadece estetik amaçlarla yapılmamaktadır. Diş çürükleri, kırılan dişler, dolgusuz dişler ve ağızdaki boşlukların tedavi edilmesi gibi konularla alakalı olarak da hayata geçirilebilir. Bu şekilde diş eksikliğinin olduğu alanlar implantlarla kapatılarak, geri kalanın kaplanması işlemi uygulanacaktır. Eğer dişler içerisinde madde kaybı yaşanması halinde de dişlerin yeniden eski hale getirilmesi ve yeniden işlevini yerine getirebilecek konumda olması gibi bir yol izlenebilecektir.


Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?


Diş kaplama konusunda farklı maddelerden faydalanılabilir. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! da bunlardan bir tanesidir. Uygulanacak olan tüm yöntemler hastalara göre değişilklik gösterebilir. Hastaların bu konuda seçim yapmaları da söz konusudur. Hastaya detaylı bir biçimde kaplama teknikleri hakkında bilgi vermek de önemli bir husus olarak ele alınmalıdır. Bu sayede hastaların seçim yapmalarına da olanak sağlanmalıdır.
  • Porselen laminate veneer
  • Empress full porselen kaplama
  • Zirkonyum kaplama
  • Metal destekli kaplama


Bu tip kaplama işlemlerini doğru seçimlerle beraber gerçekleştirmek gerekecektir. Bu hususta da istenen kaplama türünden faydalanabilmek için doktorların danışmanlığını kullanabilmek gibi bir konu da gündeme gelebilecektir.


Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?


Diş kaplama işlemleri, ilk olarak analiz işlemlerinin gerçekleşmesiyle beraber hayata geçirilecektir. En uygun yöntemler diş hekimleri tarafından belirlenecektir. Destekli, zirkonyum, metal desteksiz ve empress gibi kaplama uygulamalarının hayata geçirilmesi hali ortaya çıkacaktır.


Sonraki aşamada da dişlere dair ölçüler alınacaktır. Sonrasında tüm bu kaplama işlemlerinin 2 ile 4 seans içerisinde tamamlandığı da görülebilecektir. Diş kaplamaları kusursuz bir şekilde gelişebilecektir. Ancak sonrasında dişlerin bakım ve temizliğini de belirli bir biçimde yapmak önemlidir. Bu durumu aksatmamak ve diş kaplamalarının daha uzun kullanımını mümkün kılmak için her zaman bu şekilde hareket etmek gerekecektir. Böylelikle daha uzun vadede dişlerin görünüşü kaplamalar yardımıyla desteklenebilecek biçimde de olacaktır.



Cevapla