İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Sendebiliyorsun
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 273
Kayıt: 29 Oca 2022 [ 22:43 ]

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

Mesaj gönderen Sendebiliyorsun »

Resim
İmplant, eksik dişlerin tamamlanması ve böylece de hastaların daha estetik bir görünüm elde edilmesini sağlamak adına yapılan tedavilere denir. İşlemlerden iyi bir sonuç elde edebilmek için mutlaka alanında deneyimli diş hekimlerinden yardım alınması gerekir. Öyle ki LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! gibi kurumlarda implant tedavisi profesyonellikle gerçekleştirilir. Tedavinin ilk aşamasında hastalar detaylı bir muayeneden geçirilmektedir. Akabinde ise ağız ve diş yapısının röntgen ile görüntülenmesi sağlanır. Daha sonra ise çene kemikleri ve kalan dişlerin ölçüsünün alınması gerekecektir. Öyle ki dental implantların doğru bir şekilde yerleştirilebilmesi için 2 farklı seçenek kullanılır. Bunlar; tek aşamalı implant yerleştirme ve iki aşamalı implant yerleştirme olarak bilinir.


Tek aşamalı implant tedavilerinde implant yerleştirildikten sonra geçici bir başlık takılmaktadır. İki aşamalı işlemlerde de dental implantın takılmasından sonra üzeri diş etiyle kapatılacak ve diş doğrudan iyileşme sürecine bırakılacaktır. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! tedavisi yapılırken hangi tekniğin kullanılacağına burada çalışan hekimler karar verir. Tedavi sürecinin tamamında ise protez başlıklar takılacaktır. Hangi teknik kullanılacak olursa olsun implant tedavisinde geçici köprüler kullanılır. Alt çene için en az 3 ay, üst çene içinse en az 6 aylık bir iyileşme süreci söz konusudur. Bazı durumlarda da dental implantlar üzerine yeni dişler takılabilecektir. Dental implantlarla da hastalar konforlu bir ağız yapısı elde ederler. Aynı zamanda da estetik bir görünüme kavuşurlar.


İmplant tedavisinin yanı sıra ortodontik tedaviler de ağız sağlığı açısından son derece önemli olacaktır. Genellikle bu alanda en sık başvurulan tedavi yöntemi diş teli takılması olacaktır. Diş teli birbirinden farklı nedenlere bağlı olarak diş diziliminde bozukluk veya çarpıklık durumunda uygulanmaktadır. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! doktorları, dişlerinde anormal boşluklar olanlara, diş çarpıklığı olanlara, ısırma bozukluğu durumlarında, kırık diş mevcutsa ve de birbirlerinin üzerine binmiş bir diş yapısı varsa başarı ile ortodontik tedavi sürecini başlatırlar. Ortodontik tedavilerin uygulanmasında belli bir yaş sınırı bulunmaz. Özellikle de diş teli tedavileri ortalama olarak 18 ile 24 ay arasında sürecektir. Daha ciddi çene bozukluklarında ise tedavi süreci en az 3 yılı kapsamaktadır.



Cevapla