Uşak Tarhanası

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
firmarehberi12
Fanatik Üye
Fanatik Üye
Mesajlar: 1829
Kayıt: 01 Ağu 2021 [ 20:14 ]

Uşak Tarhanası

Mesaj gönderen firmarehberi12 »

Uşak Tarhanası
Türkler Orta Asya'dan göç ettiklerinde, çok fazla yiyeceğin bozulmadan uzun süre nasıl saklanacağına dair bir çözüm bulmuşlar. Örneğin mayasız hamurdan yapılan hamur kuruduktan sonra uzun süre saklanabilir. Tarhana da buna benzer. Orta Asya yemeğine tarhana diyemeyiz. En fazla Orta Asya ve Anadolu'nun bir karışımı olabilir.
Pişirmesi de özel yöntemlere göre yapılmalıdır. Tadı ve kalitesi Uşak yöresinin iklimi, toprağındaki mineraller, kullanılan domates, biber, soğan, nohut, buğday türü ve ürünün üretildiği hayvanları besleyen bitkiler, yoğurt ile ilgilidir.
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! bir yemek değil çorbadır. İnsanlar ona "tarhanaaşı" derler. Çünkü tarhananın besin değeri çok yüksektir. Yendiğinde tokluk hissi verdiği için tokluk hissi verir ve yenmiş gibi besleyicidir.
Son yıllarda birçok girişimci Uşak tarhanasını yerel düzeyden çıkarıp ulusal düzeye yaymaya çalışmaktadır. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! kremi, kahve, simit, köfte, pizza vb. Uşak tarhanasında bir zincirin olması ülkemize ve insanımıza faydalı olacaktır.



Cevapla