Sirkenin Saklama Koşulları

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kimbuadam
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 87
Kayıt: 30 Oca 2022 [ 14:39 ]

Sirkenin Saklama Koşulları

Mesaj gönderen kimbuadam »

Sirkenin Saklama Koşulları
Dünyanın en faydalı yiyeceklerinden birisi olan sirkenin doğru bakılmadığında çok çabuk bozulabilen bir besin haline gelmesi kaçınılmazdır. Sirkenin kalitesi ne olursa olsun doğru saklanmazsa küflenip bozulabilir. Organik üzüm sirkesi yaklaşık 2 yıl içinde tat değişimi yaşarken bozulmaya uğramaz. LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!ise 5 yıl içinde tat değişimine başlar. Doğru saklama koşullarına dikkat edilirse sirkeler, tadı değişmeden uzun yıllar saklanır. Sirke doğru şartlarda saklanırsa bozulmaz ve  yıllarca kullanabiliriz.
Sirke Nasıl Saklanır?
Özellikle dikkat etmemiz gereken konu sirkeyi serin ve ışık almayan bir yerde saklamaktır. Kiler olur erzak dolabı olur bu iş için uygundur. Buzdolabında saklamak çok da şart değildir. Sirke şişesini açtığımızda şişeden başka bir yere başka bir kaba aktarmamıza da gerek yoktur. Kendi kapağını tekrar sıkıca kapatarak içinde bulunduğu şişede saklayabiliriz. Yalnız yine dikkat edeceğimiz küçük bir ayrıntı sirkeyi kullandıktan sonra kapağını hemen geri kapatmaktır. Sirke havayla ne kadar az temas ederse bozulma süresi o kadar uzayacaktır. Sirkeler bildiğimiz anlamda bozulmaz. Sirkenin tam anlamıyla bozulması için asidik özelliğini kaybetmesi gerekir. Sirkemizin asit oranı düşmüş ise tüketmemiz önerilmez ve daha da kötüsü rahatsız edici, sirke kokusunun dışında bir koku alırsanız sirkeyi derhal atmanız gerekir. kötü kokmaya başlamış sirkenin içindeki LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! de tehlikeye girer.Ayrıca sirkenin küflenmesi genellikle evde yapılan sirkeler de olur. Aşırı yüksek asit oranına sahip olan bir sirke Normalde küfü öldürecek kadar keskindir ve küf oluşturmaz.



Cevapla