Çalışma izni nasıl alınır?

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
alkimoberon
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 118
Kayıt: 25 Mar 2022 [ 09:40 ]

Çalışma izni nasıl alınır?

Mesaj gönderen alkimoberon »

Çalışma izni nedir?
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!; Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan ve çalışmak isteyen her yabancının kendisine çalışma ve ikamet hakkı veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan izin alması gereken izin türüdür. Çalışma izni olmayan yabancıların Türkiye'de herhangi bir alanda çalışması yasal değildir ve bu durum belirli yaptırımlarla bağlantılıdır.
 Ülke sınırları içinde çalışan yabancıları kontrol edebilmek ve yabancı işçilere karşı gerekli inceleme ve soruşturmaları sistematik olarak yürütebilmek güvenlik açısından da oldukça önemli bir yetkilendirme sistemidir.
Çalışma izni nasıl alınır?
Çalışma izinleri yurt içi veya yurt dışından alınabilir. Ancak yurt içi ve yurt dışı alım işlemleri farklıdır. Yurt dışından çalışma izni başvurusu yapmak isteyen yabancının öncelikle ikamet ettiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine çalışma vizesi başvurusu yapması gerekmektedir.
Çalışma vizesine başvurmak için yabancı vatandaş pasaportu, çalışma izni başvurusu, fotoğraf ve örnek iş sözleşmesi gereklidir. Gerekli belgeleri aşağıda detaylandırdık. Yurt dışından çalışma izni başvurusu
Yurt dışından çalışma izni başvurusu yapılması gerekiyorsa, yabancının öncelikle o ülkedeki Türk temsilciliğine çalışma vizesi başvurusu yapması gerekir. Bu talebe göre, Türkiye'deki işveren veya vekaletname verdiği temsilcisi; Online sistem üzerinden çalışma vizesi başvurusunda bulunan yabancının 10 iş günü içerisinde verilen numara ile çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. İşverenin e-devlet üzerinden  bu talebini takiben, gerekli tüm belgeler 6 iş günü içinde Daire Başkanlığına elden veya posta yoluyla iletilecektir.
Türk işverenin  online başvurusunu takiben, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan ve işveren tarafından sunulan bilgi ve belgeleri kontrol edecek. Bu değerlendirmeler sonucunda herhangi bir belge eksikse, işverenlerin eksik belgeleri sağlamaları gerekmektedir.
Bakanlık, belgelerin eksiksiz toplanmasıyla doğrulama yapacak, hatta gerekirse farklı mercilerle görüşecek ve başvurunun kabul veya reddedilmesine karar verecek.
Onaylanan çalışma iznine göre yabancı işçi,  çalışma vizesi ücretini dış temsilciliğe ödemeli ve vizeyi almalıdır. Ancak yabancı işçiler en fazla 180 gün süreyle Türkiye Cumhuriyeti'ne giriş yapmalıdır.
Kaynak: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!



Cevapla