1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 14 May 2008 [ 08:40 ]
gönderen VSaBaH
Süte bal kattılar yoğurdun ömrünü uzattılar

[img]http:300:323]LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP![/img]


Mersin Fen Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Merve Çabuk, “Bilim ve Buluş Şenliği”ne katılmak üzere yoğurdun lezzeti üzerinde başladığı çalışmada bakterileri tanıyınca yoğurdun raf ömrünü uzatmaya yönelik proje geliştirdi.

Mersin Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve projenin danışmanı Füsun Koşumcu, öğrencisi Merve Çabuk’un yoğurdu ile meşhur Silifke ilçesinde yaşadığı için yoğurt üzerinde çalışmalara başladığını söyledi.

Önce yoğurdun lezzeti konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Koşumcu, sütün mayalanma aşamasında bakterileri tanımaya başladıklarını, bal ile yaptıkları çalışmalarda ise “ekşime” süresinin daha uzun olduğunu gözlemleyince projenin bu yöne kaydığını belirtti.


YÖNETİCİ YORUMU: Yoğurtta 2 gün çok önemli bir süre... Bunu Türk bir lise öğrencisinin bulması ise daha güzel bir durum...

Gönderilme zamanı: 14 May 2008 [ 23:51 ]
gönderen Veda

Evet, güzel bir durum gerçekten.
Tebrikler o öğrenciyi ve üzerinde çalışma yapanları. =D>

Seni de tabi ki Volkan, böyle bir gelişmeyi paylaştığın için... :heh:

Gönderilme zamanı: 15 May 2008 [ 10:43 ]
gönderen VSaBaH
Veda yazdı:
Evet, güzel bir durum gerçekten.
Tebrikler o öğrenciyi ve üzerinde çalışma yapanları. =D>

Seni de tabi ki Volkan, böyle bir gelişmeyi paylaştığın için... :heh:

Teşekkürler :) Gıda Mühendisliğinde okuduğum için böyle gelişmeleri takip ediyorum... Sizleri de bu durumlardan haberdar etmek görevim...

Yorumların için sağol...

Gönderilme zamanı: 15 May 2008 [ 16:28 ]
gönderen asi_kis
tbrklr paylasım icin saol =D>

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 03 Tem 2009 [ 00:18 ]
gönderen BHR
Gerçekten bu öğrenciyi tebrik etmek lazım..Ama bende bugelişmeleri takip edebilsem çokiyi olacak :D

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 09 Tem 2009 [ 00:19 ]
gönderen VSaBaH
BHR yazdı:Gerçekten bu öğrenciyi tebrik etmek lazım..Ama bende bugelişmeleri takip edebilsem çokiyi olacak :D

Bu forumun başında artık bir Gıda Mühendisi var Bahar. Ben bulduğum herşeyi burada paylaşmayı ve bir arşiv oluşturmayı düşünüyorum. Sende yardımcı olur musun? Hem bilgilenirsin mesleğin hususunda ;)

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 09 Tem 2009 [ 00:25 ]
gönderen BHR
Tabiki de yardım etmek isterim.Tabi sana nasıl yardım dokunur hiç bir fikrim yok..Henüz acemiyim ;) ama benim için iyi fırsat senin deneyimlerinden ve bilgilerinden yararlanacağım :D Neden olmasın?

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 09 Tem 2009 [ 00:46 ]
gönderen VSaBaH
BHR yazdı:Tabiki de yardım etmek isterim.Tabi sana nasıl yardım dokunur hiç bir fikrim yok..Henüz acemiyim ;) ama benim için iyi fırsat senin deneyimlerinden ve bilgilerinden yararlanacağım :D Neden olmasın?

Yok ben de pek deneyimli ve tecrübeli sayılmam. Daha düne kadar öğrenciydim :D

Ama yine de yardım edenler olursa güzel bir arşivimiz olur. Hem Metin arkadaşımız da yardım eder. O da Gıda Mühendisliği öğrencisi ve forumumuzun bir diğer yöneticisi :)

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 09 Tem 2009 [ 00:56 ]
gönderen BHR
Madem Metin diye bir arkadaşımızda var .O zaman senin yükün hafifler daha iyi olur.Arşivimizde daha da zenginleşir :D .

( Zaten senin sınıf arkadaşlarında üye değil mi buraya :D Ben Özgürden öğrenmitim bu forumu)Daha fazla destekçin olabilir yani...

Yoğurdun Ömrü Uzatıldı...

Gönderilme zamanı: 09 Tem 2009 [ 17:47 ]
gönderen GS Rh (+)
Gerçekten güzel bi buluş teşekkürler..
Anlayamadığım 2 gün derken dayanıklılık açısından mı ?