İclal Aydın "Bu mesele benim için de fevkalade önemli" Vatan

Köeş yazılarını ve makaleleri bu bölümümüzde paylaşabilirsiniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ShiftlesS
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 1728
Kayıt: 22 May 2009 [ 20:01 ]

İclal Aydın "Bu mesele benim için de fevkalade önemli" Vatan

Mesaj gönderen ShiftlesS »

Bu mesele benim için de fevkalade önemli...
Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım çerçevesinde Beşiktaş’taki çalışma ofisinde sanatçılarla bir araya geldi. İsimlerin büyük çoğunluğunu zaten haberlerde okudunuz, izlediniz, kimler olduğunu biliyorsunuz...

Toplantıya girmeden basının sorularını yanıtlayan sanatçılardan Arif Sağ “Buraya muhabbet etmeye gelmedik. Eleştirilerimiz olacak” diye konuşurken Halk Ozanı Neşat Ertaş, ekonomik meseleleri gündeme getireceğini ve Başbakan’dan yoksullar için kira yardımı talebinde bulunacağını söylemiş. Nihat Doğan, Başbakan’a cunta anayasasının değiştirilmesi ve özgürlüklerle dolu yeni anayasa konusunda fikirlerini beyan edeceğini anlatmış.

Fatih Kısaparmak da toplumun çeşitli katmanlarından görüş alınmasının iyi bir şey olduğunu belirterek “Aslında halkın görüşüne, mührün sahibine başvurulmalı. Yani referandum yapılmalı” demiş. Rojin ise “Rahatsız olduğum konularla ilgili, sürecin rahatlaması için, acıların dinmesi için söyleyeceklerim var içeride. Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları’nın dosyasını getirdim. 16 yaşında ergen çocukların içeride olması canımı acıtıyor. Fırsat olursa bu konuda da konuşacağım” demiş..



***


Dünkü yazımda da belirttiğim gibi üyesi olduğum BİSG (Barış İçin Sanat Girişimi), toplantı boyunca “Sessiz Duruş Performansı” sergiledi. Dileğimiz içeride gerçekten barışın konuşulması, barışın dilinin egemen olmasını istemekti. Hepimiz adına basın açıklamasını okuyan arkadaşımız Yasemin Göksu, “Barış hepimizin en büyük umudu, en büyük beklentisidir. Ülkemizin mutlu, sağlıklı, huzurlu, yarınlara kavuşması için samimi barışa ihtiyacı var. Barış; sevmek, korkmadan konuşmak, kızmadan dinlemek, nefret etmeden bakabilmek demek. Huzur içinde yaşayıp ecelinle ölmek, cenazeni öfke ve nefretle değil hüzün ve yasla gömmek demektir. Annenin çocuğu, ninenin torunu ile aynı dilde gülmesi demek. Tüm sanatçı arkadaşlarımız samimi bir barış için katkıda bulunmaya çalışsınlar. Masal çağındaki çocuklara yaşlarından büyük hapis cezaları verilerek barışa erişilemeyeceğini, barış yolunda ilk gerçek adımın bu çocukları yeniden ailelerine, arkadaşlarına, okullarına kavuşturmaktan geçtiğini anlatmalılar. Artık seçilmiş Kürt yöneticilerine kelepçe takılmamasını istediğimizi, farklı kültürler ve sanatçılar üzerinde yasal ve keyfi baskıların son bulması gerektiğini vurgulamalılar” dedi.


***


Peki hepsinden önemlisi Başbakan o toplantıda neler söyledi?

“Eğer bir ülkede insanlar mutlu ve huzurlu değilse, sorunlar çözülemeyip kangren haline geliyorsa, siyaset kurumu çözüm üretemiyorsa, hukuk sistemi adalet üretemiyorsa orada güvenlik de asayiş de milli menfaatler de korunamaz. Bakınız son 30 yılda terörle mücadele için yaklaşık harcanan para 300 milyar dolar. Böyle bir kaynak kullanılmış durumda. 300 milyar dolar Türkiye’nin kaderini, çehresini ciddi biçimde değiştirmeye yetecek bir kaynak. Biz bu kaynağı yeni okullar, yeni hastaneler, fabrikalar, yollar yapmak için değil, ne yazık ki terör belasından kurtulmak için kullanmak zorunda kaldık. Bugün artık bu sorunu çözdüğümüzde Türkiye’nin ekonomik anlamda da nasıl bir atılım içine gireceğini sadece bu meblağ bile net olarak anlatıyor...

Biz demokrasiden ve demokratikleşmeden asla korkmuyor, asla çekinmiyoruz. Bunun bedelini ödemeye de hazırız... Biz öncelikle bu ülkede bir şeylerin değişebileceğini, değişmesinin mümkün olduğunu, bu ülkenin değişimi, her alanda çağdaş standartları hak ettiğini ve bunlara erişebileceğini ortaya koyduk. Özgüveni yeniden tesis ettik, tabu gibi görünen, ağza alınmayan, telaffuz edilemeyen nice konu, nice kavram bu dönemde serbestçe, özgürce tartışıldı, konuşuldu. ‘Bölünürüz’ dediler, ‘Parçalanırız’ dediler, ‘Yıkılırız, üniter yapımız bozulur’ şeklinde sözler söylendi. Böyle olmayacağı anlaşıldı.”


***


Şimdi...

Asıl mesele kalbinizde hangi yolu seçeceğiniz sorusuyla başlıyor. Bu uzlaşmayı arzu ediyor musunuz? Barış istiyor musunuz? Daha aydınlık bir Türkiye istiyor musunuz?

Eğer öyleyse...

Dünden farklı düşünüyorlar ve barıştan yana bir el vermek istiyorlarsa Serdar Ortaç’ı çatal fırlatan adam, Demet Akalan’ı ayrımcılık yapan şarkıcı kız olarak etiketlemek, her bir ünlünün kendince bir fikir sunmasıyla dalga geçmek, atılan her adıma bir kusur bulmak sizi hangi tarafın insanı yapar?

Oturup düşünmek vaktidir. Çok da zamanımız kalmadı üstelik...



Kullanıcı avatarı
efsu_esila
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 285
Kayıt: 24 Mar 2009 [ 14:18 ]

İclal Aydın "Bu mesele benim için de fevkalade önemli" Vatan

Mesaj gönderen efsu_esila »

tabii ki samimiyetleri ortada...
ne diyelim yaptıkları da ortada kirli çamaşırları ortaya çıkarmaya gerek yok ama bu böyle gidecek gibi değil sonumuz hayrolsun...

Cevapla