Basmadan basılmış gibi görmek

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
göKhan.
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2544
Kayıt: 12 Oca 2008 [ 17:09 ]

Basmadan basılmış gibi görmek

Mesaj gönderen göKhan. »

Xerox, bir dokümanın basılmadan, bilgisayar ekranında basılmış gibi üç boyutlu (3-D) görülmesini sağlayan yeni bir yazılım teknolojisi geliştirdiğini açıkladı.

Yeni doküman görüntüleme teknolojisi baskıya hazır bir dokümanın; farklı tip ve ebatlardaki basılı hallerini ekran üzerinde 360 derecelik bir görüntüyle gösteriyor. Xerox’un yeni keşfi, hali hazırda prova baskı ile görülebilen katlama, kesim, cilt ve sayfa düzeni hatalarının daha hızlı ve maliyet yaratmadan giderilebilmesini sağlayacak.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, dokümanları basmadan, basılmış hallerini üç boyutlu ( 3-D) gösteren bir yazılım teknolojisi geliştirdiğini duyurdu. Xerox’un yeni keşfi ile kitap, kitapçık, rapor, broşür, katalog, davetiye, takvim, fotoğraf albümü gibi dokümanları basmadan, baskı sonrası görüntüleri ekran üzerinde sayfa sayfa, üç boyutlu olarak görülebilecek. Xerox’un yeni yazılım teknolojisi; dokümanın istenen tip ve ebatta basılmış hali ile ekranda 360 derece görünmesini ve baskı sonrası oluşabilecek hataların önceden görülerek düzeltilmesini mümkün kılacak. Geliştirilen yazılım, sisteme yüklenen baskıya hazır hale getirilmiş bir içeriğin, istenen tip, ebat, renk, font, katlama, cilt ve kesim biçimlerinde ekranda görünmesini sağlayacak.

Xerox’un “Üç Boyutlu Doküman Görüntüleme (3D Document Visualization)” adını verdiği ve yakın bir zamanda kullanıma sunulacak bu teknoloji, Xerox’un New York ve California’daki Araştırma Merkezlerindeki bilim adamları tarafından geliştirildi. İşin uzmanı olmayan kişilerin bir dokümanın basıldıktan sonra nasıl görüneceğini hayal edememesi ve dokümanlarını hangi tür ve ebatlarda bastırmaları gerektiğini bilememeleri, baskı sonrası görülen küçük hataların büyük maliyetleri ve kaybedilen zaman, Xerox’lu bilim adamlarını bu konuda bir teknoloji geliştirmeye yöneltti.

Resim

Toplam baskı maliyetleri içindeki en yüksek maliyet kalemlerinden birini baskı öncesi hazırlık ve prova baskı maliyetleri oluşturuyor. Xerox’un geliştirdiği bu yeni yazılım teknolojisi, işi baskı olan veya olmayan her kişinin, daha hızlı, daha az maliyetli, sorunsuz ve istedikleri gibi kusursuz baskı almalarını sağlayacak.

Xerox’un üç boyutlu doküman görüntüleme teknolojisi ile başta reklam ajansları ve grafikerler olmak üzere baskı işi ile uğraşan herkes, müşterilerine hazırladıkları çalışmaların basıldıktan sonra hallerini sözle veya maketle anlatmak yerine üç boyutlu gösterebilecek.

Sıradan bir kullanıcı ise herhangi bir yardım almadan veya bir baskı merkezine gitmeden web üzerinden, bastırmak istediği çalışmanın, hangi tip ve boyutta güzel görüneceğine, spiral cilt mi, Amerikan cilt mi bastırmak isteyeceğine kendisi karar verecek. Kişiler, katlamalı ve farklı bıçak kesimli baskı işlerinin basılmış hallerini, ekranda 360 derece döndürerek inceleyebilecekler. Ayrıca bir doküman içeriğinin A5 boyutunda bir broşürde nasıl göründüğü ile A4 boyutunda bir kitapçıkta nasıl göründüğünü hazır şablonlar aracılığı ile üç boyutlu görebilecekler.

Xerox’un 3-D doküman görüntüleme yazılımı, dokümanı bir bütün olarak gösterebildiği gibi dokümanın içini de sayfa sayfa gösterebiliyor. Sayfa kesim, cilt yerleri ve resim, şekil ve yazıların sayfalara yerleşimleri de incelenebiliyor. Böylece dokümanlar, baskıya verilmeden önce basılmış gibi sanal bir turla detaylı kontrol edilebiliyor.

Xerox’un Webster’daki Araştırma Merkezi’nden Rob Rolleston, yeni teknoloji ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üç boyutlu görüntüleme teknolojisi, prova baskı gibi bir süreci ortadan kaldırarak hem maliyeti azaltacak, hem de tekrar tekrar yeni bir prova baskı çalışma yapılmasının önüne geçecek ve zamandan büyük kazanç sağlayacak” dedi. Rob Rolleston, “Herkes tarafından kolayca kullanılacak şekilde geliştirilen yeni yazılım ile çıkabilecek olası hatalar en aza indirilecek ve tek bir işlemde kusursuz bir baskıya kavuşulabilecek” şeklinde konuştu.

2008 yılında A.B.D’nin en üst düzey onur madalyası olan Ulusal Teknoloji Madalyası ile ödüllendirilen Xerox’un toplam 59 bin 102 patenti bulunuyor. Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox'la beraber her yıl ortalama 1.5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox'un bünyesinde yaklaşık 5.000 bilim adamı bulunuyor. Xerox, A.B.D, Kanada ve Avrupa'da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapıyor.




Cevapla