Soya>=Et
Soya>=Et
Uzun yaşamda dünya rekoruna sahip Uzakdoğuluların sıkça tükettiği soyanın, bilim adamlarınca kanıtlanmış sayısız faydası bulunuyor. Etten daha yüksek protein içeren ve doğal bir gençlik iksiri olduğu söylenen soya, düzenli kullanıldığında kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor, düşük yağ oranı sayesinde kilo kontrolüne yardımcı oluyor, menopoz semptomlarını ve kanser riskini azaltıyor.
Vejeteryanların rahatlıkla kullanabileceği bir besin. Yalnız son yıllarda soya üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Beslendiğiniz ürünün soya olduğunda emin olunuz.
Gelecek yıllarda etin yerini tamamen alabilir mi bilinmez ama gerçekten önem verilmesi gereken bir ürün. Türkiye'nin de bu konuda birşeyler yapması gerekiyor. Nitekim Güney Doğu Anadolu'da yetişme imkanı var.
Vejeteryanların rahatlıkla kullanabileceği bir besin. Yalnız son yıllarda soya üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Beslendiğiniz ürünün soya olduğunda emin olunuz.
Gelecek yıllarda etin yerini tamamen alabilir mi bilinmez ama gerçekten önem verilmesi gereken bir ürün. Türkiye'nin de bu konuda birşeyler yapması gerekiyor. Nitekim Güney Doğu Anadolu'da yetişme imkanı var.
Bilmeyeneler ve merak edenler için SOYA FASULYESİ!! :)
Soya (Glycine max), Fabaceae (baklagiller) familyasından 1 - 1,5 m boyunda, kısmen sarılıcı, dallanmış, bir yıllık, Çin ve Japonya'da geniş ölçüde ziraati yapılan, besin değeri bakımından hayli önemi olan bir bitki.
Bitkinin yaprakları üç yaprakçıklı, yaprakçıklar oval şekilli ve sivri uçludur. Çiçekler sarımsı veya menekşe renklidir. Meyveleri biraz kıvrık, tüylü ve 2 - 5 tohumludur. Tohumlar küre şeklinde, beyaz renkli olup, bir yanında siyah bir leke vardır.
100 gr üründe ortalama protein miktarı (gr)
Patates 2
Süt 5
Pirinç 8
Ekmek 10
Unlu mamuller 12
Yumurta 12
Et 18
Balık 25
Peynir 25
Soya unu 50
Yarım fincan pişirilmiş
soya fasulyesinin içeriği
Kalori 149
Protein (gr) 14.3
Toplam yağ (gr) 7.7
Doymuş yağ (gr) 1.1
Doymamış yağ (gr) 6.6
Karbonhidrat (gr) 8.5
Ham fiber (gr) 1.8
Kalsiyum (gr) 88.0
Demir (mg) 4.4
Çinko (mg) 1.0
Thiamine (mg) 0.1
Riboflavin (mg) 0.3
Niasin (mg) 0.3
Vitamin B (mg) 0.2
Folacin (mg) 46.2
Soya (Glycine max), Fabaceae (baklagiller) familyasından 1 - 1,5 m boyunda, kısmen sarılıcı, dallanmış, bir yıllık, Çin ve Japonya'da geniş ölçüde ziraati yapılan, besin değeri bakımından hayli önemi olan bir bitki.
Bitkinin yaprakları üç yaprakçıklı, yaprakçıklar oval şekilli ve sivri uçludur. Çiçekler sarımsı veya menekşe renklidir. Meyveleri biraz kıvrık, tüylü ve 2 - 5 tohumludur. Tohumlar küre şeklinde, beyaz renkli olup, bir yanında siyah bir leke vardır.
100 gr üründe ortalama protein miktarı (gr)
Patates 2
Süt 5
Pirinç 8
Ekmek 10
Unlu mamuller 12
Yumurta 12
Et 18
Balık 25
Peynir 25
Soya unu 50
Yarım fincan pişirilmiş
soya fasulyesinin içeriği
Kalori 149
Protein (gr) 14.3
Toplam yağ (gr) 7.7
Doymuş yağ (gr) 1.1
Doymamış yağ (gr) 6.6
Karbonhidrat (gr) 8.5
Ham fiber (gr) 1.8
Kalsiyum (gr) 88.0
Demir (mg) 4.4
Çinko (mg) 1.0
Thiamine (mg) 0.1
Riboflavin (mg) 0.3
Niasin (mg) 0.3
Vitamin B (mg) 0.2
Folacin (mg) 46.2
! | REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER... |