omru uzatan 7 gıda
omru uzatan 7 gıda
Amerikan Kanser
Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye sağlıklı bir
> > başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer
ve
> > diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin
listesini
> > açıkladı.
> >
> >
> > Kalbi koruyor
> >
> > BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda,
yani 30
> > gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları
açısından
> > oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol
(LDL)
> > oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
> > tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
> > çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
> >
> > Diyabeti önlüyor
> >
> > KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra
görülen
> > Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede
bulunan
> > kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor.
Ayrıca
> > ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka
kalsiyum
> > deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri
zayıflatmasını
> > engellemiş olursunuz.
> >
> > Sinirleri rahatlatıyor
> >
> > TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir
tatlı
> > yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay
kaşığı
> > dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın
kan
> > şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte
yandan
> > köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem
iltihabını
> > ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
> >
> > Patatesi haşlayın
> >
> > PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım
Dairesi'ne
> > göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor.
Akciğer
> > kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
> > kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
> > pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
> >
> > Kaslar için faydalı
> >
> > SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
> > özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi.
Ayrıca,
> > özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase
sebze
> > çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi
ve
> > kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki
sıvı
> > miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan
fazla
> > sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters
etki
> > yaratıyor.
> >
> > Kansere karşı birebir
> >
> > ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml.
zeytinyağı
> > alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı
maddenin
> > seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı
sıra
> > iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor,
1
> > çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle
günde 6
> > çorba kaşığını geçmeyin.
> >
> > Kanseri engelliyor
> >
> > ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
> > azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim
kanserine
> > yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu
oran
> > yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer
ve kalp krizine karşı
> > vücudu koruyor.
Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye sağlıklı bir
> > başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer
ve
> > diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin
listesini
> > açıkladı.
> >
> >
> > Kalbi koruyor
> >
> > BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda,
yani 30
> > gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları
açısından
> > oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol
(LDL)
> > oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
> > tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
> > çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
> >
> > Diyabeti önlüyor
> >
> > KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra
görülen
> > Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede
bulunan
> > kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor.
Ayrıca
> > ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka
kalsiyum
> > deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri
zayıflatmasını
> > engellemiş olursunuz.
> >
> > Sinirleri rahatlatıyor
> >
> > TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir
tatlı
> > yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay
kaşığı
> > dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın
kan
> > şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte
yandan
> > köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem
iltihabını
> > ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
> >
> > Patatesi haşlayın
> >
> > PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım
Dairesi'ne
> > göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor.
Akciğer
> > kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
> > kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
> > pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
> >
> > Kaslar için faydalı
> >
> > SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
> > özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi.
Ayrıca,
> > özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase
sebze
> > çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi
ve
> > kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki
sıvı
> > miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan
fazla
> > sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters
etki
> > yaratıyor.
> >
> > Kansere karşı birebir
> >
> > ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml.
zeytinyağı
> > alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı
maddenin
> > seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı
sıra
> > iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor,
1
> > çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle
günde 6
> > çorba kaşığını geçmeyin.
> >
> > Kanseri engelliyor
> >
> > ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
> > azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim
kanserine
> > yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu
oran
> > yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer
ve kalp krizine karşı
> > vücudu koruyor.
- gonulcelen
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 270
- Kayıt: 20 Ağu 2007 [ 13:15 ]