Kakaolu Islak Kurabiye
Kakaolu Islak Kurabiye
Malzemeler:
• 1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
• 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
• 1 Yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvı yağ1
• çay bardağı şeker
• Aldığı Kadar Un
• Üzerini Süslemek İçin; Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi
Şurup için:
• 3 cay Bardağı Seker
• 3 cay Bardağı Su
Hazırlanması:
• Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
• Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
• Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıp, antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.