Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı
Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı
Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
- Yufkanın üzerine 5 yemek kaşığı tahini dökün ve fırçayla sürün (Tahin her yerini tamamen kaplamıyor). Üzerine toz şekeri ve cevizi serpin.
- Yufkayı ortadan ikiye bölün ve geniş kısımdan rulo şeklinde sarmaya başlayın. Rulodan 3-4 cm.lik verev parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin. yaklaşık 175 - 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.