Patlıcan Kebabı

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Veda
Fanatik Üye
Fanatik Üye
Mesajlar: 3335
Kayıt: 11 May 2008 [ 19:04 ]

Patlıcan Kebabı

Mesaj gönderen Veda »

Resim


Malzemeler;

* 1 kilogram kemer patlıcan
* 1/2 kilogram kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 4 adet orta boy domates
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber, pul biber


Hazırlanışı;

Patlıcanları pijama (çizgili) şeklinde soyalım ve enlemesine dilimleyelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim (1 yemek kaşığı tuz kullanalım). Diğer yanda, soğanları ve sarımsaklar çok küçük doğrayalım ve kıymanın üzerine ekleyelim. Kıymanın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyelim. Elimizle iyice yoğuralım. Domatesleri yemeklik şekilde doğrayalım.

Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzelim. Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi bir patlıcan ve biraz kıyma olacak şekilde tepsimize dizelim. Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya özen gösterelim. Doğradığımız domatesleri tepsinin orta bölümüne koyalım. Biber sevenler domatesin yanına yeşil biber de ekleyebilirler. Tepsimizi hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağ (1 çay bardağı) ve tuzu yayarak ekleyelim.

175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar (yeterince yumuşamasından anlayabilirsiniz) pişirelim. Biraz bekletip servise sunalım. Afiyet olsun.



Cevapla