batırık

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
YaRaMaZ
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 04 Haz 2009 [ 00:36 ]

batırık

Mesaj gönderen YaRaMaZ »

MALZEMELER
2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI
Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.
Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.



Kullanıcı avatarı
süpürgesiz_cadı
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 593
Kayıt: 22 Nis 2009 [ 15:38 ]

batırık

Mesaj gönderen süpürgesiz_cadı »

diğer ismi kısır :D

bilgilerin için teşekkürler bazılarını denicem hoşuma gitti tarfiler (: :heh: 20 kf lirasını hak ettin .. daha fasla vermei isterdim =) :D

Cevapla