Pırasa Çorbası
Pırasa Çorbası
Mevsimin en güzel yeşil sebzelerinden biri olan pırasa ile hazırlanan, bol vitaminli, besleyici çorba tarifi. Akşam yemeklerine sıcak bir başlangıç yapmanın en lezzetli yolu.
Pırasa Çorbası
Malzemeler,
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet pırasa
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için maydonoz
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkadıktan sonra 4 bardak su ile derin bir tencerede haşlayın.
Pırasaları ince ince kıyıp, pirinçlerin üzerine ekleyin.
Kasede; yoğurt ve unu yarım bardak suyla eritin.
Yoğurtlu karışıma, tencerede kaynayan çorba suyundan 1 kepçe ilave edip, karıştırın.
Karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip, sürekli karıştırın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra tuzu ve tereyağı ekleyin.
Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.
Pürüzsüz görünüm için çorbayı el blendırından geçirin.
Sıcakken kaselere alıp, üzerini maydonozla süsleyin.
Afiyet olsun
Pırasa Çorbası
Malzemeler,
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet pırasa
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için maydonoz
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkadıktan sonra 4 bardak su ile derin bir tencerede haşlayın.
Pırasaları ince ince kıyıp, pirinçlerin üzerine ekleyin.
Kasede; yoğurt ve unu yarım bardak suyla eritin.
Yoğurtlu karışıma, tencerede kaynayan çorba suyundan 1 kepçe ilave edip, karıştırın.
Karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip, sürekli karıştırın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra tuzu ve tereyağı ekleyin.
Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.
Pürüzsüz görünüm için çorbayı el blendırından geçirin.
Sıcakken kaselere alıp, üzerini maydonozla süsleyin.
Afiyet olsun