Cantık

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ShiftlesS
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 1728
Kayıt: 22 May 2009 [ 20:01 ]

Cantık

Mesaj gönderen ShiftlesS »

Cantık
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Hamuru
- 3 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
-1çay kaşığı şeker
-tuz


İç Malzeme :
- 250gr kıyma
- 2 orta boy kuru soğan(ince rendeleyin)
- karabiber, tuz (isterseniz başka baharatlarda kullanabilirsiniz aslında yoktur.)
-Maydanoz
-İstenirse içine bir patates rendelenir.

Üstüne dökülen sos
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
-1 Yumurta
-1 fincan süt




Yapılışı:

-Un derin bir kabın içine konur,

-Ortası açılarak, açılan kısma maya ve 1 çay bardağı ılık süt, su, şeker ve tuz koyun.Etrafından unu üzerine kapatarak 10-15 dakika mayalanmasını bekleyin.

- İçine 1 su bardağı ılık su koyarak yoğurun kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Hamuru ılık bir yerde 1,5 saat 2 saat bekletin.

-Hamur mayalanırken içini hazırlayabilirsiniz.

-İçi için : Soğan rendelenir. Kıyma baharat , maydanoz ve tuz konur. Çiğ olarak karıştırılır. İçine bir fincan su konur.(Köfte yapar gibi yoğrulur.)

- Hamur mayalanınca elde fincan tabağı kadar açılır. İçi konur çiğ börek gibi kapanır.

-Katlanan hamur yağa batırılır, üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.

- Üzerine yağ bir yumurta yoğurt 1 fincan süt çırpılır, üzerine dökülür.

- 200 derece fırına konarak pişirilir.


Not: Tatarların mutfağından. Çok lezzetlidir emin olun :D Afiyet olsun(:



Cevapla