Cantık
Cantık
Cantık
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Hamuru
- 3 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
-1çay kaşığı şeker
-tuz
İç Malzeme :
- 250gr kıyma
- 2 orta boy kuru soğan(ince rendeleyin)
- karabiber, tuz (isterseniz başka baharatlarda kullanabilirsiniz aslında yoktur.)
-Maydanoz
-İstenirse içine bir patates rendelenir.
Üstüne dökülen sos
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
-1 Yumurta
-1 fincan süt
Yapılışı:
-Un derin bir kabın içine konur,
-Ortası açılarak, açılan kısma maya ve 1 çay bardağı ılık süt, su, şeker ve tuz koyun.Etrafından unu üzerine kapatarak 10-15 dakika mayalanmasını bekleyin.
- İçine 1 su bardağı ılık su koyarak yoğurun kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Hamuru ılık bir yerde 1,5 saat 2 saat bekletin.
-Hamur mayalanırken içini hazırlayabilirsiniz.
-İçi için : Soğan rendelenir. Kıyma baharat , maydanoz ve tuz konur. Çiğ olarak karıştırılır. İçine bir fincan su konur.(Köfte yapar gibi yoğrulur.)
- Hamur mayalanınca elde fincan tabağı kadar açılır. İçi konur çiğ börek gibi kapanır.
-Katlanan hamur yağa batırılır, üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Üzerine yağ bir yumurta yoğurt 1 fincan süt çırpılır, üzerine dökülür.
- 200 derece fırına konarak pişirilir.
Not: Tatarların mutfağından. Çok lezzetlidir emin olun :D Afiyet olsun(:
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Hamuru
- 3 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
-1çay kaşığı şeker
-tuz
İç Malzeme :
- 250gr kıyma
- 2 orta boy kuru soğan(ince rendeleyin)
- karabiber, tuz (isterseniz başka baharatlarda kullanabilirsiniz aslında yoktur.)
-Maydanoz
-İstenirse içine bir patates rendelenir.
Üstüne dökülen sos
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
-1 Yumurta
-1 fincan süt
Yapılışı:
-Un derin bir kabın içine konur,
-Ortası açılarak, açılan kısma maya ve 1 çay bardağı ılık süt, su, şeker ve tuz koyun.Etrafından unu üzerine kapatarak 10-15 dakika mayalanmasını bekleyin.
- İçine 1 su bardağı ılık su koyarak yoğurun kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Hamuru ılık bir yerde 1,5 saat 2 saat bekletin.
-Hamur mayalanırken içini hazırlayabilirsiniz.
-İçi için : Soğan rendelenir. Kıyma baharat , maydanoz ve tuz konur. Çiğ olarak karıştırılır. İçine bir fincan su konur.(Köfte yapar gibi yoğrulur.)
- Hamur mayalanınca elde fincan tabağı kadar açılır. İçi konur çiğ börek gibi kapanır.
-Katlanan hamur yağa batırılır, üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Üzerine yağ bir yumurta yoğurt 1 fincan süt çırpılır, üzerine dökülür.
- 200 derece fırına konarak pişirilir.
Not: Tatarların mutfağından. Çok lezzetlidir emin olun :D Afiyet olsun(: