bizde öğrenelim

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
isates
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 22
Kayıt: 23 Ara 2005 [ 15:06 ]

bizde öğrenelim

Mesaj gönderen isates »

bayan arkadaşlardan rica etsek biraz yemek tarifi alabilirmiyiz.. malum yeni eve çıkan arkadaşlar yemek yapmayı bilmiyor.. yöresel yemekler olursa daha güzel olur..



Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Mesaj gönderen VSaBaH »

Hay ağzına sağlık yemek tarfi yazsan ellerine de sağlık diyecem ama sen de bilmiyorsundur şimdi. Neyse bir yazan bulunur elbet
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
meyra
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 419
Kayıt: 21 Eyl 2006 [ 22:24 ]

Mesaj gönderen meyra »

SUCUKLU MENEMEN (4 KİŞİLİK)
6 TANE BİBERİ İNCE İNCE DOĞRAYIN. BİRAZ SIVI YAĞ DÖKTÜĞÜNÜZ TAVADA KIZARTIN. KIZARINCA İNCE İNCE DOĞRANMIŞ SUCUKLARI TAVANIN İÇİNE ATIN. İKİ TANE ORTA BOY DOMATESİN KABUKLARINI SOYUP, MİNİK MİNİK DOĞRAYIN. DAHA SONRA ONLARIDA TAVAYA ATIN. SÖYLE GÜZELCE KARIŞTIRIN. BİRAZ TUZ ATIN. DAHA SONRA ÜZERİNE (İSTEĞE BAĞLI) YUMURTA KIRABİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN. :D :roll: :!:

Kullanıcı avatarı
meyra
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 419
Kayıt: 21 Eyl 2006 [ 22:24 ]

Mesaj gönderen meyra »

KAYSERİ MANTISI
Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
tuz
su
İç Malzeme
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
Tuz ve kırmızı biber (salça)

servis İçin
500 gr. yoğurt
2-3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve biber ile 2 dakika kadar yoğurulur.350 gr. un elekten geçirilir.Ortasına çukur açılır.Yukarıda hamur için verilen
malzemeler içine katılır.Biraz sert bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Üzeri ıslak bir bezle örtülür.1 saat
dinlendirilir.Hamur açacağımız masaya un serpilir.Hamur masaya konduktan sonra tekrar üzerine bir miktar un serpilir.
Oklavayla yeterli büyüklükte ve kalınlıkta oluncaya kadar açılır.1,5 cm2 ebedında kesilir.
Her bir parçanın ortasına hazırlanmış olan kıymalı harçtan biraz hamurun içine konur.Köşelerinden bir araya getirilir.
Yapıştırmak için parmaklarla sıkıştırılır.Kaynamakta olan suya atılır ve orta ateşte pişirilir.Piştikten sonra süzülür ve tabaklara
alınır.Tuzla birlikte dövülmüş sarımsak konarak hazırlanan yoğurt eklenir.Tereyağ ateşte kızdırılır salça, kırmızı biber eklenip
mantının üzerine dökülür.AFİYET OLSUN
:razz: PEK KOLAY OLMASA DA.:razz: KOLAY GELSİN.

Kullanıcı avatarı
meyra
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 419
Kayıt: 21 Eyl 2006 [ 22:24 ]

Mesaj gönderen meyra »

TARİFLERİ BEĞENMİŞSİNİZDİR İNŞALLAH. :D

Siyah_Beyaz
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 1424
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]

Mesaj gönderen Siyah_Beyaz »

meyra yazdı:TARİFLERİ BEĞENMİŞSİNİZDİR İNŞALLAH. :D
arkadaşım teşekkür ederim ama keşke bunları başlıklar halinde açsaydın

Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Mesaj gönderen VSaBaH »

meyra, dur dur annemi çağırayım. Boşa gitmesin.. :D

Zaten ayda yılda bir yemek tarifi yazılıyor onu da kaçırmayalım... :mrgreen:

Bu arada tarifleri admin beyin dediği gibi ayrı başlıklar halinde aç ki okunurluğu artsın..Yemek tarifleri bölümüne girip yeni başlık diyeceksiniz.. O kadar zor değil..
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
meyra
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 419
Kayıt: 21 Eyl 2006 [ 22:24 ]

Mesaj gönderen meyra »

TAMAM :razz:

Kullanıcı avatarı
meyra
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 419
Kayıt: 21 Eyl 2006 [ 22:24 ]

Mesaj gönderen meyra »

YÖNLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Siyah_Beyaz
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 1424
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]

Mesaj gönderen Siyah_Beyaz »

aslında her tarifi ayrı başlık altnda açsan dahada güzel olucak, paylaşımların içinde çok teşekkürler

Cevapla