Bat
-
- Kurucu Yetkili
- Mesajlar: 1424
- Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]
Bat
MALZEME:
Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı
İnce bulgur 1/8 su bardağı
Ceviz içi 1,5 su bardağı
Sivribiber 2 adet
Domates 1 adet
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Maydanoz 1/2 bağ
Dereotu 1/2 bağ
Reyhan 1/2 bağ
Nane 1/2 bağ
Pulbiber 1/2 çorba kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.
Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı
İnce bulgur 1/8 su bardağı
Ceviz içi 1,5 su bardağı
Sivribiber 2 adet
Domates 1 adet
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Maydanoz 1/2 bağ
Dereotu 1/2 bağ
Reyhan 1/2 bağ
Nane 1/2 bağ
Pulbiber 1/2 çorba kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.