Çilekli Tavuk Göğsü

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tarantula500
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 462
Kayıt: 23 Nis 2006 [ 16:02 ]

Çilekli Tavuk Göğsü

Mesaj gönderen tarantula500 »

MALZEMELER
1/2 paket margarin
3 fincan un
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
vanilya
üstü için:
1/2 kg çilek
2,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu kavurun daha sonra şekeri ve sütü yavaş yavaş ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp ocaktan alın. 25 dakika kadar mikserle çırpın, son olarak vanilya ekleyin 5 dakika kadar daha çırpın.
üstü için: Çilekleri makineden geçirerek ezin içine şeker ekleyerek pişirin bu sırada 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp eriterek çileğe yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra bu karışımı tavuk göğsünün üzerine dökün, soğumaya bırakın.



Cevapla