MERCİMEKLİ KÖFTE
MERCİMEKLİ KÖFTE
MALZEMESİ
2 Su bardağı köftelik (ince) bulgur
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 bağ taze soğan (yeşil yaprakları ince kıyılmış)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı köfte baharı (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul Biber
1 kahve fincanı çiçekyağı
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri bir tencereye koyup üstünü kaptacak şekilde su koyun. Ocakta harlı ateşte pişmeye bırakın. Mercimekler suyunu çekip kolaylıkla elle ezilebilecek kıvama gelinceye kadar pişirilir. Gerekiyorsa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Mercimekler pişinçe içine bulguru da ekleyin. Ateşi kısın, bulgur mercimek'in suyunu çekinceye ve homojen bir karışım sağlanıncaya kadar iyice karıştırın.
İstenilen karışım sağlanınca ateşten alın ve pilav demlenir gibi demlenmeye bırakın.
Mercimek ve bulgur bir kenarda demlenirken, kuru soğanlar ince ince doğranıp bir tavada az miktarda yağ ile pembeleşinceye kadar kavurulur.
Taze soğan (yeşil yaprakları) ve maydanozu da ince ince kıyın.
Bir kenarda demlenmeye bıraktığımız mercimek-bulgur karışımına, az yağda kavurduğumuz kuru soğan ve kıyılmış kuru soğan, maydanozları da ekleyip birbirlerine iyice karışana kadar ağır ağır yoğurulur.
Elde edilen hamura köfte şekli verilerek servis yapılır.
Not: Şekillendirme işlemi sırasında köftenin kurumaması için zaman zaman az miktarda sıvıyağ ile hamurun üzerini yağlamakta fayda vardır.
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
2 Su bardağı köftelik (ince) bulgur
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 bağ taze soğan (yeşil yaprakları ince kıyılmış)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı köfte baharı (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul Biber
1 kahve fincanı çiçekyağı
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri bir tencereye koyup üstünü kaptacak şekilde su koyun. Ocakta harlı ateşte pişmeye bırakın. Mercimekler suyunu çekip kolaylıkla elle ezilebilecek kıvama gelinceye kadar pişirilir. Gerekiyorsa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Mercimekler pişinçe içine bulguru da ekleyin. Ateşi kısın, bulgur mercimek'in suyunu çekinceye ve homojen bir karışım sağlanıncaya kadar iyice karıştırın.
İstenilen karışım sağlanınca ateşten alın ve pilav demlenir gibi demlenmeye bırakın.
Mercimek ve bulgur bir kenarda demlenirken, kuru soğanlar ince ince doğranıp bir tavada az miktarda yağ ile pembeleşinceye kadar kavurulur.
Taze soğan (yeşil yaprakları) ve maydanozu da ince ince kıyın.
Bir kenarda demlenmeye bıraktığımız mercimek-bulgur karışımına, az yağda kavurduğumuz kuru soğan ve kıyılmış kuru soğan, maydanozları da ekleyip birbirlerine iyice karışana kadar ağır ağır yoğurulur.
Elde edilen hamura köfte şekli verilerek servis yapılır.
Not: Şekillendirme işlemi sırasında köftenin kurumaması için zaman zaman az miktarda sıvıyağ ile hamurun üzerini yağlamakta fayda vardır.
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
-
- Kurucu Yetkili
- Mesajlar: 1424
- Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]
- Kenshin Himura
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 275
- Kayıt: 01 Nis 2006 [ 23:15 ]
Kenshin Himura yazdı:bu çig köfteye benziyodu galiba yanlış hatırlamıyosam
Olur mu ya alakası yok!! Kenshin Himura valla ben çok sevmesem mercimekli köfteyi çiğ köfteden bundan iyidir kesin derim ama maalesef.. Çiğ köfteden daha çok sevmiyorsam. Beni de çiğ çiğ yoğursunlar.. :D
Bir admin olarak böyle kötü espri yaptığım için kendimden utanıyorum.. Ama uykusuzluğuma verin.. Sahuru bekledim yav..
! | REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER... |
- Kenshin Himura
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 275
- Kayıt: 01 Nis 2006 [ 23:15 ]
Yav çiğ köftede iyi ama sen onu düşünmeden yersen, o sana hiç acımaz. Yani bunu yiyenler bilir. Çiğ köftenin acısı sonralar belli olur. Ağzınız yanmasa bile... :lol:
Ama bu köfte öyle değil götür götürebildiğin kadar... Bir ara Konya'ya işin düşerse mutlaka beklerim.. Annem süper yapar bunu.. Tabi Tokat'a da gidersen bizim diğer adminimiz var. Köstebek Forum misafirini geri çevirmez heralde...
Ama bu köfte öyle değil götür götürebildiğin kadar... Bir ara Konya'ya işin düşerse mutlaka beklerim.. Annem süper yapar bunu.. Tabi Tokat'a da gidersen bizim diğer adminimiz var. Köstebek Forum misafirini geri çevirmez heralde...
! | REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER... |
- Kenshin Himura
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 275
- Kayıt: 01 Nis 2006 [ 23:15 ]
- pelgaheşin
- Aktif Üye
- Mesajlar: 15
- Kayıt: 17 Kas 2006 [ 14:33 ]