KATMER
KATMER
Malzemeler :
l kg. un
l çorba kaşığı tuz
3 bardak un
2 bardak çekilmiş ceviz
250 gr. tereyağı.
Hazırlanışı: Un, tuz, su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve bu hamur 4 eşit parçaya bölünür. Hamur tahtasında hamur 3 mm. Kalınlığında açılır. Ayrı bir kapta tereyağı eritilerek, açılan hamurun üzerinde gezdirilir. Hamur el ile açıldığı kadar yeniden açılır. Üzerine ceviz serpilerek, sağlı sollu ortaya doğru katlanır.Sonra öteki uçlardan da katlanır. Dinlendirildikten sonra biraz daha incelterek sac üzerinde iki yüzü tereyağı ile yağlanarak kızartılır..
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
AFİYET OLSUN.
l kg. un
l çorba kaşığı tuz
3 bardak un
2 bardak çekilmiş ceviz
250 gr. tereyağı.
Hazırlanışı: Un, tuz, su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve bu hamur 4 eşit parçaya bölünür. Hamur tahtasında hamur 3 mm. Kalınlığında açılır. Ayrı bir kapta tereyağı eritilerek, açılan hamurun üzerinde gezdirilir. Hamur el ile açıldığı kadar yeniden açılır. Üzerine ceviz serpilerek, sağlı sollu ortaya doğru katlanır.Sonra öteki uçlardan da katlanır. Dinlendirildikten sonra biraz daha incelterek sac üzerinde iki yüzü tereyağı ile yağlanarak kızartılır..
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
AFİYET OLSUN.