püreli rosto

Herkese parmak ısırttıracak yemekler yapmak isteyen bayanlara...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
gunce
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 1297
Kayıt: 01 Eyl 2006 [ 16:28 ]

püreli rosto

Mesaj gönderen gunce »

Malzemeler:
1 kg sigir eti (nuar)
4 kasik margarin (ben 2-3 kasik kadar siviyag kullaniyorum)
2 kuru sogan
1 havuc
3 domates veya 1 kasik salca
3 dis sarmisak
1 defne yapragi
5-6 tane karabiber
2 bardak sicak su

Puresi icin:
4 iri patates
1 kasik tereyag
1 cay bardagi sut

Bicakla bir kac yerinden deldiginiz nuari yagda cevirerek kizartin. Iri dogranmis sogani havucu, sarmisagi, karabiberi, tuzu, defneyi katarak kizarmaya 5 dakika daha devam edin. Domatesi veya salcayi kattiktan sonra suyuda ilave edip, orta ateste iki saati askin pisirin ( her yarim saatte bir eti ceviriyorum). Gerekirse biraz su katin.

Etin pismesine yakin patatesleri dograyip, haslayip, ezin yada kevgirden gecirin. Yagi sicak patateslere ekleyip hafif ateste karistirip ilik sutu ekleyin.

Nuari tencereden cikarip kalan suyu ve sebzeleri (defne yapragini atiyoruz) ezin yada kevgirden gecirin dilimlenmis nuarin ve purenin yaninda sos olarak kullanin. Veya oldugu gibi ezmeden kullanin.
AFİYET OLSUN



Kullanıcı avatarı
entelman38
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 08 Ağu 2013 [ 17:36 ]

püreli rosto

Mesaj gönderen entelman38 »

elinize sağlık denenmiş bir tarif mi

Kullanıcı avatarı
sechkine
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 13 Tem 2014 [ 01:19 ]

püreli rosto

Mesaj gönderen sechkine »

çok güzel görünüyor..denemek lazım..

Kullanıcı avatarı
htuzla
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 20 Tem 2014 [ 16:59 ]

püreli rosto

Mesaj gönderen htuzla »

süper tarif, teşekkürler

Kullanıcı avatarı
htuzla
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 20 Tem 2014 [ 16:59 ]

püreli rosto

Mesaj gönderen htuzla »

kolay tarifmiş, teşekkürler

Cevapla