1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Un Helvası

Gönderilme zamanı: 19 Kas 2006 [ 19:57 ]
gönderen pelgaheşin
125 gr margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Yapılışı
margarini tencerede eritip unu ekleyelim. Un kahvrengi oluncaya kadar kavuralım, kavrulmuş una kaynattığımız suyu ekleyelim suyu çektikten sonra şekerimizi ekletip kısık ateşte helvanın şekeri emmesini sağlayalım ve helvamız hazır. İstersek kaşıkla şekil verebliriz istersek elimizle servise hazır afiyet olun

Gönderilme zamanı: 19 Kas 2006 [ 20:17 ]
gönderen VSaBaH
pelgaheşin, forumumuza hoşgeldin..

Gelir gelmez böyle güzel bir tarif verdin ya helal sana...

Çok severim bunu ben :D Gerçi helvalar biraz üzücü zamanlarda tercih ediliyor ama yine de seviyorum :) Şimdiye kadar kimsenin helvasını yemedim.. İnşallah yemem de... ;-)

Gönderilme zamanı: 19 Kas 2006 [ 20:39 ]
gönderen Fatma Anne
Çok güzel bir tarif gerçekten :D paylaşım için sağol pelgaheşin

Yalnız bizde bu helva değilde hazır satılan tahin helva verilir üzücü zamanlarda ;-)

Un Helvası

Gönderilme zamanı: 08 Ağu 2013 [ 17:48 ]
gönderen entelman38
elinize sağlık denenmiş bir tarif mi

Un Helvası

Gönderilme zamanı: 20 Tem 2014 [ 17:07 ]
gönderen htuzla
teşekkürler, keşke kavurmanın da kolay bir yolu olsa