Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı
Malzemeler :
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
* Öncelikle şerbeti hazırlayın.
* Bunun için suyu tencereye alın.
* Tozşekeri ekleyin.
* Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın.
* Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın.
* Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın.
* Su kaynayınca unu azar azar ilave edin.
* Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
* Ateşten alıp, soğutun.
* Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
* Elinizle yoğurun.
* Sıkma torbasına doldurun.
* Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
* Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın.
* Sallayarak kızartın.
* Soğuk şerbetin içine atın.
* 15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.
Malzemeler :
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
* Öncelikle şerbeti hazırlayın.
* Bunun için suyu tencereye alın.
* Tozşekeri ekleyin.
* Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın.
* Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın.
* Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın.
* Su kaynayınca unu azar azar ilave edin.
* Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
* Ateşten alıp, soğutun.
* Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
* Elinizle yoğurun.
* Sıkma torbasına doldurun.
* Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
* Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın.
* Sallayarak kızartın.
* Soğuk şerbetin içine atın.
* 15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.
En son serife tarafından 01 Tem 2008 [ 19:15 ] tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.