Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Üniversiteliler kendi üniversitenizi ve bölümlerinizi burada tanıtabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Adana Çukurova Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi, bünyesinde 10 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 24 araştırma ve uygulama merkezini barındıran, Akdeniz bölgesinin önemli eğitim kurumlarından birisidir.

Kuruluş Tarihi : 1973
Adresi : Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Balcalı/Adana
Bulunduğu Şehir: Adana
Mail Adresi : [email protected]
Tel. : 0(322)338 60 84
Öğrenci Sayısı : 18 000
Eğitim Dili : Türkçe-İngilizce
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi, bünyesinde 10 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 24 araştırma ve uygulama merkezini barındıran, Akdeniz bölgesinin önemli eğitim kurumlarından birisidir.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Üniversitenin kendisine ait yurdu bulunmamaktadır.Öğrenciler, üniversiteye bağlı birimlerin bulunduğu yerlerdeki kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlarda veya özel yurtlarda barınmaktadırlar
Üniversite bünyesindeki yemekhane ve kafeteryalar hesaplı yemek yenebilecek mekanlardır.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversite zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir.Fakülte ve yüksekokullarda öğrencilerin kullanabilecekleri bilgisayarlar, bilgisayar odalarında öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.Dersler ve araştırma çalışmaları bilgisayar destekli yürütülmektedir.
Öğrenci ve öğretim elemanlarının ihtiyaç duydukları ulusal ve uluslararası yayınların mevcut olduğu merkezi kütüphanede, ayrıca CD-ROM veri tabanı ve İnternet bağlantısı ile tarama yapmak mümkündür.

Sağlık:

Gerekli durumlarda, ilk muayeneleri Mediko-Sosyal merkezinde yapılan öğrenciler, gerekli durumlarda, öncelikli olarak üniversite hasta hanesine veya diğer sağlık kuruluşlarına sevk edilirler.

Sosyal etkinlikler:

Üniversite öğrencileri yirminin üzerinde değişik kolda, bos zamanlarını değerlendirebilmektedirler.Kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve çeşitli spor sahaları değişik sporları yapmaya olanak tanımaktadır.

Ulaşım:

Üniversitenin Balcalı kampüsüne ulaşım, özel toplu tasıma araçlarıyla sağlanmaktadır.

Not:
Çukurova üniversitesi öğrencilerinin AIESIEC ve benzeri programlarla yurt dışında staj yapma olanağı mevcuttur.



Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, fakülte, enstitü ve yüksekokulları ile birlikte, Ahmet Necdet Sezer, Ali Cetinkaya, Ahmet Karahisari, Öterler ve Uşak kampüsleri olmak üzere 5 kampüsten oluşmaktadır...
Kuruluş Tarihi: 1992
Yazışma Adresi: Ordu Bulvarı 03200 Afyon
Telefon: 0(90)272-214 19 01/212 08 81
Eğitim Dili: Türkçe

Afyon Kocatepe Üniversitesi, fakülte, enstitü ve yüksekokulları ile birlikte, Ahmet Necdet Sezer, Ali Cetinkaya, Ahmet Karahisari, Öterler ve Uşak kampüsleri olmak üzere 5 kampüsten oluşmaktadır. Üniversite 12 fakültesi,3 enstitüsü, 9 araştırma ve uygulama merkezi,3 yüksekokulu, 16 meslek yüksekokulu ve 1 konservatuarı ile 15871 öğrenciye öğrenim imkanı sunmaktadır.Üniversite bünyesinde 600 civarında akademik ve 450 idari personel istihdam edilmektedir.
Üniversite çevresindeki yeterli sayıdaki yurtlar öğrencilerin barınma problemini tamamen çözümlüyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler:

Afyon Yurdu Müdürlüğü.Cumhuriyet mam.Hüseyin Ödüm cad.No.4 Afyon
Bolvadin Yurdu Müdürlüğü:Develi mevkii.Küçük sanayi sitesi yani.Bolvadin-Afyon

adreslerinden bilgi alabilirler.

Burslar

İlgili öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim ve harç kredisi alabilecekleri gibi;

Bolvadinliler DayanismaVakfi:Özel Belediye Pasajı.Kat 3 Bolvadin Afyon
Eğitim ve Kültür Vakfı:Özel Müderris Hasan cad.No 11 Afyon

adreslerinden de özel burs temin edebilirler.

Üniversitenin kampüslerinde öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak üzere kafeteryalar mevcuttur. Ayrıca maddi imkanları iyi olmayan öğrencilere, üniversite, kendi imkanları çerçevesinde ücretsiz yemek imkanı sunmaktadır.

Öğrencilerin sağlık problemleri Üniversiteye bağlı Mediko-Sosyal Merkezi tarafından halledilmektedir. Bunun yanısıra üniversiteye bağlı bir Uygulama ve Araştırma Hastanesi mevcut olup öğrenciler bu hastanenin imkanlarından da istifade edebilmektedirler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi teknolojik donanım açısından oldukça iyi durumda.Üniversite öğrencileri İnternet aracılığıyla uluslararası veri ağlarına ulaşabilmektedirler. Ayrıca üniversitenin oldukça zengin bir program kütüphanesi vardır.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi 15 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokul, 5 enstitü ve 1 konservatuarı bünyesinde bulunduran Türkiye‘nin en büyük üniversitelerinden birisidir.



İsmi: Ankara Üniversitesi
Kuruluş: 1946
Adresi: Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Tandoğan
Bulunduğu Şehir: Ankara
Mail Adresi: [email protected]
Tel: 0(312) 222 85 32- 212 79 08
Eğitim Dili: Türkçe


Ankara Üniversitesi 15 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokul, 5 enstitü ve 1 konservatuarı bünyesinde bulunduran Türkiye‘nin en büyük üniversitelerinden birisidir.Üniversite Türkiye Cumhuriyeti'nin Anadolu’da kurduğu ilk üniversitedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Hukuk, Dil ve Tarih-Coğrafya, Fen, Tıp Fakülteleri 1946 yılında çıkan bir yasa ile aynı çatı altında toplanmış ve bu fakülteler Ankara Üniversitesi'ni oluşturmuştur. Yine 19. Asrın ikinci yarısında İstanbul'da kurulup Cumhuriyetten sonra Ankara'ya taşınan Siyasal Bilgiler, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri kısa süre içinde Üniversiteye katılmışlardır.

Üniversite, 43 ön lisans ve 94 lisans programı altında, 5.000 öğrenciye ön lisans ve 30.000 öğrenciye ise lisans öğrenimi sunmaktadır. Ankara Üniversitesi'nde 850'i profesör, 450'si doçent, 300'ü yardımcı doçent olmak üzere toplam 1.600 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Öğretim üyelerinin yanı sıra toplam 2.000 öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlisi vardır.

Tüm diğer büyük şehirlerde olduğu gibi Ankara’da da barınma problemi öğrencilerin en önemli problemi olarak karsımıza çıkmaktadır. Özel yurtlar ve devlet yurtları dışında öğrencilerin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üniversiteye bağlı yurtlarda mevcuttur: Üniversitenin Ankara içerisinde 5, Çankırı,Kalecik ve Beypazarı da da birer ögrenci yurdu vardır.

Ankara Üniversitesine bağlı yurtlar:

Vehbi Koç Erkek Ögrenci Yurdu
Ankara Üniversitesi Milli Piyango Ögrenci Evi
Cumhuriyet Ögrenci Evi
Yıldırım Beyazıt Ögrenci Evi
Diğer Yurt adresleri için (Yurtlar/Ankara)

Bütün yurtlarda öğrencilerin barınma dışında diğer problemlerinin de çözülmesine çalışılmaktadır. Bu amaca yönelik olarak tüm yurtlarda kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmaktadır.
Üniversiteye bağlı kampuslardaki bütün kafeteryalarda günde yaklaşık 14 bin öğrenciye ucuz yemek verilmekte, muhtaç öğrencilerden ise yemek ücreti alınmamaktadır.

Kültürel Hayat
Öğrencilerin sosyal ve kültürel zenginleşmesini de eğitimin bir parçası olarak gören Ankara Üniversitesi, bu konuda çok sayıda etkinliği bünyesinde barındırmaktadır.

Burslar
Ankara Üniversitesi öğrencileri; gerekli şartlar yerine getirildiği takdirde Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alabilecekleri gibi üniversiteye bağlı veya özel bir çok vakıftan da burs alma imkanına sahiptirler.Ayrıca üniversite kendi bünyesindeki basarili öğrencileri de değişik şekillerde desteklemektedir.Bu konuda rektörlükten bilgi alınabilir.Burs adresleri için:Burslar/Ankara

Sağlık
Ankara üniversitesi ;gerek Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (Medikososyal), gerekse hastaneleri aracılığıyla sağlık alanında, öğrencilerine ve çalışanlarına geniş çaplı bir hizmet sağlamaktadır. Öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgili birim, Rektörlüğe bağlı Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi'dir. Sağlık sorunları nedeni ile başvuruda bulunan öğrencilerin yalnızca kimliklerini göstermesi yeterliolmaktadir. Teşhis ve tedavi, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi servislerinde ilgili doktorlar tarafından yapılmakta, gerekli görülenler hastanelere sevk edilmekte, ilaç gereksinimleri Üniversite Uygulama Eczanesi'nden ve anlaşmalı eczanelerden karşılanmaktadır. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi'nde Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Göz,Çocuk, İntaniye, Radyoloji, Diş ve Psikiyatri servisleri ile Biyokimya, Hematoloji ve Mikrobiyoloji laboratuarları bulunmaktadır. Bütün servislerde yeterli sayıda doktor, diş hekimi, biyolog, eczacı ve yardımcı sağlık elemanı bulunmaktadır.

Öğrencilerin sağlık sorunlarını çözümlemede destek olan ana kurum Tıp Fakültesi'dir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemizin en büyük üniversite hastaneleri kompleksine sahiptir. Bu kompleks içindeki İbn-i Sina, Cebeci ve Kalp Merkezi hastanelerimizin toplam yatak kapasiteleri 2400'ün üzerinde olup, poliklinik hizmetlerinden yararlanan hasta sayısı yılda 500.000 civarındadır.Öğrencilere destek olan bir başka birim de Diş Hekimliği Fakültesi'dir. Bu Fakültemizde geniş ve çok yönlü teşhis, tedavi olanaklarından yararlanan hasta sayısı 1999 yılında 35.000'e ulaşmıştır.

Teknolojik Altyapı
Ankara Üniversitesi teknolojik altyapısı itibariyle çok gelişmiş ve modern imkanlara sahip üniversitelerin başında gelmektedir.Üniversitede 20 UNIX sunucu ve 3500 kişisel bilgisayar, çeşitli işletim sistemlerinde ve kapasitede 16 öğrenci bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Buralarda, uygulamalı dersler yanında öğrencilere hizmet verilmektedir. Bütün birimlerde İnternet kullanımı için altyapı mevcut olup, ücretsiz olarak isteyen herkese sunulmaktadır. 12000 kişinin elektronik posta adresi mevcuttur.

Üniversitedeki Toplam Bilgisayar Sayısı : Kişisel Bilgisayarlar: 4000
Sunucu Bilgisayar: 30
Öğrenci Laboratuar Sayısı: 23
Laboratuarda Verilen Hizmetler İnternet Kullanımı, Uygulamalı Derslerin Yapılması, Öğrencilerin Ödevleri İçin Kullanımı 2001 yılı için alınması planlanan bilgisayar sayısı: 1000 adet
Yeni açılacak Laboratuar Sayısı: 5

Üniversitede Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde Oracle, Progress, FoxPro gibi veri tabanları ve Pascal, C++, Visual Basic, Cobol gibi yazılım programları kullanılmaktadır. İsteyen her öğrenciye e-mail adresi ve web sayfası açma imkanı verilmektedir.
E-mail adresi ve web sayfası açma işlemi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. 2001-2002 Öğretim yılından itibaren Ankara Üniversitesine kayıt yaptıran her öğrenciye otomatik olarak e-mail adresi verilmesi planlanmaktadır. Üniversitede evden modemle İnternet kullanım olanağı mevcut olup, ücretsiz olarak her öğrencinin bu hizmetten yararlanma hakkı vardır.

Üniversiteye bağlı fakülteler ve yüksekokullar Ankara içinde oldukları için çok büyük bir ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.Öğrenciler şehir içerisindeki toplu tasıma araçlarından istifade edebilmektedirler.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi

ODTÜ Türkiye’nin en modern ve güzide teknik üniversitesi olarak Ankara-Eskişehir karayolu üzerindeki kampüsünde 1956 yılından bu yana...


Kuruluş : 1956
Adresi : Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnönü Bulvarı/Ankara
Bulunduğu Şehir : Ankara
Mail Adresi :[email protected]
Tel : 0(312)210 10 00
Öğrenci Sayısı : 17 000
Eğitim Dili : İngilizce
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

ODTÜ, Türkiye’nin en modern ve güzide teknik üniversitesi olarak Ankara-Eskişehir karayolu üzerindeki kampüsünde 1956 yılından bu yana eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır.Üniversite, özellikle İngilizce eğitim vermesi ve öğrencilerine sağladığı modern eğitim imkanlarıyla bağlantılı olarak;çok sayıda öğrencinin,üniversite giriş sınavında ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:
Üniversite son derece modern imkanlara sahip 16 adet öğrenci yurdunu bünyesinde barındırmaktadır.Bu yurtların bir kısmı kız, bir kısmı da erkek öğrenciler içindir.Yurtların toplam kapasitesi, 6000’in üzerindedir.Bu yurtlara, Ankara dışından üniversiteye gelen öğrenciler,kendi başarıları ve ailelerinin ekonomik durumları gibi kriterler göz önünde bulundurularak kabul edilirler.Bu yurtlarda bütün öğrencilerin yararlanabileceği bilgisayar labaratuvarından, bazı odalarda İnternet bağlantısına, kantin ve televizyon salonundan, öğrencilerin kendi yemeklerini yapabilecekleri mutfaklara kadar tüm modern ve teknik imkanlar mevcuttur.
Üniversite bünyesinde çok sayıda cafe ve kantin mevcuttur.Öğrenci kafeteryasında öğle ve aksam yemekleri tabldot olarak çıkmaktadır.Bütün cafelerde de yine öğle yemeği verilmektedir.Ayrıca bu cafe ve kantinlerde sıcak ve soğuk içecek de bulunmaktadır.Bütün bunların yanında, yurtların kantinlerinde de yiyecek ve içecek bulunmakta olup yine kampüsteki alış- veriş merkezinde değişik restoranlar mevcuttur.

Teknoloji ve Kütüphane:
ODTÜ, öğrencilerin ihtiyacı olan bütün teknolojik donanıma ve alt yapıya sahip bir üniversitedir.Öğrenciler birçok değişik laboratuvardan istifade edebilmektedirler.Bütün öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak sayıda bilgisayar yine yeterli sayıda bilgisayar labaratuvarında mevcuttur.Üniversite bütün birimleriyle bilgisayar bağlantısına sahiptir.
Üniversite çok zengin bir kütüphaneye sahiptir.Bütün öğrenciler kütüphaneden istifade edebilecekleri gibi yine ihtiyaç duydukları yerli ve yabancı süreli yayınlara kütüphane aracılığıyla ulaşabilmektedirler.


BURS OLANAKLARI

Başarı Bursları
Başarı bursları, ÖSS Sınavında dereceye giren öğrencilere ODTÜ Üstün Başarı Bursu ve ODTÜ Temel Bilim Bursu isimleriyle verilmektedir. Bu burslar karşılıksız olup, öğrenci yerleştirildiği programda öğrenimine başarılı olarak (iki dönem üst üste dönem ve/veya genel not ortalaması 2.50’nin altında olmamalı) devam ettiği sürece verilir.

ODTÜ Burs ve Yardım Komitesinin Dağıtımını Üstlendiği Burs ve Yardımlar

I. Başvuru
Eski ve yeni öğrencilerin burs başvuruları, başvuruların değerlendirilmesi ve bursların dağıtımı ile ilgili takvim her yıl Mayıs ayında ilan edilir. Eski öğrenciler bir sonraki eğitim-öğretim yılı için burs başvurularını Mayıs ayının 3. haftasından başlayarak yaparken, ODTÜ'yü yeni kazanan öğrenciler ise burs başvurularını ilk kayıtlar sırasında yapmaktadır. ODTÜ’yü yeni kazanan öğrencilerin “Öğrenci Özlük Bilgi Formu”nun bir kopyasını kayıtlar sırasında getirmeleri ve burs masasına teslim etmeleri gereklidir.

Burs almaya hak kazananların isimleri, eğitim yılının ilk haftalarında, Ekim ayında yapılan sözlü görüşmelerin tamamlanmasından yaklaşık iki hafta sonra Burs ve Yardım Komitesi Ofisi, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve 2. Yurt ilan panolarında açıklanır.

Burs başvurusunda bulunduğu halde sözlü görüşmeye çağırılmayan, çağırıldığı halde herhangi bir burs almaya hak kazanamayan veya burs almaya hak kazanmasına karşın bu sonuca itiraz etmek isteyen öğrenci, gerekçesini açık olarak belirttiği dilekçe ile Burs ve Yardım Komitesi Ofisi’ne, bursların ilan edilmesinden sonra en geç 3 hafta içinde iletmelidir. Bu dönemde itiraz etmeyenler, eğitim yılı sonuna kadar (takip eden eğitim yılı için burs başvuru tarihine kadar) bir kez daha burs başvurusunda bulunamazlar.


ODTÜ Burs Komitesi’nin dağıtımını üstlendiği burslar:

ODTÜ Nakit Bursu
ODTÜ Öğrenci Destekleme Derneği'nin (ÖDD), ODTÜ personelinin ve mezunlarının bağışlarından ve çeşitli etkinliklerden sağladığı, çeşitli kurumların ODTÜ öğrencilerine tahsis ettiği ve ODTÜ Burs Komitesi’nin dağıtımını üstlendiği nakit burslarını içermektedir. Bazı kurum burslarını alabilmek özel koşullara (başarı, belirli bir bölüm öğrencisi olmak gibi) bağlı olabilmektedir.

Geri Ödemeli Nakit Bursu
Bu tür burslar, bazı kurumlar tarafından sağlanan ve dağıtımını ODTÜ Burs ve Yardım Komitesi’nin üstlendiği mezuniyet sonrası geri ödeme koşulu olan bursları içermektedir. Alınan bursun geri ödenmesi, gereksinimi olan yeni öğrencilerin burs almasına destek olmaktadır. Bu tür bursların mezuniyet sonrası geri ödeme taksitleri mezunlarımızın gelir düzeyine göre düşük tutulduğu için, bu tür bursa başvurmaktan çekinilmemesi önerilir.

Hizmet Karşılığı Nakit Bursu
Bu grup burslar, çeşitli kurumların ODTÜ Burs ve Yardım Komitesi’nin aracılığı ile mezuniyet sonrası o kurumda belirli bir süre hizmet yapma karşılığında verdiği bursları içermektedir. Genelde belirli bir bölümün başarılı öğrencilerine verilen bu tür burslar mezuniyet sonrası iş garantisi de sağladığı için çoğu kez özellikle tercih edilmektedir. ODTÜ Burs ve Yardım Komitesi öneriyi yapmakta ve bu öneriler doğrultusunda ilgili kurum bursiyerlerini seçmektedir.

Yurt Bursu
Sadece ODTÜ yurtlarında kalan öğrencilerin yararlanabildiği bu burs, öğrencinin yurttan ayrılması halinde otomatik olarak kesilir ve nakit bursuna çevrilemez.

Yemek Bursu
Yemek bursları ODTÜ kafeteryasında öğle, akşam yemeği veya her ikisini de içerebilmektedir. Yemek bursu nakit bursuna çevrilemez. Öğrenci, aldığı yemek bursunu ders programına uygun olmadığı zaman, Kafeterya Müdürlüğü'ne başvurarak öğün zamanını değiştirebilir.


Kamu Kaynaklı Burslar
Bu burslar ile ilgili bilgiler, çeşitli basın ilanları ile ÖSYM kılavuzunda duyurulur. Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiler bu kurumların ilgili bürolarından ve ODTÜ Burs ve Yardım Komitesi Ofisi’nden sağlanabilir.

Kredi Yurtlar Kurumu Katkı Payı Kredisi
Harç Kredisi Başvuru Formu ve gerekli bilgi ÖSYM kılavuzu ile öğrencilere ulaştırılmaktadır. Bu dönemde başvuru yapamayanların, yıl içinde tekrar başvuru yapma olanağı yoktur. Ara sınıf öğrencileri Temmuz-Ağustos aylarında basın ilanlarından başvuru tarihlerini ve koşullarını öğrenebilirler. Normal eğitim süresi için verilen harç kredisi bu süre sonunda öğrenci mezun olamamışsa bile otomatik olarak kesilmektedir. Mezun olduktan iki yıl sonra geri ödemesi yapılan bu kredinin, geri ödeme şartları bir üniversite mezunu için sorun olmamaktadır. Bu krediye ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin başvurmaları önerilir.

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi
Öğrenim Kredisi Başvuru Formu ve gerekli bilgi ÖSYM kılavuzu ile birlikte öğrencilere ulaştırılmaktadır. Normal eğitim süresi için verilen kredi, bu süre sonunda öğrenci mezun olamamışsa bile otomatik olarak kesilmektedir. Kredi Ocak ayında başlar ve üçer aylık kredi karşılığı yıl boyunca dört kez (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında) toplu olarak ödenir. Öğrenim Kredisi, Katkı Payı Kredisi gibi geri ödemelidir.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Bursu
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Bursu ile ilgili bilgi ve başvuru formları üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere ulaştırılmaktadır. Ara sınıflarda başvuru yapmak olanaksızdır. Ekonomik duruma göre verilen burslar, öğrenci başarısız olduğu zaman kesilir. Bir yıl sonra öğrenci başarı durumunu düzeltip, tekrar başvurabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Bursu
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Fakülteleri öğrencilerine verdiği bursları içermektedir. ÖSYM kılavuzunda şartlar ve kontenjanlar hakkında bilgi verilmektedir. Bu şartları sağlayan öğrencilerin adreslerine başvuru formları bakanlık tarafından yollanmaktadır. Başarısız olan bursiyerin bursu bir yıl için dondurulur. Öğrenci yıl içinde başarı durumunu düzeltirse isteği üzerine burs yeniden bağlanır. Ara sınıflarda burs başvurusu yapılamaz.

Diğer Burs Olanakları
Üniversitemiz öğrencilerine çeşitli dernek, vakıf ve şirketler de burs olanağı sağlamaktadır. Karşılıklı veya karşılıksız olabilen bu tür burslarla ilgili duyurular Öğrenci İşleri panolarından takip edilebilir.

Üniversitede Çalışma Olanağı
Üniversitede öğrenciler ilgi duydukları birimlerde, haftada en fazla 15 saat olmak üzere çalışabilirler. Bu birimler Kütüphane, bazı bölümler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Basın Bürosu, Havuz Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü, Kültür ve Kongre Merkezi ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’dür.


Burs ve Yardım Ofisi
Rektörlük Binası Giriş Kat
Tel : (312) 210 34 08


Fakülteler:

Mimarlık Fakültesi
- Mimarlık Bölümü
- Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
- Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi
- Biyolojik Bilimler Bölümü
- Kimya Bölümü
- Tarih Bölümü
- Matematik Bölümü
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
- Felsefe Bölümü
- Fizik Bölümü
- Psikoloji Bölümü
- Sosyoloji Bölümü
- İstatistik Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İşletme Bölümü
- İktisat Bölümü
- Uluslararası İlişkiler Bölümü
- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Eğitim Fakültesi
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
- Eğitim Bilimleri Bölümü
- İlköğretim Bölümü
- Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
- Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
- Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü

Mühendislik Fakültesi
- Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
- Kimya Mühendisliği Bölümü
- İnşaat Mühendisliği Bölümü
- Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Mühendislik Bilimleri Bölümü
- Çevre Mühendisliği Bölümü
- Gıda Mühendisliği Bölümü
- Jeoloji Mühendisliği Bölümü
- Endüstri Mühendisliği Bölümü
- Makina Mühendisliği Bölümü
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
- Maden Mühendisliği Bölümü
- Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü

Enstitüler
- Uygulamalı Matematik Enstitüsü
- Enformatik Enstitüsü
- Deniz Bilimleri Enstitüsü
- Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sosyal Bilimler Enstitüsü

Meslek Yüksekokulu

Yabancı Diller Okulu
- Temel İngilizce Bölümü
- Modern Diller Bölümü
- Akademik Yazı Merkezi

Rektörlüğe Bağlı Bölümler
- Türk Dili Bölümü
- Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü


Uluslararası Bakış Açısı
ODTÜ'nün uluslararası perspektifi ile paralel olarak, fakülte üyelerinin yüzde beşinden fazlası yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerden oluşmaktadır. Her yıl yaklaşık aynı oranda Türk fakülte üyesi yabancı üniversitelere veya araştırma merkezlerine misafir olarak veya araştırmacı olarak gitmektedir. ODTÜ'nün tam zamanlı fakülte üyelerinin yaklaşık yüzde yetmişi yurtdışında öğrenim görmüş veya doktora derecelerini yabancı bir üniversitede almışlardır.


Yüksek Eğitim Standartları
ODTÜ uluslararası düzeyde yüksek eğitim standartlarını korumayı amaç edinmiştir. Mühendislik Fakültesi'ndeki pek çok bölüm ODTÜ'nün isteği üzerine Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET) adındaki akreditasyon kurumu tarafından değerlendirilmiş ve bu kurumun onayını almıştır. Eğitimde uluslararası düzeyi korumaya çalışan ODTÜ'nün Mühendislik Fakültesi, 1977 yılında, UNESCO Mühendislik Eğitimi kurumu tarafından "Gümüş Onur Arması" na, Amerika Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından da "Akreditasyon Faaliyetlerinde Başarı Ödülü"ne layık görülmüştür.


Türkiye'de ODTÜ
ODTÜ, Türkiye'nin rekabeti yüksek sayılı üniversitelerindendir. Her yıl ülke çapında yapılan Üniversite Giriş Sınavları'na giren en yüksek puanlı 1000 öğrencinin 1/3'ünden fazlası ODTÜ'yü tercih etmektedir. ODTÜ'de öğrenim görme talebi çok yüksek olduğundan, ODTÜ'nün pek çok bölümü, Üniversite Giriş Sınavı'na giren yaklaşık birbuçuk milyon öğrenciden sadece en üstteki yüzde birlik dilime girebilenleri kabul etmektedir. ODTÜ öğrencilerinin yüzde kırktan fazlası yüksek lisansa devam etmektedir.



Sağlık:
ODTÜ bünyesindeki bütün sağlık hizmetleri Sağlık Rehberlik Merkezi tarafından verilmektedir.Bu birimde hastaların tedavileri ve yine bu birime bağlı laboratuarlarda tüm tetkikler yapılmaktadır.Yine yabancı öğrenciler için özel sağlık sigorta sistemi vardır.

Sosyal Etkinlikler:
Üniversite çok geniş bir sosyal etkinlikler ağın sahiptir.Öğrenciler spordan müziğe, güzel sanatlardan birçok başka alna kadar çok değişik kollarda sosyal aktivitelere katılabilirler.Kampüs içerisinde değişik sporların yapılabilme imkanı ve bunun için gerekli tesisler mevcuttur.


Ulaşım:
Üniversiteye toplu taşıma araçlarıyla rahatlıkla ulaşılmaktadır.Ulaşım için birçok değişik alternatif mevcuttur.şehir merkezine 7 km. uzaklıktaki kampüse Ankara’nın değişik semtlerinden rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Ankara Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir.


İrtibat:
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü

06500 Teknikokullar ANKARA
Tel:0(312) 212 68 40
Fax: 0(312) 221 32 02


Tarihçe:
Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır. Bu karar 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" nün açılmasıyla sonuçlanır.

Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır.

Kurulduğunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı daha sonra hızla artar.

Bugün kendisine bağlı olarak eğitim-öğretimini sürdüren 25 fakültesi, 21 yüksek okulu, 18 araştırma merkezi ve 5 enstitüsü île Gazi Üniversitesi, adım aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yansır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir.


Fakülteler:
ÇORUM İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ
ÇORUM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİYEL SANATLAR EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
KASTAMONU EĞİTİM FAKÜLTESİ
KASTAMONU ORMAN FAKÜLTESİ
KIRŞEHİR EĞİTİM FAKÜLTESİ
KIRŞEHİR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ
TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
TIP FAKÜLTESİ
TİCARET TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ


Yüksek Okullar:
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
BEYPAZARI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇORUM MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇORUM SAĞLIK YÜKSEKOKULU
HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU
KASTAMONU BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEKOKULU
KASTAMONU SAĞLIK YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR SAĞLIK YÜKSEKOKULU U
POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
SUNGURLU MESLEK YÜKSEKOKULU
TAPU KADASTRO MESLEK YÜKSEKOKULU
ATATÜRK MESLEK YÜKSEKOKULU
ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU
GAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU
MUCUR MESLEK YÜKSEKOKULU
KEÇİÖREN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
KAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU


Enstitüler:
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
KAZALARI ARAŞTIRMA VE ÖNLEME ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ


Burs:
1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren ÖSS’de sayısal ham puan sıralamasında ilk 2000’e, sözel ve eşit ağırlık ham puan sıralamasında ilk 1000’e giren ve Üniversiteyi ilk sırada tercih eden öğrencilere, öğrenim hayatları boyunca devam edecek olan ve her yıl enflasyon oranında artan karşılıksız burs verilmektedir.


Ulaşım:
Öğrencilerimizin yükseköğretim kurumlarına ulaşımları şehrin değişik merkezlerinden geçen Belediye Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Dolmuş, METRO bağlantılı ANKARAY ile gerçekleşmekte, öğrencilerimiz Dolmuşların dışında diğer ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanabilmektedirler.

METRO bağlantılı ANKARAY seferleri hafta içerisinde her 4 (dört) dakikada bir trenin hareketi ile sağlanmakta, hafta sonlarında ise bu süre 6 (altı) ya da 8 (sekiz) dakikaya çıkmaktadır.


Beslenme, Barınma ve Sağlık:
Üniversiteye bağlı Fakülte ve Yüksekokullarda okuyan öğrencilerle çalışan personel eş ve çocuklarının sağlık problemlerinde ilk başvuru Mediko-Sosyal Merkezi’ne yapılmakta olup tahlil laboratuvarları, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, psikolojik danışma ve rehberlik ile diyet ünitelerinin hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Mediko Sosyal Merkezinde 4 Diş Hekimi, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Psikiyatr, 1 Dermatoloji Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı ve 11 pratisyen olmak üzere 23 hekim görev yapmaktadır.

Öğrenci ve personelin ilaç ihtiyaçları Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tedavi ünitesi içinde bulunan Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesinden; temin edilemeyen ilaçlar ise anlaşmalı eczanelerden karşılanmaktadır.

Öğrenci yemekhanesi hizmet vermektedir. Gazi Üniversitesi'ne bağlı öğrenci yurdu bulunmamakta ancak Üniversitenin şehir merkezi ve merkezi yurtlara yakınlığı (Sabancı Kız Yurdu, Gazi Yurdu, Mehmet Akif Kız Yurdu, Koç Öğrenci Yurdu gibi) öğrencilerin okullarına rahat ulaşabilmelerine imkan sağlamaktadır. Öğrenciler kendi imkanları doğrultusunda Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar ve özel yurtlarda kalmaktadır.


Spor:
Faaliyetler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda 2 çeşitli Fakültelerde 3 olmak üzere toplam 5 kapalı spor salonu, kapalı ve açık yüzme havuzları, Rektörlük Kampüsü içerisinde bulunan açık futbol sahası ile Gazi Üniversitesi Spor Tesislerinde yürütülmektedir.


Öğrenci Kulüpleri:
Fakülte ve Yüksekokullar bünyesinde çalışan Tiyatro Kulübü (GÜTİK)- Amerikan Futbol Kulübü- Türk Halk Müziği Topluluğu- Türk Müziği Topluluğu- Gazi Acil Yardım Ekibi (G.A.Y.E.), GÜDAK (Gazi Üniversitesi Dağcılık Arama- Kurtarma Merkezi), Masa Tenisi Kulübü ve Gazi Robot Topluluğu (ROBOGAZİ) vb. gibi oldukça geniş bir yelpazede yer alan öğrenci kulüpleri ve toplulukları faaliyet göstermektedir.


Kütüphane:
Gazi Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1982 yılında kurulan Merkez Kütüphanesi, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde bulunan 2000 m2’lik geçici binasında hizmet vermektedir.

Ankara’nın en büyük üniversite kütüphanesi olan Merkez kütüphanenin koleksiyonunda; 121.532 cilt kitap, 53.136 adet ciltli dergi, 7643 adet yüksek lisans tezi olmak üzere toplam 182.311 cilt yayın bulunmakta, abone olunan süreli yayın sayısı 841’i yabancı, 570’i Türkçe olmak üzere toplam 1411 adettir. Ayrıca yaklaşık 9000 adet elektronik dergiye ulaşım sağlanmakta, yayın taramalarında kullanılan 9 adet CD-ROM, 14 adet online veri tabanı bulunmaktadır.

Kitap dışı materyal koleksiyonunda ise 34169 slayt, 462 disket, 653 CD, 147 ses bandı, 3 plak, 164 video-kaset, 102 saydam, 1 mikrofilm, 9 mikrofiş, 18 harita, 5 kroki, 2 plan yer almaktadır. Ayrıca her yıl koleksiyona 8000-10000 cilt yeni yayın eklenmektedir.


Yurtdışı Bağlantıları:
Kaliforniya, North Carolina, Connecticut, Texas (AUSTİN), Makedonya, Özbekistan, Kırgızistan, Pakistan Üniversiteleri ve Enstitüleri ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde akademik işbirliği kuruldu. Alexander Von Humbold Vakfı kanalıyla Alman Üniversiteleri ile akademik işbirliğinin temeli atıldı, ayrıca NATO Uluslararası Bilimsel Programları çerçevesince Amerika ve Avrupa’da çeşitli Üniversitelerle araştırma faaliyetlerinde ortak çalışmalar yürütüldü.

Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi ile sağlık alanında işbirliği; Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi ile akademik personel değişimi, bilim ve eğitim alanında ortak çalışma; Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Birinci Taşkent Tıp Enstitüsü ile işbirliği; Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Üniversitesi ile daha önce yapılmış protokole dayalı olarak İşletme ve Kooperatif İşletmeciliği alanında; Musul Üniversitesi ile Diş Hekimliği, Fen, Mühendislik alanlarında; Kıbrıs Amerikan Girne Üniversitesi ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi alanında; Makedonya St. Kliment Ohridski Üniversitesi ile de akademik işbirliği alanında protokol imzalanarak çalışılmaya başlandı.

Türkiye’nin sayılı Tıp Fakülteleri içerisinde yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi K-Q, TSE, ISO, EN, 9000 kalite belgelerine sahiptir.

Ankara Hacettepe Üniversitesi

Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Keçiören, Polatlı ve Kaman olmak üzere 6 kampusta bulunmaktadır...


İletişim Bilgileri:
Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye-ANKARA
Tel: 299 21 60
Fax: 299 20 25

Öğrenim Dili:
Türkçe/İngilizce/Fransızca/Almanca

Yerleşimi:
Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Keçiören, Polatlı ve Kaman olmak üzere 6 kampusta bulunmaktadır. Ana Kampuslardan Ankara şehir merkezinde olan Sıhhiye Kampusu 210.238 m2.lik, Beytepe Kampusu ise 5.877.628 m2 lik alan üzerinde kurulmuştur.

Burs:
Üniversite tarafından, 1997-1998 öğretim yılından itibaren öğrencilere başarı, nakit ve beslenme adı altında değişik içerikte burslar verilmektedir. 2001-2002 öğretim yılında da yaklaşık 475 öğrenciye başarı, 750 öğrenciye nakit ve 3000 öğrenciye de beslenme bursu, karşılıksız olarak verilmiştir.

Fakülteler:
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksekokullar:
Ev Ekonomisi Yüksekokulu
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
Hemşirelik Yüksekokulu
Mesleki Teknoloji Yüksekokulu
Sağlık İdaresi Yüksekokulu
Beslenme ve Diyetetik Bölümü (STYO)
Sosyal Hizmetler Yüksekokulu
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

Kütüphane:
H.Ü. Kütüphaneleri, elektronik ortamda tek bir kütüphane olarak hizmet vermektedir. Kullanıcılar, kütüphanemizin erişime açmış olduğu, elektronik veri tabanları, dergiler ve tam metin elektronik kaynaklardan 24 saat boyunca yararlanabilmektedir. Hacettepe Üniversitesi kullanıcıları için elektronik bilgi kaynaklarına erişim serbest, kampüs dışından ise IP kontrollü olarak açıktır. Web sayfamızda yer alan HÜK Kataloğu ve Süreli Yayınlar Kataloğuyla Tıp Merkez Kütüphanesi ve Beytepe Merkez Kütüphanesinin koleksiyonları aynı sistem üzerinden taranabilmektedir.

Ulaşım:
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'na Ankara Eskişehir karayolunun 14. kilometresinde bulunan bir üst geçit ile bağlanan yoldan gelinerek ulaşılmaktadır.

Şehir'den Beytepe Kampusu'na ulaşım, EGO ve özel servis otobüsleriyle sağlanmaktadır. EGO otobüsleri Beytepe Kampusu'ndan hareket etmekte, Tandoğan ve Bahçelievler'de durarak yolcu almaktadır. EGO otobüsleriyle Beytepe Kampusu'na gidişlerde öğrenci bileti ya da Merkez Kampus'taki EGO Hareket Merkezi'nden alınabilen Aylık Toplu Taşım Kartı kullanılmaktadır.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın ili sınırları içerisinde bulunmakta ve merkez, güney, batı ve doğu kampüslerinden oluşmaktadır...


Kuruluş Tarihi: 1992
Yazışma Adresi: Kepez Mevkii/Aydın
Telefon: 0(090)256 214 66 80
Eğitim Dili: Türkçe


Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın ili sınırları içerisinde bulunmakta ve merkez, güney, batı ve doğu kampüslerinden oluşmaktadır. Üniversite 6 fakülte, 9 Yüksekokul ve 50’nin üzerinde bölümüyle 3500’ün üzerinde öğrenciye hizmet vermektedir.
Yurt imkanlarının sınırlılığı, öğrencilerin kendi imkanları çerçevesinde kalacak yer ayarlamaları zorunluluğunu doğurmaktadır. Aydın, Nazilli, Yenipazar ve Germencik ilçelerinde toplam1000 civarında öğrencinin kalabileceği yurtlar mevcuttur.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarla ilgili bilgi almak isteyen öğrenciler,
Aydın Yurdu Müdürlüğü, Aydın Öğrenci Yurdu, Aytepe AYDIN adresine başvurabilirler.

Burslar
Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan, şartları uyduğu takdirde, öğrenim ve harç kredisi alabilirler.
Ayrıca aşağıda isimlerini ve adreslerini sıralayacağımız vakıflardan da özel burs temin etmek mümkün.

Hayırlar Vakfı:
Özel Cuma Mah. 46/3 Sok. No:3 Aydın

K.denizciler Eğt. Kült.Day.Vakfı:
Özel Bülent Tezcan İş hanı Aydın

Menderes Yüksek Öğretim Bilim Vakfı:
Özel San. Cad. No:40 Aydın

Nazilli Eğitim Kültür Vakfı:
Özel Yeni Mah. 140 Sok. No:27 Aydın

Nazilli Sümer Vakfı:
Özel Sümerbank Müessese Müdürlüğü Aydın

Diğer
Üniversite bünyesinde değişik merkezlerde, öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılayacak kantinler ve kafeteryalar mevcuttur.
Öğrencilerin bütün sağlık problemleri, üniversiteye bağlı Mediko-Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından halledilmektedir.
Üniversite bünyesinde değişik laboratuarlar mevcuttur.Ayrıca, üniversite, tüm birimlerini birbirine bağlayan bir İnternet ağına sahiptir.

Antalya Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi, 10 fakülte, 4 enstitü, 12 Yüksekokul ile 12.588 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir...


Kuruluş tarihi: 1982
Yazışma Adresi: Dumlupınar Bulvarı 07058 Arpasuyu-Antalya
Telefon:
Eğitim Dili: Türkçe

Akdeniz Üniversitesi, 10 fakülte, 4 enstitü, 12 Yüksekokul ile 12.588 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir.
Üniversitenin yaklaşık 450 öğretim üyesi,1.300 öğretim görevlisi,1.200 idari personeli mevcuttur.
Üniversite kampüsü içerisinde 3000 öğrenciyi barındırabilecek kapasitede,Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar
Kurumuna bağlı bir öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu
Antalya-Akdeniz Yurdu
Akdeniz Üniversitesi Kampüsü Antalya
adresinden daha ayrıntılı bilgi bilgi alınabilir.

Burslar
Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri YÖ Kredi ve Yurtlar Kurumundan, öğrenim ve harç kredisi alabilecekleri gibi
aşağıda adreslerini vereceğimiz vakıflardan burs da temin edebilirler.

Burs alınabilecek vakiflarve adresleri:

Akdeniz Eğit. Kült.V. Özel Baş pınar Köyü Korkuteli Antalya
Akdeniz Üniv. Güçlendirme V. Üniversite Dumlupınar Bulv. Üniversite Lojmanları Antalya
Eğitim ve Araştırma V. Özel Tic.San. Odası işhanı No:4/3 Antalya
Kültür ve Eğit. V. Özel K.Karabekir Cad. No:47 Antalya
Yetim ve Muhtaçlara Yard. V. Özel Fabrikalar Mah. Feral Türel C Sitesi Antalya

Fakülteler

Tıp Fakültesi,
Ziraat Fakültesi,
Fen-Edebiyat Fakültesi,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
Burdur Veteriner Fakültesi,
Hukuk Fakültesi,
Güzel Sanatlar Fakültesi,
Mühendislik Fakültesi,
Eğitim Fakültesi,
İletişim Fakültesi,
Su Ürünleri Fakültesi,
İlahiyat Fakültesi

Yüksekokullar:

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu,
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,
Antalya Sağlık Yüksekokulu,
Akseki Sağlık Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu,
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu,
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,
Elmalı Meslek Yüksekokulu,
Kumluca Meslek Yüksekokulu,
Korkuteli Meslek Yüksekokulu,
Serik Meslek Yüksekokulu,
Akseki Meslek Yüksekokulu

Enstitüler:

Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Fen Bilimleri Enstitüsü,
Sosyal Bilimler Enstitüsü,
Güzel Sanatlar Enstitüsü


Diğer

Üniversitenin merkez kampüsündeki ögrenci yemekhanesinde, bütün öğrenciler için öğle yemeği verilmektedir. Öğrenciler yalnızca yemek maliyetinin yarısını ödemek zorundadırlar.Ayrıca kampus içerisinde bulunan kantin sayesinde yine öğrencilerin yemek ve içecek ihtiyacı karşılanmaktadır.

Üniversite bünyesinde, öğrencilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir birim mevcuttur. Uzman ve pratisyen doktorlardan oluşan bir ekip burada görev yapmaktadır. Ayrıca gerekli görülürse hastalar Üniversite Hastanesine sevk edilebilmektedir.

Akdeniz Üniversitesi, öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak uygulama ve bilgisayar laboratuarlarına sahiptir. Üniversite Hastanesi’nde de değişik bölümlerde birçok laboratuar ve bir Kan Bankası mevcuttur.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Balıkesir Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi’nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi’ne kadar dayanır...

Tarihçe:
Balıkesir Üniversitesi’nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi’ne kadar dayanır. Balıkesir Devlet Mühendislik Akademisi, Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun 1975-1976 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesi ile üniversitemizin kuruluşuna giden yolda önemli adımlar atılmıştır. Bu kurumlar, 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile isim ve statü değiştirmişler ve Uludağ Üniversitesi’ne bağlanmışlardır. Necati Eğitim Enstitüsü 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılmış , 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış, 1982 yılında da bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde Balıkesir işletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ismi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirilmiş, 2 yıllık Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun ismi ise aynı kalmıştır. Uludağ Üniversitesi’nin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar , sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir altyapı oluşturmuşlardır.


Burs:
Balıkesir Üniversitesine bağlı Enstitü, Fakülte ve Yüksekokullarda okuyan öğrencilere iadeye tabi olmayan ( karşılıksız ) yardım niteliğinde öğrenim bursu verilmektedir. Bu burstan hazırlık sınıfı öğrencileri de yararlanabilir.

KOŞULLARI
a) Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olmak
b) Maddi durumu yetersiz olmak
c) Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak
d) Başarılı öğrenci olmak
e) Başka bir kurumdan burs almamış olmak
Üniversite Vaki

Fakülteler:
* Necatibey Eğitim Fakültesi
* Fen-Edebiyat Fakültesi
* Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
* Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
* Güzel Sanatlar Fakültesi

Yüksek Okullar:
* Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu
* Bandırma Sağlık Yüksek Okulu
* Balıkesir Sağlık Yüksek Okulu
* Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu

* Ayvalık Meslek Yüksekokulu
* Balıkesir Meslek Yüksekokulu
* Bandırma Meslek Yüksekokulu
* Burhaniye Meslek Yüksekokulu
* Dursunbey Meslek Yüksekokulu
* Edremit Meslek Yüksekokulu
* Erdek Meslek Yüksekokulu
* Gönen Meslek Yüksekokulu
* Havran Meslek Yüksekokulu
* Sındırgı Meslek Yüksekokulu
* Susurluk Meslek Yüksekokulu

Enstitüler:
* Fen Bilimleri Enstitüsü
* Sosyal Bilimler Enstitüsü
* Gönen Jeotermal Enstitüsü
* Edremit Zeytincilik Enstitüsü
* Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma- Uygulama Merkezi

Araştırma:
* Avrupa Birliği Merkezi
* Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Bilgi-İşlem Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Bor Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Burslu Öğrenciler Merkezi
* Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Turizm Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kütüphane:
Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, ANKOS üyesidir. (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu).

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu şehir merkezine 12 kilometre uzakta bulunmaktadır. Üniversitenin 5 kampüsü vardır...
Kuruluş Tarihi: 1992
Adresi: GölköyKampüsü 14280 Bolu
Bulunduğu Şehir: Bolu
Tel: 0(090)374 253 45 11
Ögrenci Sayısı:
Yabanci Ögrenci Sayısı:
Partner Üniversiteler:
Ögrenci Dernekleri:
Eğitim Dili: Türkçe-İngilizce

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu şehir merkezine 12 kilometre uzakta bulunmaktadır. Üniversitenin 5 kampüsü vardır. Bunlardan iki tanesi Bolu şehir merkezinde, diğerleri Düzce, Gerede ve Akçakoca’dadır. 1992 yılında kurulan Üniversite, 6 Fakülte, 62 Bölüm, 2 Enstitü, 5 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu ve 578 öğretim elemanıyla yaklaşık 11.000 öğrenciye hizmet vermektedir.

Barınma problemi, İzzet Baysal Vakfı’nın desteklediği Bolu merkezdeki 800 kız ve 800 erkek kapasiteli iki ögrenci yurdunun dışında, Düzce, Gerede ve Akçakoca’daki kampüslerde Yurt-Kur’a bağlı yeterli sayıdaki yurtlar sayesinde tamamen çözülmüştür. Yurtlar öğrencilerin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donanımdadır. Yurtlara başvurular, kayıtlar esnasında yapılabilmektedir. İlgililer,

Bolu-Abant Yurdu Müdürlüğü
Gülyüzü mah. Fevzi Pasa cad. No:22 Bolu

adresinden yurtlarla ilgili bilgi alabilirler.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin barınabilecekleri yurtlar:

Üniversite Yurtları

AİB Üniversitesi Şehir Kampüsü Yurdu-Bolu
AİB Üniversitesi Gölköy Kampüsü Yurdu-Bolu

Burslar

AİB Üniversitesi öğrencileri, şartları uyduğu takdirde, kredi ve yurtlar kurumundan öğrenim ve harç kredisi alabilecekleri gibi bazı özel kuruluşlar ve vakıflardan da burs alma imkanına sahipler. Bunların adresleri:

İlim ve Kültür Vakfı :
Bilginler Pasajı Kat 2 Düzce Bolu

Hayır İsleri Yapma ve Yaşatma Vakfı :
Vakıf Merkezi Seben Bolu

Eğitim ve Hayır Hizmetleri Vakfı :
Bahçeli Evler Mah.Alender sokak.no:5 Bolu

Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfı :
Ticaret Lisesi Yani Düzce Bolu

Üniversitenin başta Bolu merkez kampüsü olmak üzere bütün kampüslerinde sürekli olarak ve bütün öğrenci ve personelin ihtiyacını karşılayacak kapasitede öğlen yemeği servisi yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin alışveriş ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri market, butik, pastane ve kafeteryalarda kampus içerisinde mevcuttur.

Üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının sağlık hizmetleri Sağlık Merkezi tarafından karşılanmaktadır. 24saat hizmet veren sağlık merkezinde, yeterli sayıda sağlık personeli ve 1996-1997 öğretim yılında hizmete açılan bir laboratuar mevcuttur.

Abant İzzet Baysal üniversitesi bünyesindeki tüm fakülte ve yüksekokullarda 350 bilgisayar, değişik laboratuarlarda öğrencilere hizmet vermektedir. Üniversite Turpak(x-25)hattı ile İnternet bağlantısına açıktır. Tüm laboratuarları mesai saatleri içerisinde açık olan üniversite, öğrencilerini bilgi teknolojisinin bütün imkanlarından yararlandırmaya çalışmaktadır.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Bursa Uludağ Üniversitesi

Uludağ Üniversitesi; 11 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 Konservatuvarı, 3 enstitü, 11 araştırma merkezi ve 6 bölümü bünyesinde barındıran Türkiye’ nin önde gelen üniversitelerindendir...

Kuruluş :1982
Adresi: Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü. Görükle Kampüsü Bursa
Bulunduğu Şehir: Bursa
Mail Adresi: [email protected]
Tel: 0(224) 442 80 06
Öğrenci Sayısı: 36 500
Eğitim Dili: Türkçe
Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Uludağ Üniversitesi; 11 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 Konservatuar, 3 enstitü, 11 araştırma merkezi ve 6 bölümü bünyesinde barındıran Türkiye’ nin önde gelen üniversitelerindendir. Üniversiteye bağlı kurumların büyük bir bölümü, ayni zamanda rektörlük binasını da içinde bulunduran,şehir merkezine 18 km. uzaklıktaki Görükle kampüsü ile Yalova yolu üzerinde bulunan Ali Osman Sönmez kampüslerinden bulunmaktadır.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Öğrenciler üniversite nin Bursa ve Görükle kampüslerinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarından yararlanabilirler.Ayrıca Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfının yurtları da belirli sayıda öğrenciye ekonomik barınma olanağı sağlamaktadır.Bütün bunların yansıra Bursa, Görükle ve diğer yüksek okulların bulunduğu ilçelerde öğrencilerin barınabileceği özel yurtlar mevcuttur.
Üniversite kampüslerindeki yemekhaneler, bütün öğrenciler için hesaplı yemek yiyebilecekleri ilk adrestir.Bunun yanında kampüslerdeki kafeteryalardan da bu amaca yönelik istifade edilebilmektedir.

Kütüphane ve Teknoloji:

Üniversite, yeni kütüphane binasında, modern imkanlarla çağdaş bir çalışma ortamı sunmaktadır.Birçok uluslararası ve Türkçe süreli yayın yine üniversite aracılığıyla takip edilebilmektedir.Ayrıca modern teknolojik altyapısıyla öğrencilerin ihtiyacı olan bilgisayar ve İnternet ağına ve alt yapısına sahiptir.

Sağlık:

Sağlık hizmetleri üniversitenin Mediko-Sosyal birimi tarafından verilmektedir.İlk tedavileri burada yapılan öğrenciler, gerekli görülürse üniversitenin Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezi Hastanesine sevk edilirler.İlaçlar ise anlaşmalı eczanelerden temin edilebilir.Bütün bu hizmetler cüzi bir ücret karşılığında verilmektedir.

Sosyal Etkinlikler:

Üniversite bünyesinde, öğrencilerin değişik sporları yapmalarına olanak tanıyan birçok spor tesisi mevcuttur.Değişik kollarda faaliyet gösteren sosyal etkinliklerde öğrencilerin katilimi mümkündür.

Ulaşım:

Üniversite kampüsleri şehir merkezinde olmamakla beraber, öğrenciler için ulaşım problemi yoktur.Kampüslere servis araçları ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilmektedir.

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Denizli Pamukkale Üniversitesi

2001 itibariyle üniversite 6 fakülte, 8 yüksek okul ve 3 enstitüsündeki normal ve ikinci öğretim programları ile eğitim, araştırma, danışmanlık ve uygulama işlevlerini yürütmektedir.

Üniversite Hakkında
Kuruluş: 1992
1992 yılına kadar İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Tip ve Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksek okulları 1992’de Pamukkale Üniversitesi çatısı altında toplanmıştır.

2001 itibariyle üniversite 6 fakülte, 8 yüksek okul ve 3 enstitüsündeki normal ve ikinci öğretim programları ile eğitim, araştırma, danışmanlık ve uygulama işlevlerini yürütmektedir.

3.500 kapasiteli ögrenci yurtlarina sahiptir. Yurtlardaki internetcafeler ile İnternet bağlantısı kurulabiliyor. Üniversitenin Bilgi İşlem Dairesi her öğrenciye özel mail, web sayfası açma, ftp gibi imkanları sunmaktadır.

2001 itibariyle üniversiteye mensup 45 eleman yurt dışında doktora yapıyor (Aralarında Almanya’da olanı yok). Bir hocaya düsen ögrenci şayisi 35’tir.

Yurtdışındaki Türk akademisyenler için geçici süreli veya devamlı çalışma alternatifleri sunulabilmekte, gerektiğinde proje bazında çalışmalar yapılabilmektedir.

2001 itibariyle toplam 11.000 öğrencisi vardır.

Enstitüler: Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler

Partner Üniversiteler
2001 itibariyle henüz yok. Ancak rektör, özellikle yurtdışındaki Türk öğrencilerden Pamukkale Üniversitesi ile partnerlik ve değişim programları gerçekleştirilebilecek üniversitelerle irtibat kurulmasında yardımcı olmalarını bekliyor.

Yabancı Öğrenci Sayısı
Toplam öğrenci sayısının % 0.1’i olup, yaklaşık 20 öğrencidir (2001 sayıları). Bunlar Kıbrıs ve Orta Asya Türk Devletlerinden gelen öğrencilerdir.

Fakülteler / Master / Doktora
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Tip Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Eğitim Fakültesi

Yüksek Okullar
Fizik Tedavi Rehabilitasyon MYO
Denizli Sağlık MYO
Çivril Kadri K. Sağlık MYO
Denizli MYO
Denizli Sağlık MYO
Çivril MYO
Bekirli MYO
Honaz MYO

Şehir Hakkında
Nüfus: 500.000
Varış: Denizli Havaalanı 90 km uzaklıktadır. Otobüs ile bütün büyük şehirlerden direkt bağlantısı vardır.

Görülebilecek Yerler
Pamukkale ve Kaplıcalar, Çamlık, ...

Kullanıcı avatarı
kesanlı_aslan
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 26 Eki 2006 [ 20:40 ]

Üniversitelerimiz Hakkında Kısa Bilgiler

Mesaj gönderen kesanlı_aslan »

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, birisi Çanakkale merkezindeki Anafartalar kampüsü ve diğeri Hüseyin Akif Terzioğlu kampüsü olmak üzere iki kampüsten oluşmaktadır.Ayrıca yine üniversiteye bağlı diğer birimler Çanakkale ilinin değişik ilçelerine dağılmış durumdadır.


Kuruluş : 1992
Adresi : Cevat Pasa mah. İnönü cad. Çanakkale
Bulunduğu Şehir : Çanakkale
Mail Adresi : [email protected]
Web Adresi : LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!
Tel : 0(286) 212 88 20
Öğrenci Sayısı : 10 000
Eğitim Dili : Türkçe
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, birisi Çanakkale merkezindeki Anafartalar kampüsü ve diğeri Hüseyin Akif Terzioğlu kampüsü olmak üzere iki kampüsten oluşmaktadır.Ayrıca yine üniversiteye bağlı diğer birimler Çanakkale ilinin değişik ilçelerine dağılmış durumdadır.Üniversitenin halen devam etmekte olan Çanakkale merkezindeki Terzioglu kampüsünün tamamlanmasıyla birlikte, üniversite modern bir kampüse sahip olacaktır.Üniversite bünyesinde, 8 fakülte,1 enstitü ve birçok yüksekokul mevcuttur.Yüksekokullar değişik ilçelere dağılmış durumdadır.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Öğrenciler, üniversite birimlerinin bulunduğu yerlerdeki kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlar ile yine buralardaki özel yurtlarda barınabilmektedirler.Bunun yanında kendi aralarında ev tutmak kaydıyla da barınma problemine bir çözüm bulmaları mümkündür.

Üniversitenin kampüslerinin bulunduğu yerlerdeki öğrenci yemekhaneleri, bütün öğrencilere ekonomik yemek yeme imkanı sunmaktadır.Ayrıca üniversiteye bağlı birimlerdeki kantinlerdendi istifade edilebilir.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversite bünyesinde üç adet bilgisayar labaratuvarı bulunmaktadır.Özellikle üniversitenin yeni kampüs inşaatı tamamlandıktan sonra üniversite çok modern bir yapıya kavuşacağı gibi, ayni zamanda, üniversitenin bütün teknolojik altyapısı da bu esnada tamamlanmış olacaktır.Üniversitede öğrencilerin yararlanabilecekleri bir kütüphane mevcuttur.

Sağlık:

Öğrenciler sağlık problemlerini üniversite bünyesindeki Mediko-Sosyal vasıtasıyla çözebilmektedirler.İlk tedavileri burada yapılan öğrenciler gerekli görülürse hastanelere sevk edilirler.

Sosyal Etkinlikler:

Öğrencilerin birçok değişik sosyal ve sportif etkinliğe aktif olarak katılmaları mümkündür.

Ulaşım:
Şehir merkezindeki birimler için önemli bir ulaşım problemi yoktur.Diğer birimlere ise toplu taşıma araçları ile ulaşılabilmektedir.

Cevapla