Üniversite kazandıracak bir yöntem!

İlköğretim öğrencileri, lise öğrencileri, dersane öğrencileri işte sizin yeriniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
$EI-IZAI)E
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 790
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 10:05 ]

Üniversite kazandıracak bir yöntem!

Mesaj gönderen $EI-IZAI)E »

Forumdaki Değerli arkadaşlarım sizler gibi ve üniversiteye girmeyi hedefleyen diğer arkadaşlarıma da yardımcı olmak için buraya bu konuyu açmayı uygun buldum...Forum sayesinde umarım daha çok kişiye ulaşır ve faydalı oluruz...


Arkadaşlar aşağıdaki plan A.kadir Uyar adlı arkadaşımındır. onada buradan teşekkürlerimi sunuyorum....

A.kadir Uyar diyor ki:"Amacım sadece ders çalışmayı tam bilmediğinden dolayı, kafası bassa da verim elde edemeyenlere yardım edebilmektir. Ben bu yöntemi, bi üniversiteliden öğrenmiştim. Uyguladım ve tabiri yerindeyse,üniversiteye adam sokamayan bir liseden, Odtü-inş. müh. gibi güzel bir üniversiteyi kazandım.İstiyorum ki bu sistem sayesinde sizlerde gayet güzel üniversiteler kazanabilin."



Sistemi basamak basamak anlatmaya çalışacağım:

Hedefi ii belirleyin. Hedefinizde gayet ii bir puan belirleyin ve bu hedefiniz dudağınızı uçuklatacak cinsten olsun. sakın isteğiniz bölümün puanına kenetlenmeyin. Genel anlamda en yüksek puanlara göz dikin.280-290 gibi rakamlar olabilir.(ham)

Hedefinizde bölüm değil, Puan olsun. Eğer bölüm hedefli çalışırsanız çuvallayabilirsiniz. Ben hayatımda istemediğim bir bölümü kazandım ve malesef bölüm hedefli çalıştığımdan çok zor adapte oldum.

Kendinize güvenin. Hedefinize kilitlendikten sonra, en önemli aşama kendine güvendir. Sakın ben şu liseliyim, ben şura mezunuyum deyip, içinizdeki potansiyeli eritmeyin. Bunu şu misalle de gösterebiliriz. Şuan ortalama olarak herkese bir araba verilmiş. bu A şahsı olur, B şahsı olur farketmez. ve otobanda gidiyoruz. arabasında gaza basmayan kişi, arabasına güvenemeyendir. Ha şu olabilir: ben odtüde aynı bölüme sonuncu girerim, diğeri birinci. ama farkeden olmaz. ikimizde aynı üniversitedeyiz.Samimi bir şekilde şunu söyleyebilirim ki, ben kazandıktan sonra, bu satırları
okuyup, uygulayan herkes kazanabilir sadece kendine güven meselesi ve gaza basabilmek.

Ders çalışma sistemini ii uygulayın. taviz vermeyin!(Otobandasınız, sağa sola bakmaya vaktiniz yok.)

Ailemizin bize sunduğu imkanların devamlı olmayacağını hatırınızdan çıkarmayın.Bu hayat sizin ve eğer bir müddet dişinizi sıkıp ii bir şekilde çalışırsanız, sonucunda elde edeceğiniz imkanları unutmayın. Rahatlık içerisinde hiçbir başarı elde edilemez.(Bu maddeyi lütfen hatırınızdan çıkarmayınız.)


Ders çalışma sistemi:
Ders çalışma sistemimiz hedef ağırlıklıdır. günlük ve haftalık hedeflerden oluşmaktadır.
hedefleri belirlemeden önce, kendinize bir liste oluşturun. A4'ere,herbir kağıda bir ders olacak şekilde,dersleri yazın ve altına o dersle ilgili sınavda çıkacak konuları maddeler halinde yazın.
örnek:
Eğer sayısalcıysanız:
Mat:
1)sayılar
2)Problemler
3)

Fizik:
1)kuvvetler
2)elektrik
3)....

Kimya:
1)
2)

Biy:
1)
2)

Bu işlemi yapmak size, önünüzde çalışmanız gerekecek kaç konunuz olduğu hakkında bilgi verecektir.Konuları bu kağıtlara yazdıktan sonra, gerçekten bildiğiniz, soru kaçırmadığınız konuların yanına, + işareti koyun. Eksik, açık konular size zamanlı çalışma hakkında bilgi verecektir. Haftalık hedeflerimizi belirlerken, Bu tablodan faydalanacaksınız.



Ders Çalışma Programı: Arkadaşlar ders çalışma programımız biraz farklı olacak. Genelde öğretmenlerimiz öğrencilere işte 1 saat şunu çalış, ardından diğerini, ardından diğerini...die program yaparlar. hatta bazıları, sözel ardından sayısal ardından sözel ardından... die bir şey söyler dururlar... beynini bir yarısını, sonra diğerini çalıştırsın die... başka ne var? şu saatte eve gelcen, şu saatte yemek yiyeceğim, şu saatte şunu, bu saatte bunu yapcam... falan filan...Arkadaşlar insan psikolojisine ne kadar çok şey atarsanız, okadar çok zor çıkarsınız işin içerisinden.. Onu sınırlandırmaya çalışırsanız, sonra bi daha yakalayamazsınız. Bunun durumu ortada değil mi? Hedefini yakalayamayıp, ortada kalıvermiş bir sürü insan var!


1)İlk önce kendinize haftalık ve günlük ortalama kaç saat ders çalışabileceğinizi hedef olarak belirleyin.(ciddi puanlar istiyorsanız, haftalık 45 saat ders çalışmadan yatmayın-bu ders çalışma saati sadece öss'ye yönelik. okul derslerini belirtmiorum ama şunu da unutmayın; össye ii çalışan bir adam okul derslerine fazla çalışma ihtiyacı duymaz)

Aynı şekilde kendinize birazdan anlatacağım ders çalışma programına göre soru hedefi de belirleyin.(İlk etapta günlük 300 sorudan aşağı düşmemeye çalışın!)


2)Ders çalışma programımızda yine bir A4'e günleri yazın. Altına kendi günlük vakitlerinize göre (okul, dersane,,durumuna göre) hergün kaç saat ders çalışabileceğinizi yazın. Bu size kalmış, istediğiniz gibi ayarlayın. Ama haftalık hedefinizi kesin tutturun ve bence iyi bir yer kazanmak istiyorsanız günlük ortalama 6 saatten aşağı düşmeyin.

3)Daha sonra günlere dersleri serpiştirin. ve dersleri(konu+soru şeklinde) serpiştirirken şunlara önem gösterin:

Dersleri paylaştırmadan önce, haftalık hangi derse ne kadar çalışacağınızı ve kaç saat soru çözeceğinizi belirleyin.mat=18saat(8 saatkonu,10saat soru),fizik=10saat(6saatkonu,4saatsoru),kimya=8,bi y=7,türkçe=5, toplam=48 saat=başarı gibi)

günlük bir derse en az 2-3 saat ayırın. hatta 5 saat bile ayırabilirsiniz. ve derslerin arasına diğer dersleri sakın koymayın. Örneğin: p.tesi 3 saat mat. çalışcaksınız, 2 saatte kimya. Oturup 3 saat üstüste mat. ve ardından 2 saat kimya çalışın.

Sevdiğiniz dersleri, Sevilmeyen günlerde yapmaya.
(Mesela p.tesi genelde pek sevilmeyen bir gün. Eğer
mat. hastasıysanız, p.tesi ideal bir gün olabilir sizin için mat çalışmak için.)

Ders çalışırken ilginizi dağıtan şeylerden uzak durmaya çalışın.(Tv, Radyo, ve özellikle tlf.)

Derse oturmadan evvel, hafta başında belirleyeceğiniz(anlatılacak) hedeflere göre kendinizi ayarlayın. Belirlediğiniz vakit içerisinde ne yapmanız gerekiyorsa, ona göre kiltlenerek çalışın.

Hafta sonları, h.içi çalıştığınız dersleri tekrar babında soru vakitleri belirleyin. Ana derslere daha fazla vakit ayırın.

Ders programınızı, dersane ya da okula paralel götürmeye çalışın. Yani dersanede ya da okulda bir gün fizik dersi varsa, o akşam fizik koymaya özen gösterin ama tabi hepsine de tam olarak uyması beklenemez.


4)Pazar gününden itibaren, ufak bir kağıda haftalık ve günlük Hedeflerinizi
belirleyin ve bu kağıda her ders çalışmadan evvel bakarak kendinizi iyi yönlendirin.(Haftalık:bu hafta mat.dan şu konu bitcek, şu kadar soru çözeceğim, fizikten şu konu.....)(Günlük.tesi- mat.dan şu konuyu bitircem, şukadar soru çözcem,ardından kimyadan şu konuya çalışcam ve şu kadar soru çözeceğim, salı-.......)


5)Sadece derse başlangıç saatini kafanızda belirleyin ve bitirmeden sakın yatmayın.(Ders çalışma programında sadece kaç saat ders çalışcağınızı,hangi ders hangi konuya çalışacağınızı ve kaç soru çözeceğinizi hedef olarak yazın.)

6)Dersler arasında uzun molalar vermeyin. 1saat ders+5 dak.mola(en fazla)
(yapabiliyorsanız 2-3 saat hiç kalkmamaya çalışın.)


7)Vaktinizi çok iyi tanzim edin.Boş vakitlerinizi iyi belirleyin ve bu vakitleri minimize etmeye çalışın.

8)Ders çalışırken anlamadığınız dersin üzerine gitmeye çalışın. Sakın kaçmayın eğer konuyu ilk etapta anlamazsanız. Kendinize devamlı sorular sorun ve de aklınız da konunun en ii şekilde kalmasını temin edin. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, öss deki her konuyu üzerine giderseniz ve çözümlü örneklerini çözerseniz çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

9)Sistem öys ye kaydığından dolayı, bilgi gerektiren konular çağalmıştır.Bundan dolayı konuları bilen ve hızlı soru çözebilenler
başarıya ulaşacaktır. bundan dolayı, konuları tam anlamıyla öğrenmeden sakın soru çözmeyin. ilk önce çözümlü sorular, ardından testleri çözmeye başlayın.


10)Ders çalışırken, özellikle de soru çözerken kendinizle yarışmaya çalışın.


Arkadaşlar şunuda unutmayın en güzel plan insanın kendi durumuna göre yapacağı plandır. Ben sadece burada size ön ayak olmak istedim.

Hepinize ÖSS'de başarılar diliyorum arkadaşlarım.........



Kullanıcı avatarı
58_kurt
Acemi Üye
Acemi Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 21 Nis 2007 [ 18:26 ]

Mesaj gönderen 58_kurt »

çok teşekkürler

Kullanıcı avatarı
$EI-IZAI)E
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 790
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 10:05 ]

Mesaj gönderen $EI-IZAI)E »

Yararlı olabildiyse ne mutlu bana...

Kullanıcı avatarı
prensess
Fanatik Üye
Fanatik Üye
Mesajlar: 1082
Kayıt: 02 Nis 2007 [ 18:56 ]

Mesaj gönderen prensess »

şimdiden hazırlanmaya başlamayı düşünüyorum çünkü son ana bırakıp üzüleceğime elimden geleni yapmaya şimdiden başlayıp en azından sonunda elimden geleni yaptım ben! demeyi istiyorum bu bilgilerin çok işime yarayacağına inanıyorum teşekkürler $EI-IZAI)E =D>

Kullanıcı avatarı
siskatil2
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 101
Kayıt: 23 May 2007 [ 21:07 ]

Mesaj gönderen siskatil2 »

mükemmel =D>

Kullanıcı avatarı
$EI-IZAI)E
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 790
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 10:05 ]

Mesaj gönderen $EI-IZAI)E »

Kolay gelsin o zaman arkadaşlar....

Kullanıcı avatarı
Bravegirl
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 09 Oca 2008 [ 16:03 ]

Mesaj gönderen Bravegirl »

çok saol bana çok faydası oldu =D>
hatta googlede ararken buldum ve boyle üye oldum kostebekforuma

Kullanıcı avatarı
tarla__kusu93
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2167
Kayıt: 30 May 2008 [ 21:22 ]

Re: Üniversite kazandıracak bir yöntem!

Mesaj gönderen tarla__kusu93 »

$EI-IZAI)E Çok sağ ol çok büyük yardımın dokundu.Allah razı olsun.

Cevapla