Tsunaminin Ortaya Çıkardığı Uygarlık

Teknolojide ki son gelişmeler...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
xkursatxanaratx
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 190
Kayıt: 06 Ara 2005 [ 13:07 ]

Tsunaminin Ortaya Çıkardığı Uygarlık

Mesaj gönderen xkursatxanaratx »

G.Asya'yı vuran depremin ardından gelen tsunami Hindistan'ın güneyinde yüzyıllardır kumlar altındaki eski bir uygarlığın kalıntılarını ortaya çıkardı. Güney Asya'yı vuran ve 300 bine yakın insanın ölümüne yol açan dev dalgalar, Pallava hanedanına ait eski bir uygarlığın kalıntılarını gün ışığına çıkardı. Kalıntılar arasında, granitten iki aslan ile bronzdan bir Buda heykeli dikkat çekiyor. Taş heykelcikleriyle ünlü Madras'ın güneyindeki eski liman Mahabalipuram'a giden Hintli arkeologlar, "Deniz Pallavalıların büyüklüğünü ortaya çıkardı, bu nesneler yüzyıllardır kuma gömülüydü. Bu çok heyecan verici bir keşif" yorumunu yapıyor.



900 yıl hüküm sürdü
Hindu hanedanı MÖ 1. yüzyıldan MS 8. yüzyıla kadar Hindistan'ın güneyinde hüküm sürdü. Mahabalipuram, bugün Hindistan'ın arkeolojik bakımdan olduğu kadar, heykelcilik alanı bakımından da en önemli kültürel mirasları arasında yer alıyor.

Denizin dibi taranacak
Tsunami sayesinde Mahabalipuram'da bulunan hazineler arasında, taştan bir ev kalıntıları, yarısı taştan oyulmuş bir fil de bulunuyor. Daha başka arkeolojik eser bulabileceklerine inanan arkeologlar, yakında deniz dibini taramaya hazırlanıyor.



Cevapla