Şahanesaray

Galatasaraylıların yeri...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
raven111
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi
Mesajlar: 1181
Kayıt: 23 Kas 2008 [ 10:47 ]

Şahanesaray

Mesaj gönderen raven111 »

Galatasaray'a övgü dolu sözler sarfeden Sergen Yalçın, "sarı-kırmızılılar ritm tuttururlarsa, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finali görür" dedi...

Resim

Türk futbolunun Efsane isimlerinden Sergen Yalçın Habertürk Gazetesi'ndeki son yazısında Galatasaray'ı öve öve bitiremedi. Sarı-kırmızılı takımın nokta transferler yaptığını belirten Sergen, kupaların doğal favorisinin Galatasaray olduğunu ifade etti.

Galatasaray’ın zaten çok iyi bir iskelet kadrosu vardı. Üstüne Dany, Umut, Hamit, Burak ve Amrabat transferleri “tadından yenmez” bir durum oluşturdu. Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek, kadroya şahane takviyeler yaptılar. Şu anda transferin yıldızı konumundalar. Hem Türkiye hem de Avrupa’da mücadele edecekleri için geçen sezon sıkıntı yaşadıkları kulübe sorununu da giderdiler. Fatih Terim çok alternatifli kadroyu rotasyon yaparak kullanıp takımından iki cephede de maksimum verim almaya çalışacak. Galatasaray, transfer borsasının tavanına çıktı. F.Bahçe ile birlikte bu sezon alır başını giderler. Bu sene lig, La Liga’ya dönecek. G.Saray, F.Bahçe ile birlikte Barcelona ve Real Madrid gibi zayıf rakiplerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynarlar. Trabzonspor ve Beşiktaş, zirve yarışında geride kalacağa benziyor. Tek zorlayabilecek, kadrosunu koruyan ve geçen sezonun ikinci yarısında büyük çıkış yakalayan Bursaspor gözüküyor.

ASLAN KUPALARIN DOĞAL FAVORİSİ

G.Saray bu zengin kadrosuyla, Türkiye’de tüm kupaların doğal favorisi. Geçen sezonun en iyi takımıydılar. Şimdi de tüm kulvarlarda başarı sağlayacak, nokta atışı transferler yaptılar. Büyük bir gövde gösterisi sundular. Türkiye üstünde bir takım kurdular. Ligde ikinci takımla dahi mücadele etseler, zirveye oynayacak seviyedeler. Şampiyonlar Ligi’ne gelirsek, çekilecek kura çok önemli. Şu an G.Saray, çok üst düzey takımların hepsiyle başa baş oynayacak kapasitede. Barcelona ve Real Madrid seviyesinin altındakileri alt edebilecek potansiyelleri var. Şampiyonlar Ligi’nde hedefin çıtası yüksek. İyi bir ritm tuttururlarsa, gruptan çıkıp çeyrek final görebilirler.

Melo’yu almaları şart

Bu kadar takviyeye rağmen, Melo’yu alamazlarsa, ön libero sorunu yaşayabilirler. Bu bölge tek Selçuk’la olmaz. Hamit bu bölgede sağdaki gibi verim sağlayamaz. Kenar adamlarının dönüş sorunları var. Mesela Amrabat geriye yardıma gelmiyor. Bu yüzden Melo gibi bir emniyet sibobuna ihtiyaç var. Melo agresif bir futbolcu. Ancak çok faydalı. Kavgalar gelir geçer. Selçuk-Melo ikilisi geçen sezon 25 gol attı. Kimin orta sahasında bu kadar sonuca dönük futbolcu var? Üstelik bu oyuncular asist de yapıyor.

Ben de olsam koşa koşa giderdim

Özhan Canaydın döneminde Fatih Terim’in transferleri çok eleştirilmişti. Geçen sezon ve bu sezon tam isabet sağladı. Teknik direktörlüğü zaten eleştirilmeyecek seviyede. Çok karizmatik biri. Fatih Terim faktörü yüzünden oyuncuların G.Saray’ı tercih ettiği fikrine yüzde yüz katılmıyorum. Çünkü bu kadroya, hangi futbolcuyu istersen transfer olur. Ben de olsam, böyle bir kadro içinde oynamak için koşa koşa giderdim. G.Saray’da para sorunu kalmadı, takım oturdu, ufukta başarı gözüküyor. Kadroyu gören heyecanlanır. Hiç düşünmeden gelmek ister.

Terim rakibe göre sistem yapar

Çok alternatifli kadroyla sistem de sık sık değişebilir. Terim’in Şampiyonlar Ligi’nde dişine göre rakipler dışında çift forvet oynatacağını düşünmüyorum. Burak’ı tek kullanmak isteyecektir. Türkiye’de Elmander ile Burak’ı birlikte değerlendirebilir. Zor maçlarda teke dönebilir. Bu kadar zengin kadron varsa, maça göre, rakibe göre bir seçim yaparsın. Elinde Umut var, Necati var ayrıca. Baros’u ise kullanacaklarını sanmıyorum, satacaklardır.

PASTAYA ÇiLEK ALEX’İN GENCİ!

Başkan Ünal Aysal ‘pastaya çilek’ alacağını duyurdu. Bana göre çilek, bir santrfor değil, hücum hattını besleyecek 10 numara olmalı. Tarihi başarılar için Alex’in 10 yaş gencine ihtiyaç var

Başkan Ünal Aysal’ın “Bu kadroyu süsleyecek, pastanın çileğini alacağız” sözleri taraftarları heyecanlı bir bekleyişe soktu. Gelen transferlere bakıldığında, bu çilek çok üst düzeyde bir süper star olmalı. Benim gördüğüm kadarıyla takımdaki en büyük eksik 10 numara... Hamit Altıntop, forvet ve orta saha bağlantısını yapacak bir oyuncu değil. Selçuk İnan çok yetenekli, ama 10 numara pozisyonun gerisinde. Bu bölgede çok efektif, Alex gibi bir yıldıza ihtiyaç var. Ama şu an 35 yaşına basan Alex değil, 10 yaş eksiği lazım.

60 MİLYON EURO SORUN OLMAZ

Yeni transferler için kulübün kasasından uzun vadeli, alacakları ücretler de dahil 60 milyon Euro’ya yakın bir para çıkacak deniliyor. Bu durum sorun teşkil etmez. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden bu paranın büyük kısmını çıkaracak. Kombineler yok satıyor. 40 bini bulunca satışları dondurmuşlar. Hedefi yüksek koyuyorsan, parayı harcamak zorundasın.

Her top Burak’la buluşmaz

Burak, benden sonra 4 büyüklerde de forma giyen 2. isim olacak. Bu güzel bir başarı, hayırlı olsun. Son iki sezonda çok mesafe katetti, büyük bir sıçrama gösterdi. Daha önceki İstanbul deneyimlerinde hayal kırıklığı yaşadı. İnşallah bu kez olmaz. Trabzon’da tamamen kendisine dayalı bir sistemde oynadı. Pres yapmıyor, geri gelmiyor, herkes Burak’a oynuyordu, G.Saray’da böyle olmaz. Sorun yaşarsa, G.Saray’da benimsediği sistem dışında bir oyun kurguyla karşılaşacağı için yaşar. Bir de İstanbul’un sosyal hayatından etkilenebilir. Selçuk İnan en yakın arkadaşı. Kendisine hem saha içinde hem de saha dışında destek olacaktır. Umut, Engin ve Ceyhun’la da Trabzon’dan bir tanışıklığı var.

Dostluk başka transfer başka

G.Saray; Ceyhun, Selçuk, Engin ve Umut’un ardından Trabzon forması giyen 5. oyuncuyu, Burak’ı transfer ederek aldı. Sadri başkan “Artık dostluk bitti” dedi. Bu işlere bu şekilde bakmak yanlış. Transferde futbolcuların ne istediği önemlidir. Burak’ın bonservisinde yazan bir rakam var. Bu ödendiğinde kime isterse gidebilir. Dostluk jargonu bana biraz saçma geliyor. Bedava da gitmedi. Tercihini bu taraftan yana kullandı. Bu şekildeki bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hangi devirde yaşıyoruz. Bir oyuncunun kaç sene futbol hayatı sürüyor ki. Bırakalım da dilediği kulüpte oynasınlar.

YENİ TRANSFERLERE BAKIŞ:

Amrabat soru işareti

Amrabat’la ilgili bende soru işaretleri var. Çok bireysel oynuyor. Kayseri’de izlediğim kadar, 34 maçta çok iyi oynadığını söyleyebileceğim müsabaka sayısı 5-6’yı geçmez. Ancak genç ve potansiyeli olan bir yetenek. G.Saray’da Kayseri’deki oyun sistemiyle oynayamaz, oynatmazlar. Fatih Terim onu disipline edecektir. Zaten kadro iyi olduğunda, sen o sisteme uymak mecburiyetinde kalırsın.

Danny, Avrupa’da yetersiz olabilir

Savunmaya Danny alındı. Gününde olunca, çok iyi oynuyor. Ama riskli futbolu da seviyor. Bu tehlike oluşturabilir. G.Saray’da bu görüntüsünden uzaklaşmak zorunda. Yoksa yedek kalır, Semih devam eder. Danny, Türkiye için yeterli bir stoper. Ancak Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey maçlarda sıkıntı yaşayabilir. G.Saray, bu bölge için Dany’den bir iki kademe daha iyi stoper bulabilirdi.

Umut Bulut faydalı olur

Çok önemli, koşan, pres yapan, farklı özellikleri bir arada bulunduran bir oyuncu. Fransa tecrübesi de var. Fizik olarak yıpratıcı bir santfor. Terim’in ilk düşündüğü forvetler Burak Yılmaz ve Elmander olacaktır. Ama Umut Bulut hem rotasyonda hem de sistem değiştiğinde mutlaka kullanılacaktır.

Hamit çabuk uyum sağlar

G.Saray, F.Bahçe ile giriştiği yarışı kazanıp Hamit Altıntop’u aldı. Hamit çok iyi bir oyuncu. Handikap oluşturacak tek yönü, son dönemlerde çok oynamaması. Bu dezavantaj yaratabilir. Ancak çok iyi bir takıma geldi. Kötü bir takıma gelse bu sırıtırdı. Bu yüzden çabuk uyum sağlayacaktır. Karakter olarak da güçlü bir transfer oldu.

Play-off iyi ki yok

İlk günden bu yana ‘seneye play-off olmaz’ demiştim, federasyon büyük hatadan döndü. İptal edilmesi herkes için iyi oldu, normal statüye dönüldü. Yoksa futbolun tadı tuzu kalmayacaktı.

Efsane kadroyla kıyas için erken

Bu kadroyu, UEFA Kupası’nı, Süper Kupa’yı kazanan kadroyla kıyas yapmak doğru değil. Bunun için uyumlarını, performanslarını görüp beklemek lazım. Bir oynasınlar bakalım.

Culio-Riera’dan umutsuzum

Ordu’dan gelen Culio’nun ne işi var G.Saray’da. Riera’dan umutsuzum. Yiğit, Yekta’lar ancak ligde kullanılabilir, banko olamazlar. Emre, Aydın, Engin mutlaka forma bulur.



Cevapla