Google Gibi Getir'de "Hata" Uyarısı ve Çözümü

Tasarımcılar için her türlü bilgiyi bulabileceğiniz bölümümüz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Google Gibi Getir'de "Hata" Uyarısı ve Çözümü

Mesaj gönderen VSaBaH »

Google Gibi Getir'de "Hata" Uyarısı ve Çözümü

?
Google Webmaster özelliklerinden olan ve web sitenizin Google gözüyle kontrol edildiği Google Gibi Getir özelliğinde "Hata" Uyarısı hakkında webte çok bir kaynak bulunmamakta ve Google'da da "Hata" kodu hakkında detay bilgi verilememektedir. Yani aslında Google bile tespit edememektedir bu hatanın kaynağını. Peki Çözümü nedir? Neler yapılmalıdır?
​​​​​​

Resim


>
Çözüm yolları;
1) Sitenizde domain park var ise Google tam olarak alan adınızı (domain) doğrulayamamaktadır. Yani siteniz cpanel üzerinden aaaa.com için ayarlanmış ve siz sonradan bbbb.com alıp domain park yaptığınızda Google hem aaaa.com, hem de bbbb.com adresinden giriş yapılabildiği için bunu hata olarak algılayabilmektedir. Benim sorunum bu şekildeydi ve düzeltince çözüldü. Böyle bir durum söz konusu ise sunucunuzdan değiştirmesini talep etmelisiniz. Yani siteniz sadece tek alan adından çalışmalıdır. Ve kullandığınız alan adı cpanelinizde birincil (domain park olarak değil) olarak ayarlanmış olmalıdır. (Benim sorunumu 1. madde çözdü ama aşağıdakileri de kontrol edelim)

2) Bu hata genelde Google'ın ana siteye erişiminin problem olduğu ve ikircikli olduğu zamanlarda olmaktadır. O yüzden .htaccess dosyanızı da kontrol etmenizde fayda vardır. Sitenizin LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! mu yoksa aaaa.com (www. varken veya yokken) şeklinde mi açılacağına karar vermeli ve .htaccess dosyanızı uygun bir şekilde ayarlamalısınız.

3) Google Webmaster bölümünden özellikle de robot.txt bölümünden sitenize hiçbir erişim sorununun olmadığını teyit ediniz.


X
Sorununuz halen çözülmediyse Google'ın bu konu hakkındaki makalesini inceleyiniz;
LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!

Resim


ANAHTAR KELİMELER: Google Gibi Getir'de "Hata" Uyarısı, Google Gibi Getir "Hata" Uyarısı, Fetch As Google "Error" Status, Google Gibi Getir'de "Hata" Durumu ne anlama geliyor ve çözümü nedir?


 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Cevapla