Güle güle Schumi

Dünyanın bir numaralı motor sporu hayranları bu bölüm sizin için!!!
Cevapla
Siyah_Beyaz
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 1424
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]

Güle güle Schumi

Mesaj gönderen Siyah_Beyaz »

F1 tarihinin en başarılı pilotu, son kez piste çıkıyor. Ulaşılmaz rekorlara imza atan Alman yarışçı, bugün Brezilya’da imkansızı başarmak için direksiyona geçecek.

Yerine Kimi geçecek
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın gelmiş geçmiş en başarılı pilotu Michael Schumacher pistlere 'elveda' diyor. Brezilya'da son kez hayranlarıyla buluşacak olan Alman yarışçı, imkansızı başarmak için direksiyon başına geçecek. Suzuka'da motorunun patlaması nedeniyle yarışdışı kalan efsane pilot; damalı bayrağı gören ilk pilot olup, Fernando Alonso'nun yarışı bitirememesi halinde kariyerindeki son Grand Prix'de sekizinci dünya şampiyonluğunu ilan edecek. Ferrari'de gelecek sezon Schumi'nin yerini Kimi Raikkonen alacak.

Pistlerde kalabilir
Michael Schumacher'in İtalya'da 'Bırakıyorum' demesinden sonra Formula 1 camiası ayağa kalkmış ve yarışların artık eskisi kadar ilgi çekmeyeceği görüşü ağırlık kazanmıştı. F1'in patronu Bernie Ecclestone ise, "Genç yeteneklere ihtiyacımız var. Elvis de öldü ancak müzik hâlâ dinleniyor. Formula 1 bitmeyecek" diye konuştu. Bu arada Schumacher'in pilotluğa veda etmesine karşın pistlerden ayrılmayacağı iddia edildi. Alman spor adamının Ferrari takımında direktör olarak görev yapacağı öne sürüldü.

Neler başarmadı ki!
249 Grand Prix'ye katıldı
7 Dünya Şampiyonluğu kazandı
91 Grand Prix kazandı
154 kez podyuma çıktı
68 kez pole pozisyonu elde etti
75 kez en hızlı turu attı
1364 puan kazandı



Cevapla