Firefox, kimliğinizi açık edebilir

Teknolojide ki son gelişmeler...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Fatma Anne
Forum Annesi
Forum Annesi
Mesajlar: 458
Kayıt: 29 Eyl 2006 [ 13:43 ]

Firefox, kimliğinizi açık edebilir

Mesaj gönderen Fatma Anne »

Firefox'un Şifre Yönetimi Yazılımı'ndaki sistem açığı, blog ve social networking sitelerinin kimlik bilgileri için tehdit oluşturuyor. Saldırganların bu tür sitelerde izin verilen HTML form yaratma özelliğini kullanarak gerçekleştirdiği saldırıların sonucunda, şifre bilgileri saldırganın web sitesine gönderilebiliyor.

Ekim ayı sonunda bildirilen saldırıda, kendilerine bir MySpace hesabı açan saldırganlar, burada sahte bir login sayfası oluşturarak açığı kullandı. Bu şekilde başka bir siteye MySpace kullanıcı adı ve parola bilgileri aktarıldı.

Firefox'taki bu sistem açığı kritik olarqak sınıflandırılırken, açığın bütün işletim sistemlerindeki versiyonları etkilediği kaydedildi.

Microsoft'un Internet Explorer'ının bu tür bir riski daha az taşıdığı ifade ediliyor.

Mynet



Kullanıcı avatarı
MaviGitar
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 397
Kayıt: 18 Eyl 2006 [ 19:57 ]

Mesaj gönderen MaviGitar »

firefox çok kullanışlı bir explorer bende onu kullanıyorum hatta son versiyonunu da yayınlamıştım programlar başlığı altında ama eğer bu haber doğruysa kötü :-? internet explorer kullanmak tamamen eziyet artık bana. firefox tan sonra oyle geliyo insana. neden firefox? diye sorulsa kesinlikle hız ve kullanışlı olması derim. inşallah düzeltilir bu güvenlik açığı.

Kullanıcı avatarı
emre
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 115
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 00:31 ]

Mesaj gönderen emre »

Hımmm,ama merak etmeyin.Firefox un sık sık güncellemeleri çıkan bir web browser.Yakında yayınlanır güncellemesi(bir üst sürümü yani).

Kullanıcı avatarı
serooo
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 452
Kayıt: 18 Oca 2006 [ 22:20 ]

Mesaj gönderen serooo »

ayrıyeten benim tanıdığım hacker arkadaşlarımda bir site oluşturdu ve o site linkine tıkladığınız anda bilgisayarınızdaki bütün şifreler sitenin bir bölümünde saklanıyor veya oradanda mail adresine yönlendiriliyor bence bunlar daha tehlikeli

:twisted: :twisted:

Cevapla