::::organize işler::::

Hayatımızın eğlenceleri Sinema ve Televizyon ilgili aradıklarınız...
Kullanıcı avatarı
neShve
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 74
Kayıt: 09 Ara 2005 [ 20:00 ]

::::organize işler::::

Mesaj gönderen neShve »

ORGANİZE İŞLER=))

Resim

Süpermen Samet, bir gün Asım Noyan'la tanışır. Asım, işinin ehli, usta çırak eğitiminden mezun prensip sahibi bir dolandırıcıdır.

Yusuf Ziya Ocak, hem sosyolog, hem yazardır; Nuran Ocak ise hem fizik profesörü, hem annedir. Umut, onların kızıdır.

Duralmaz kardeşler ise bambaşka dünyanın insanlarıdır. Sayko Tugay, Pepe Silvio, Suskun Üzeyir, Teneke Mahalleli İzzet Ayna, gizli kumarhane sahibi Altındiş Selahattin ve daha birçok kanuni ve çoğunlukla gayri kanuni şahsiyet vardır İstanbul'un organize işlerinde.

Herkes bazen kurtarılmaya muhtaç, bazen kurtarıcıdır. Kimin kimi kurtardığının, kimin kimden arakladığının tam belli olmadığı dünya şahanesi İstanbul'da tüm işler organizedir ve organize her zaman işler.

Hal böyle olunca koskoca süpermen bile İstanbul'a gelince hayatının dayağını yer.



HÜRRİYET
Oto hırsızı Asım Noyan

Resim

Neslihan KARA

Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ve İstanbul’da birçok alanda artan suçları ve mafya babalarını alaycı bir anlatımla eleştiren ‘Organize İşler’ adlı filmin çekimlerine başlandı. Yılmaz Erdoğan filmde, oto hırsızı şebekesinin başı Asım Noyan rolünde.

Türkiye’nin en çok izlenen ilk üç filmi; ‘Vizontele’, ‘Vizontele Tuuba’ ve ‘GORA’nın yapım şirketi BKM Film, yeni filmi ‘Organize İşler’in çekimlerine başladı. ‘Garanti-Bonus Card’ ana sponsorluğunda gerçekleştirilen film, 2006 yılının ilk haftalarında seyirciyle buluşacak. Başlıca rollerinde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, Özgü Namal, Başak Köklükaya, Ebru Akel, Özkan Uğur, Erdal Tosun, Neslihan Yeldan ve Cem Yılmaz’ın yer aldığı filmde toplam 72 oyuncu 1500 civarında figüran rol alacak. Erdoğan, İstanbul’un yeraltı ve suç dünyası anlattığı kendi senaryosundan uyarladığı ‘Organize İşler’ filmi için, ‘İstanbul, suç şehri haline geldi. Şimdiye kadar yaptığımız en komik hikaye bu oldu. Bu filmde suç, suçluluk ve ceza işliyoruz. 1,5 yılı buldu bu hikayeyi yazmam. Filmde gerçekten yaşanmış hırsızlık hikayeleri de var’ dedi.

Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’ın birbirine düşman iki çete liderini canlandırdığı film, İstanbul’un 25 farklı mekanında çekilecek. Film için Tophane’deki otopark alanına da iki katlı bir bina inşa edildi ve hurdalık bir alan oluşturuldu. Tüm post production çalışmaları Müni’te ARRI stüdyolarında gerçekleştirilecek film, Türkiye ile birliket Avrupa’da da gösterilecek.




NTV-MSNBC


Yılmaz Erdoğan’dan Organize İşler
Sanatçı Yılmaz Erdoğan, senaryosunu yazdığı ve yönettiği ‘Organize İşler’i tanıttı. BKM Film’in yapımını üstlendiği ‘Organize İşler’in tanıtımı için filmin Tophane’deki seti seçildi.

Resim

İSTANBUL - Otopark olarak kullanılan mekana iki katlı bina inşa edilerek oluşturulan sette düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz Erdoğan, çekimlerin 3’te 1’lik bölümünün bittiğini ve her şeyin istedikleri gibi gittiğini söyledi.



Senaryoyu 1-1.5 yıllık bir sürede yazdığını, 7 kez değiştirdiğini, çekimler sırasında da değiştirmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, “Daha önce yazdığım bir hikayeydi, ancak bugün güncelleşti. Yeraltı ve suç dünyasıyla ilgili bir hikaye kurmuştuk. İstanbul suç şehrine dönüşmeye başladı. Bu durumdan ‘yerli süpermen gelse kurtarabilir mi?’ dedik. Şimdiye kadar yaptığımız en komik hikaye bu oldu. Aksiyon-komedi diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, film çekimlerinden önce araştırma da yaptıklarını ifade ederek, “Her gün karşılaştığımız olaylar. Hayatın içindeyiz işte ...” dedi.

Film setini de anlatan Erdoğan, otopark olarak kullanılan alana iki katlı bir bina inşa edildiğini belirterek, filmde burasının kendisinin başında olduğu çetenin mekanı olduğunu ve çekimlerin İstanbul’un çeşitli mekanlarında da yapıldığını bildirdi.

FİLMİN KADROSU

Yılmaz Erdoğan, filmde kızı Berfin’in de rol aldığını dile getirerek, kızının ilk ciddi sinema filmi olduğunu söyledi.

Kadroda 80’e yakın oyuncunun rol aldığını anlatan Erdoğan, bunların arasında Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Altan Erkekli, Özkan Uğur, Ebru Akel, Erdal Tosun ve Özgü Namal’ın bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, Cem Yılmaz’ın hangi rolde olduğunun sorulması üzerine “Çok ağır bir mafya babasını oynuyor” dedi.

Filmin Ocak 2006’da vizyona girmesinin planlandığını anlatan Erdoğan, “Yarıyıl tatiline denk gelecek. Çocukların çok eğleneceği bir film olacak” diye konuştu.

Yılmaz Erdoğan, filmin maliyetinin 3.5 milyon doların altında olmayacağını vurgulayarak, Türkiye’de ilk kez çekimlerin “sinemaskop” olacağını, bazı teknikler açısından da ilkleri uygulayacaklarını ve filmin post production çalışmalarının Almanya’da yapılacağını kaydetti.

Erdoğan, filmde ‘Süpermen Samet’ rolündeki Tolga Çevik’in çok iyi bir oyuncu olduğunu ve çekimler sırasında inanılmaz bir performans sergilediğini sözlerine ekledi.


RADİKAL 13/07/2005


Bu filmde işler ’organize’

Resim

İlk iki filminde Doğu’dan bildiren Yılmaz Erdoğan bu kez kamerasını İstanbul’a, çeteler arası savaşa çeviriyor. ’Organize İşler’ adlı filmde Erdoğan’ın yanı sıra Tolga Çevik, Cem Yılmaz, Altan Erkekli ve Demet Akbağ oynuyor

MİLLİYET 13/07/2005
Erdoğan, yine rekor peşinde

’Organize İşler’in oyuncularıyla basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Erdoğan, "Hedefimiz yine seyirci rekoru kırmak" dedi

Resim

BİRSEN ALTUNTAŞ

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, yönettiği ve başrolünü oynadığı 3. sinema filmi "Organize İşler"in önceki gün otopark çekimleri yapıldı. Çekim arasında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, G.O.R.A.’dan kazandıkları 3.5 milyon dolarla çekimlerine başladıkları filmle, yine seyirci rekoru kırmayı hedeflediklerini söyledi.
Filmin oyuncularından Altan Erkekli, Başak Köklükaya, Tolga Çevik, Ebru Akel, Erdal Tosun’un hazır bulunduğu toplantıya Özkan Uğur, Özgü Namal, Demet Akbağ tatilde, Cem Yılmaz ise turnede oldukları için katılmadı. Filmde bir hırsızlık çetesinin liderini canlandıran Erdoğan, "Filmin üçte birlik kısmının çekimlerini tamamladık. 5 haftalık daha çekim sürecimiz var. Bayağı komik bir film oluyor" dedi.
’Organize İşler’ için hırsızlık üzerine araştırma yaptığını da belirten Erdoğan, "6 ay hırsızların arasında yaşadım. Hatta hırsızlar ilk yazdığım senaryoyu çaldı. Şaka bir yana bir hayatı işliyoruz" diye konuştu.


Resim

Resim

Resim

Resim

Resim




Siyah_Beyaz
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 1424
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]

Mesaj gönderen Siyah_Beyaz »

güzel filmdi, ama bir şey var amerikan sinemasının yıllardır yaptığını biz yeni yapmaya başladık adamlar her filmde kendi reklamlarınıda yapıyorlardı bu filmdede çok güzel istanbul görüntüleri vardı. izlemenizi tavsiye ederim ben izledim memnun kaldım...

Kullanıcı avatarı
ARENA
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 827
Kayıt: 19 May 2018 [ 23:12 ]

Mesaj gönderen ARENA »

gayet komikti ama boşluklar vardı biraz...
İzlemeye değer...

Kullanıcı avatarı
neShve
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 74
Kayıt: 09 Ara 2005 [ 20:00 ]

Mesaj gönderen neShve »

ewet filmde bişeler eksikti ama yinede müzikler , mimikler, ve espriler mükemmeldi hele de cem yılmaz=)))) çekim mükemmeldi birkere istanbul'a tekrar ashık oldum.. ewet biraz gerideyiz dünyaya göre sinemada ama ilerliyoruz işte ne güsel eleştirmek yerine daha bgn buraya gelebildik anca die sevinmemiz grk çünkü türk sineması çok ilerledi son zamanlarda..

Kullanıcı avatarı
ozgurcocuk
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 13:15 ]

Mesaj gönderen ozgurcocuk »

istanbul' ilkez bukadar güzel gördüm bu filim mutlaka dünyada gösterime girmeli

Kullanıcı avatarı
Gökl-l@N
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 1329
Kayıt: 25 Kas 2005 [ 10:17 ]

Mesaj gönderen Gökl-l@N »

işte bu neshve cok güzel bir çalışma :)

Kullanıcı avatarı
Gökl-l@N
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 1329
Kayıt: 25 Kas 2005 [ 10:17 ]

Mesaj gönderen Gökl-l@N »

işte bu neshve cok güzel bir çalışma :)

Kullanıcı avatarı
ozgurcocuk
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 13:15 ]

Mesaj gönderen ozgurcocuk »

bencede işte ayın modaratörü.

Kullanıcı avatarı
neShve
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 74
Kayıt: 09 Ara 2005 [ 20:00 ]

Mesaj gönderen neShve »

teşekkür ederim arkadaşlar ama bişe yapmadım herkes bişeler yapıo ki benden daha ii şeyler yapanlar var.. Gökl-l@N bey o sizin güselliğiniz=)))

Cevapla