Son Kale de düştü!

Galatasaraylıların yeri...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ozgurcocuk
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 13:15 ]

Son Kale de düştü!

Mesaj gönderen ozgurcocuk »

Son Kale de düştü!

Kulübün kurtuluşu gözüyle bakılan Riva projesi için üyelerin desteğini alamayan Özhan Canaydın Yönetimi’nin eli kolu bağlandı
25.12.2005

Tarih: 15 Nisan 2006
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu’nun, Riva Projesi’nin hayata geçirilmesi amacıyla onay almak için yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, ‘erteleme ve komisyon oluşturulması’ yönünde verilen önergenin oy çokluğuyla kabul edilmesiyle 15 Nisan 2006 tarihine ertelendi. Aslında toplantının rengi daha oturum başında, genel kurul başkanlığı için yapılan oylamada belli olmuştu...

Muhalefetin dediği oldu
Yönetim, Oğuz İmregün’ü aday gösterdi ancak seçimi muhalefetin desteklediği Anıl Büyükeroğlu kazandı. Daha sonra Başkan Özhan Canaydın kürsüye çıktı. Canaydın şunları söyledi: “Proje benim ya da yönetimin değil, Galatasaray’ın projesi. Ertelenmesi Galatasaray’ın zararına olur. Bu yönetimin güven oylaması değil, her türlü kararı saygıyla karşılar, pazartesi günü görevimize devam ederiz...”

Projeyi açıkladı ama...
“Bu projeden minimum 110 milyon dolar gelir bekliyoruz. TOKİ’yle işbirliği yapacağız. Galatasaray’a hayırlı olsun.” Ancak başkanın bu konuşması da büyük çoğunluğun fikrini değiştirmeye yetmedi. Tüm umutlarını Riva Projesi’ne bağlayan Canaydın adına günün en acı olayı ise, erteleme için önerge verenlerin arasında aktif yöneticiler Turgay Kıran ile Ahmet Özdoğan’ın da bulunmasıydı.

Önerge planları bozdu
Galatasaray için dün tarihi bir gündü. Özhan Canaydın Yönetimi, Riva’daki arazinin, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) ile birlikte değerlendirilerek, kulübe 110 milyon dolar civarında kaynak yaratması düşünülen projeyi genel kurulun onayına sundu. Ancak sonuç beklendiği gibi çıkmadı, 64 imzalı verilen önerge sonrası, Riva projesinin oylanacağı genel kurulun 15 Nisan’da toplanması kararı alındı. Böylece Özhan Canaydın dört yıllık görev süresi boyunca bir büyük projeyi daha hayata geçirememiş oldu. Canaydın Yönetimi, daha önce de Ali Sami Yen ve Seyrantepe Projeleri’nde sonuca ulaşamamıştı.

Proje yeni yönetimin
Riva projesinin 2006 Mart seçimlerinden sonraya atılması ve projenin yeni yönetim tarafından gerçekleştirilmesi yönündeki karar Özhan Canaydın ve ekibinin adeta elini kolunu bağladı. Bankalara yapılacak ödemeler ve futbolcuların birikmiş alacaklarının ödenmesi için en büyük güvencesi Riva projesi olan Sarı-Kırmızılı idareciler, şu an için büyük bir çıkmazın içinde. Genel kurulda oluşturulan yeni komisyonun çalışmalarını bir an önce bitirmesini beklemekten başka çaresi olmayan yönetim, bir ihtimal TOKİ-komisyon görüşmelerinin erken sonuçlanması halinde nisandan önce tekrar genel kurula gidebilir.

Muhalefet baskın çıktı
Galatasaray Lisesi’nden dün yapılan genel kurulda muhalefetin yönetim kuruluna baskın çıktığı gözle görüldü. Aidatını yatıran 4 bin 566 kişiden 858 üye genel kurula katılırken, kürsüde söz alan bir çok üyenin Özhan Canaydın ve ekibini sert sözlerle eleştirmesi dikkat çekti. Yönetim ilk yenilgiyi ise genel kurul başkanlığı seçimlerinde yaşadı. Canaydın ve ekibinin adayı Oğuz İmregün üyelerden kabul görmezken, başkanlığa muhalif kanadın desteklediği Anıl Büyükeroğlu seçildi. Genel kurulun bu tercihi, salonda bazı üyeler tarafından, “Yönetimin kurulunun ilk yenilgisi” olarak yorumlandı.

Canaydın: Saldırılar var!
Kürsüye çıkan ilk isim Başkan Özhan Canaydın oldu. Canaydın kısa konuşmasında, “Proje benim ya da yönetimin değil, Galatasaray’ın projesi. Ertelenmesi Galatasaray’ın zararına olur. Bu genel kurul yönetimin güven oylaması değil. Her türlü kararı saygıyla karşılar, pazartesi günü görevimize devam ederiz. Bu projeden minimum 110 milyon dolar gelir bekliyoruz. TOKİ’yle işbirliği yapacağız. Galatasaray’a hayırlı olsun” ifadesini kullandı. Canaydın son olarak, “Son beş gün içinde bana ve yönetime yapılan saldırıları dikkatlerinize sunuyorum ve yorumu sizlere bırakıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Beyazıt ağırlığını koydu
Eski başkanlardan Selahattin Beyazıt ise konuşmasında, “Galatasaray’ı bir aile gibi görüyorum. Hepimizin maksadı bir. Dikkat etmemiz gereken husus, Galatasaray Başkanı’nın ve yönetiminin haysiyet ve itibarı üzerinde hassasiyet göstermektedir. Yönetimin elinden geleni en iyi şekilde yaptığına eminiz. Komisyon bir karar verir, ondan sonra da genel kurula gidilir” açıklamasını yaptı. Beyazıt’ın kısa ama özlü konuşması salondaki üyelerden büyük alkış aldı. Konuşmaların bitiminin ardından 64 üyenin imzasıyla verilen ‘Genel kurulun ertelenmesi ve komisyon oluşturulması’ önergesi oylandı.

Sadece iki ret çıktı!
Oturuma katılan 858 üyenin büyük çoğunluğu önerge lehinde oy verirken, sadece yöneticiler Ergun Gürsoy ve Derya Taşdelenler önerge için ret oyu verdi. Oy çokluğuyla Riva projesi için yapılacak genel kurulun 15 Nisan 2006 tarihinde, saat 10.00’da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılması kararı alındı. Ayrıca daha önce oluşturulan dokuz kişilik komisyona Selahattin Beyazıt, Işın Çelebi, Duygun Yarsuvat, Şefik Toprak, Celal Arkut ve Mete Başol’un da dahil edilmesi karara bağlandı. Böylece komisyondaki üye sayısı 15 kişiye çıkmış oldu.

NE DEDİLER?
Özhan Canaydın (Başkan):
Genel kururun kararına saygı duyuyoruz. Komisyona ilaveler yapıldı, bu güzel bir netice. Bu sonucun seçimleri etkileyeceğine inanmıyorum.
Selahattin Beyazıt (Eski başkan):
Çok güzel bir genel kuruldu. Sevgi doluydu. İhtilaf çıkması yanlış anlaşılabilirdi. Neticenin böyle çıkması daha güzel oldu. Genel kurulun amacı projeyi seçim sonrasına bırakıp, görevi yeni yönetime vermek değil, projenin daha iyi incelenmesini sağlayabilmek.

Refik Arkan (Başkan yardımcısı):
Yönetim kurulunun görevi projeyi hazırlayıp, genel kurula kabul ettirmek. Komisyon projeyle ilgili incelemesini erken bitirirse, o zaman divana başvururuz ve kongre öncesine çekmeye çalışırız.

Ergun Gürsoy (İkinci Başkan):
Proje kongre sonrası gerçekleşecek. Bu bir zaman kaybıdır. Galatasaray’ın buna zamanı yok. Alınan karar bazı muhaliflerin görüşüdür. Bu sonuç seçimi etkiler mi bilmiyorum. Zaten mart seçimlerinde ben yokum.



Cevapla