Terim'in kaderi yarın belli olacak.!

Anadolu takımları, Şampiyonlar Ligi,UEFA Kupası hakkında da bilgiler bulabilirsiniz...
Cevapla
Siyah_Beyaz
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 1424
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 12:52 ]

Terim'in kaderi yarın belli olacak.!

Mesaj gönderen Siyah_Beyaz »

Haluk Ulusoy, Fatih Terim için Yönetim Kurulu ile birlikte son kararı vereceklerini söyledi.


Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA'nın Türkiye'ye verdiği ağır cezaları değerlendirdi.

FIFA'nın verdiği cezadan sonra Fatih Terim'le görüşmediğini söyleyen Ulusoy, 'Bugün görüşmemiz şart, bizim aramızda fikir ayrılığı yok ama yarın Yönetim Kurulu ile birlikte son kararı vereceğiz' dedi.

Ulusoy, '15 gündür İsviçre'de çok zor günler geçirdik, Şenes Erzik ve Levent Bıçakcı'nın katkıları çok büyüktü. Beraber inanılmaz çalışmalar yaptık ancak ihraç edilmedik ve böyle ağır bir cezayla karşılaştık' dedi.

Haluk Ulusoy yaptığı basın toplantısında gazetecelerin sorularını yanıtladı. 'İsviçre'yi çok iyi şekilde ağırladık, seyircimiz fair-play örneği sergiledi, ancak İsviçreliler havaalanında olanları hazmedemediler, bu cezayı haketmedik ama bu olayın peşini bırakmayacağız' dedi.

Gazetecilerin 'Verilen cezaya yapılacak itirazdan ne gibi bir sonuç bekliyorsunuz? sorusuna Avukat Kapulluoğlu 'FİFA Tahkim Kurulu'na yapacağımız itiraz tatmin etmezse, CAS'a başvuracağız. CAS'tan ümitliyiz. Bazı maçları seyircilerimizle oynayacağız' diyerek yanıt verdi.

Federasyon FIFA Tahkim Kurulu'a başvuracak
Türkiye ile İsviçre arasında 16 Kasım 2005'te yapılan karşılaşma sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle FIFA Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaya Türkiye Futbol Federasyonu, ilk olarak FIFA Tahkim Kurulu'na giderek itirazda bulanacak.

Süreç ilk olarak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 10 gün içinde FIFA Tahkim Kurulu'na itirazı ile başlayacak. Tahkim Kurulu, Türkiye'nin itirazını en erken 10 gün, en geç 30 gün içinde karara bağlayacak.

Tahkim Kurulu'nun kararını açıklamasının ardından, 10 içinde Türkiye Futbol Federasyonu, gerek görülürse, merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) dilekçesini verecek. CAS, dosyayı en başından itibaren incelemeye alırken, kendi kararını verecek ve FIFA Disiplin Kurulu'nun kararı geçerliliğini yitirecek.

Başvuru yapıldığı tarihten itibaren en geç 4 ay içinde kararını vermesi gereken CAS'ın, dosyanın önemi nedeniyle karar sürecini daha da erkene alabileceği bildirildi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının Eylül ayında başlayacak olması nedeniyle prosedürün normal işleyişi halinde CAS kararının en geç Ağustos ayında çıkması bekleniyor.

Cas'ın yapısı
Uluslararası Spor Mahkemesi'nde (CAS) davalara 3 hukukçu hakem bakıyor. Bunlardan 2'sini taraflar belirlerken, 1'ini CAS belirliyor.

8 Şubat 2006



Cevapla