Polise mobil parmak izi cihazı

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
göKhan.
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2544
Kayıt: 12 Oca 2008 [ 17:09 ]

Polise mobil parmak izi cihazı

Mesaj gönderen göKhan. »

Resim


İngiltere'de polise şüpheli kişilerin sabıka kontrolleri için mobil parmak izi tespit cihazı dağıtılacak.

18 ay içinde tüm İngiltere'de yaygın olarak kullanılmasına başlanacağı bildirilen yeni cihazın on binlercesinin, ülkedeki polis teşkilatlarına dağıtılmak üzere satın alındığı kaydedildi. Polise sokak ortasında, anında parmak izi alma imkanı sağlayacak yeni cihazların kullanımını öngören Midas adlı projenin, soruşturmaları hızlandırması, zaman ve paradan tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Bu arada İngiltere'de faaliyet gösteren insan hakları kuruluşları, polisin sokak ortasında kontrollerde aldığı parmak izlerinin, dinleme ve izleme faaliyetlerinin sonucunda elde edilen kayıtlar gibi arşivlenmemesini, kontrolün ardından imha etmesini istedi.

Polis teşkilatı ise yaptığı açıklamada, kontroller sonucunda elde edilen parmak izlerinin bu konuda oluşturulan veri tabanına eklenmeyeceği, kontrolün ardından imha edileceği konusunda garanti verdi.

İngiltere'de polis halen parmak izi kontrolü yapmak istediği kuşkuluyu en yakın polis merkezine götürmek zorunda. Araştırmalar, bir şüphelinin polisle karşılaşmasından parmak izinin alınmasına kadar geçen sürenin ortalama 67 dakika olduğunu gösteriyor. =D>



Cevapla